Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Szybkie przechodzenie rooka- wasze taktyki? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=31887)

Bosunio 10-04-2005 21:55

Szybkie przechodzenie rooka- wasze taktyki?

Chciałbym sie dowiedzieć, jak pokonujecie rooka? Jakie są wasze taktyki, na expienie i kase. Jakie potwory bić, aby efektywnie i szybko wyjść z rooka?
Chce aby to wszystko było w tym temacie. Wypowiadajcie sie i powiedzcie czy temat ma sens?

Shinjix 10-04-2005 22:05

1. Taktyka na nowy swiat
Najwazniejsza rzecza jest, zeby wyjsc z tych #$%^& ratów... Nie opłaca sie siedziec na pacc arena, poniewaz przewaznie jest jeszcze bardziej zapchany niz normalne tereny. Jak juz sie zrobi 2 level to jak najszybciej (po drodze wykonac quest na rapiera i doublet) idziesz na trolle, wolfy, snake'i.. Potem juz nie ma konkretnych taktyk-bijesz co leci pod miesz/club/axe najlepiej: Orce, Trolle, Skeletony(te najbardziej opłacalne w expie i loocie)...

2. Taktyka na dość stare światy
Bijemy 2 level i wychodzimy z ratów. Idziemy na orce i szukamy armora, z ratów powinniśmy miec kase na mace/hatchet/carlin sword. Kupujemy i expimy na trollach, orcach, skeletach.... Głównie na PACC arena najlepiej jest expic.

Wiqo Deziom 10-04-2005 22:17

NoWe SeRvY

No na MoRgAnIe np. albo innych servach pandoria trzeba lac co wejdzie
trzeba zabierac potwory i bawic sie w noobka bo bedzie trudno wyjsc na main
:D:P Glupi Post Ale taka jest prawda....

Helixaw 10-04-2005 22:20

Poszukaj na www.tibianews.net niedawno ukazał się dośc porządny poradnik przechodzenia rooka

Shinjix 10-04-2005 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiqo Deziom
No na MeRlInIe np. albo innych servach pandoria trzeba lac co wejdzie
trzeba zabierac potwory i bawic sie w noobka bo bedzie trudno wyjsc na main
:D:P Glupi Post Ale taka jest prawda....

Ja nie lałem i dzieki temu mialem wtyku u swe... -.- Nie trzeba sie bawic w n00bka NIGDY. To wy sobie czasami wmawiacie, ze musicie sie zachowywac jak n00bek...

Wiqo Deziom 10-04-2005 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix
Ja nie lałem i dzieki temu mialem wtyku u swe... -.- Nie trzeba sie bawic w n00bka NIGDY. To wy sobie czasami wmawiacie, ze musicie sie zachowywac jak n00bek...

NO jasne czekaj na swojego orcka 5 minut i sprwadzisz go do yelow hp i jakis noobek zabije ci go
jakies 2 tygodnie wychodzenia na main <wow>

Shinjix 10-04-2005 22:30

Cytuj:

NO jasne czekaj na swojego orcka 5 minut i sprwadzisz go do yelow hp i jakis noobek zabije ci go
jakies 2 tygodnie wychodzenia na main <wow>

I miej opinie "kolejnego n00ba". Jak umiesz dobrze expic to bez jumania expa szybko z rooka wyjdziesz...

PS: Jak ty sie czujesz jak bijesz trolla czy orca i podchodzi jakis gosc i ci go zabija?? No wlasnie... Sami innych jedziecie od n00bkow, a nie dostrzegacie swoich n00bowskich zachowan...

Wiqo Deziom 11-04-2005 08:08

Cytuj:

I miej opinie "kolejnego n00ba". Jak umiesz dobrze expic to bez jumania expa szybko z rooka wyjdziesz...

PS: Jak ty sie czujesz jak bijesz trolla czy orca i podchodzi jakis gosc i ci go zabija?? No wlasnie... Sami innych jedziecie od n00bkow, a nie dostrzegacie swoich n00bowskich zachowan...

No te niech oni sie zachowuja jakos a nie a ni nam wybijaja potwory a my kolo nich przechodzimy......

Wielki MarIuSzzo 11-04-2005 09:50

Cytuj:

Jak umiesz dobrze expic to bez jumania expa szybko z rooka wyjdziesz...

No niby masz racje, tylko co z tego, ze ktos umie szybko expic jak nie ma na czym?? Bo jak ja wychodzilem z rooka na selenie to doslownie wszystko bylo powybijane. Jak raz trafilem na pelny resp troli to sie prawie ze szczescia poplakalem (to w przenosni powiedzialem :D ). Pozniej na ok. 6-7, to chodzilem z kumplami do "rot hell" i wybijalismy tam wszystko. Chociaz byl jakis exp i czasem cooper wpadl. Bo chodzenie dla mnie po calym rooku dla przez 1h i zdobycie 0 expa mnie dobilo.

