![]() |
gm nie moze?
nie szukałem takiego tematu . Szczeze czemu? bo mi sie nie chciało;]
otoz czytalem gdzies ze game masterzy nie moga sie dostac w kilka miejsc w grze miedzy innymi do final roomu anihilatora. Moje pytanie bzmi czy to prawda i jesli tak jakie sa jeszcze miejsca w ktore gm sie nie moze teleportowac |
Gje emy się wszędzie wg. mogą dostać. To są mistrzowie gry wkońcu, wiec wiecie, ma sie cos :p .
|
Cytuj:
Może się tylko teleportować do innego gracza, bądź do temple dowolnego miasta (nie jestem pewien co do NPC). W związku z tym może teleportować się do annihilatora, ale tylko pod warunkiem, że w środku będzie jakiś gracz, choć nie bardzo widze powód, dla którego miał by to robić. |
Whoa! Z kąd ty to wiesz! ;) Pozatym, GM może się teleportnać na annihilatora w celu:
-dla jaj, -fri itanz! PLX! ----- Co do teleportacji do graczy to chyba do NPC tez moze. |
@up: to ty nic nie wiesz ?!
Przecież MatKus to mąż Bubble w realu i na dodatek GM (no i ofkors Adminem tibia.pl :P) A tak na serio, to na stanowisko GM'a bierze się na tyle normalnych ludzi, że im chyba nawet sie nie chce wbijać do final roomu anhilka tak o dla jaj... Ale to i tak nie zmienia faktu, że jest za mało GMów @down: to była ironia -.-" :P |
A ja jestem prezesem cipsoftu :D . Wg. mnie za mało jest gmow. Jak jest wojna czy coś to się gostek pojawi i pozniej zniknie. Właściwie takie zdolności to po co dla gmow, skoro sie nimi nie ciesza?
|
Cytuj:
A po drugie nie miało by sensu wbijanie... Oni i tka nie lubią swojej pracy:P |
MAtKus: chyba moze do NPC, bo inaczej jakby sie teleportowali na swoją wyspę? A tam właśnie jest jakiś NPeC :>
|
Cytuj:
|
Już się nie spotykają z bogami, nawet na swojej wyspie. Skończyłem z grą.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Co wyście się mnie tak czepili? ;) I tak wszyscy bany dostaniecie.
Z rozmów z kilkoma GMami wnioskuję, że nie mogą teleportować się gdzie chcą. W prawdzie żaden mi tego wprost nie powiedział, ale np. Excessus prosił mnie o mapę Tibii, gdy ją dostałem od CIPów, bo on sam nie może niektórych miejsc zwiedzić. A jeśli chodzi o wyspę GMów, to na pewno jest tam temple. W Tibii jest kilka temple, które jednak nie mają portal of citizenship. Do takich temple GM może teleportować się sam, i może teleportować graczy. Znanych jest kilka przypadków odwiedzin gracza wyspy GMów. Innym takim temple jest temple na PoH, gdzie też GM może teleportować gracza bądź siebie. A NPC faktycznie jest jakiś na wyspie GMów, ale niestety nie pamiętam, jak się zwie. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:53. |