MaveriC 11-04-2005 09:56

Moja taktyka:

2 lvl jak najszybciej na ratach....potem od razu biegiem do BEAR ROOMa i modlic sie zeby byl otwrty jesli jest ...to mamy chain armor/brass helmet...wtedy szukamy jakiejs broni i od razu na trolle...a jesli nie...to napewno studded armor gdzies tam sie znajdzie....potem jakas tarcza i na trolle ^^

to jest moja najszybsza taktyka....bo na starych serverach da sie w ten sposob przejsc rooka w 1 dzien.....a na nowych....troche ciężej bo trolle trzeba dłuugo szukac ^^

mr.marm 11-04-2005 11:58

Cytuj:

No te niech oni sie zachowuja jakos a nie a ni nam wybijaja potwory a my kolo nich przechodzimy......

Nie nie nie i jeszcze raz NIE!!!

Jeśli czegoś oczekujesz od ludzi (w RL też) to najpierw sam taki bądź, pokaż przykład. Niech każdy zacznie od siebie, a a nie gada, że "ja tak zrobię bo mi też tak robią"! Ja nie zabijam czyichś potworów, nie kradnę, nie robię LURE, ani nie przeszkadzam w treningu. I nie jestem frajer, jak pewnie kilku nOObów by powiedziało. Dzięki takiemu zachowaniu mam dobrych znajomych w Tibii, bo poznałem ich dzięki temu, że jestem spoko. Jak ktoś jest noobem, to jest skazany na samotność, lub na towarzystwo innych noobów. A wtedy jest już przegrany w Tibii - nigdy się nie zmieni jak będzie miał innych noobów dokoła siebie...

Vermyn 11-04-2005 12:19

Ja polecam bugi i spidery na pacc arena.

Seru 11-04-2005 17:11

Ja polecam raty i bugi pod sklepem Al'Dee, tylko trzeba mieć linę

PacMan 11-04-2005 17:39

Nikt ci człowieku nie zdradzi jak szybko z rook'a wyjść...
Ja średnio w 2,5 godziny wychodze ale nie powiem jak ;]

Louner 11-04-2005 17:44

Moja taktyka? Od 1 do 8 lvla na ratach. Może trochę dłużej, ale taaaka kasa ;)

Xan Arcanist 11-04-2005 17:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mr.marm

Jeśli czegoś oczekujesz od ludzi (w RL też) to najpierw sam taki bądź, pokaż przykład. Niech każdy zacznie od siebie, a a nie gada, że "ja tak zrobię bo mi też tak robią"! Ja nie zabijam czyichś potworów, nie kradnę, nie robię LURE, ani nie przeszkadzam w treningu. I nie jestem frajer, jak pewnie kilku nOObów by powiedziało. Dzięki takiemu zachowaniu mam dobrych znajomych w Tibii, bo poznałem ich dzięki temu, że jestem spoko. Jak ktoś jest noobem, to jest skazany na samotność, lub na towarzystwo innych noobów. A wtedy jest już przegrany w Tibii - nigdy się nie zmieni jak będzie miał innych noobów dokoła siebie...

Zgadzam się. Ja na rooku nigdy nie bije czyichś potforkoof, nie kradne loota czyli ogólnie nie jestem nOObem i tego samego wymagam od innych.

Bosunio 11-04-2005 18:31

Ja przechodze w tej chwili rooka na Infernie i grałem 4,5h i mam 8 lvl :cup:

A teraz pytanie odnośnie forum :) Jak sie cytuje?? 8o :D

Quodion 11-04-2005 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bosunio
Ja przechodze w tej chwili rooka na Infernie i grałem 4,5h i mam 8 lvl :cup:

A teraz pytanie odnośnie forum :) Jak sie cytuje?? 8o :D

Przy każdym poście masz taki napis "Cytuj". Naciskasz na niego i wyskakuje ci okno jakbyś pisał posta + ten post do cytowania. Pod tym już normalnie piszesz posta.

@topic: Na wyjście z Roka każdy ma własną taktyke. Jedni wychodzą w 2h, inni w 2 tygodnie. Najlepiej (według mnie) dobić 4lvl na ratach (przy okazji kasa leci) w czym na 2lvl zdobyć studded shield z questa. Potem z jakąś grupą zrobić Mino Hell, Beer Room, Katana Room Questa. Potem to już tylko expic na trollach, bugach, skeletonach i rotwormach (ale to już wyższa szkoła jazdy). Dobrze jest też mieć na Roku przy sobie zawsze jakiś life fluid i antidote rune (nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mr.mam
Cytuj:

Święta prawda. Na Roku grałem dość dużo i znam zachowanie większości ludzi. Ludzie zazwyczaj kradną z 2 powodów. Albo cię nie znają i myślą że jesteś n00bem, lub chcą się zemścić za to że ukradliście mu wcześniej. Tylko czasami zdarzają się n00by, które kradną z żadnego powodu.
Najlepiej zacząć od siebie niż od innych...

Karphyon 11-04-2005 20:17

Ja swoim uhmakerem przelazlemrooka w 8 godzin. Na poczotku raty potem bugi. na 4 lvl wolfy i trolle(orci czasem). POtem jush tylko szkielety- duzo expa, dobry loot. Mialem tez 600 gp przed wyjsiem na maina(:

Filthy 11-04-2005 20:29

Cytuj:

Właśnie ! Liże dupe szwedom ! Wazelina mode on !

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:47.