Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Sposob na PKerow na Infernie POMOCY hlvle! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=32111)

Rzygor 13-04-2005 21:53

Sposob na PKerow na Infernie POMOCY hlvle!

Tytuł mylący ale nie chodzi mi o poskarzenie sie na PK na enforced. Wiem po co te swiaty i wlasnie po to zaczalem tam grac. Ale dostaje piany na gebie, kiedy wychodze z temple i mnie od razu kilaja albo wracam z trolli (jestem w thais) i typ sie na mnie zaczaja z hmmem choc juz mnie zabijal, jest na wyzszym poziomie i wie ze juz wszystko ze mnie wypadlo...... X( X( X( Zna ktos jakis sposob zeby doexpic do sensownego lvlu - takiego, kiedy bede mogl chocby zdazyc do depo lub sie obronic (gram sorcem i dla mnie to toretycznie chyba 10 lvl - hmmy)??? Jestem w sumie NewB i niezbyt znam sie na takich skradankach po mapie...

Willy The Dark Druid 13-04-2005 22:00

Oto najlebszy sposób na PK na infernie - przestać tam grać ;)

Vanhelsen 13-04-2005 22:06

Servery E-PvP są stworzone dla zaawansosanych graczy, z PvP opanowanym na poziomie minimum b.dobrym, jak nie na expert.
jak jesteś nowy to graj tylko na zwykłych PvP albo Non-PvP a E-PvP odstaw na potem.

Bobi 13-04-2005 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
Servery E-PvP są stworzone dla zaawansosanych graczy, z PvP opanowanym na poziomie minimum b.dobrym, jak nie na expert.
jak jesteś nowy to graj tylko na zwykłych PvP albo Non-PvP a E-PvP odstaw na potem.

Nie gniewaj się ale chyba źle przeczytałeś co on napisał. Chociażbyś miał PVP najlepsze z najlepszych to nic zrobisz jak masz 8 lv i na dodatek jesteś sorcem.

@ topic

No generalnie nie ma jakichś super, dobrych metod na zrobienie przyzwoitego lv na Infernie i wogóle wszystkich serwerach E- PvP. Najlepszym sposobem jest protekcja podczas expa jakiegoś kolegi z lepszym lv. Pogadaj z jakimś polakiem może Ci pomoże (wątpie bo tacy ludzie to unikaty). Ale wiesz co? Skoro dopiero zaczynasz grać w tibie to tak jak mówił Wieszok- graj na zwykłych serwach albo z non PvP (ostrzegam, trza mieć DUŻE nerwy). Życze powodzenia ;)

Takise 16-04-2005 09:01

Sorkiem to ty idz do ab!! bo kolo thais to ty nie do expisz do 9lv na e-pvp aha i uzywaj kanalow!! Tam cie nikt raczej nie zbije!! pomoglem troche??

Ojczul 16-04-2005 10:39

mnie niestety shakowali tak to bym cie protektowal bo mialem 20lvl palkiem i dobre skills ale hakneli i spadli na 9lvl i przestalem tam grac
ps na infernie lepiej zrub palka na dobrym lvl i skills potem maga na tym samym acc zeby sie bali zabijac

Pacek 16-04-2005 11:05

nie wiem sorcem grać na infernie to tak jak by w carlin tanąć pod depo z 1hp i ogłośić że sie idze za potzrebą (AFK), jedym słowem samobujstwo. Jest na to sposób trzeba mieć fuksa, umiejętnie sie kryć przed innymi, naleść se jakąś dziure gdzie nikt nie łazi i tam expować do jaiegoś przyjemniejszego lvl

djkuter 17-04-2005 09:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rzygor
Tytuł mylący ale nie chodzi mi o poskarzenie sie na PK na enforced. Wiem po co te swiaty i wlasnie po to zaczalem tam grac. Ale dostaje piany na gebie, kiedy wychodze z temple i mnie od razu kilaja albo wracam z trolli (jestem w thais) i typ sie na mnie zaczaja z hmmem choc juz mnie zabijal, jest na wyzszym poziomie i wie ze juz wszystko ze mnie wypadlo...... X( X( X( Zna ktos jakis sposob zeby doexpic do sensownego lvlu - takiego, kiedy bede mogl chocby zdazyc do depo lub sie obronic (gram sorcem i dla mnie to toretycznie chyba 10 lvl - hmmy)??? Jestem w sumie NewB i niezbyt znam sie na takich skradankach po mapie...

Enfored PvP są stworzonedla graczy, którzy chcą ciągłego ryzyka, nie chcą sie czuć bezpieczni. I trzeba znać tibię (mapE) bardzo dobrze, boczęsto uciakasz przed PKerem. Jeśli jesteś nowy polecam servyz normalną walką pvp

Moro 17-04-2005 09:59

*******icie Hipolicie ;p
Ja nie uciekam, jak mnie widza to robia logout ;d
Po to jest enforced zeby pekowac to cie pekuja (;
Jak jestes Newbi to Secura wita B)
Zeby tu grac trzeba nosic uhy ;]
Sorcem/druidem da sie grac byl niedawno wywiad z Sarvenem, a najwyzszy lvl na infie to wlasnie sroc ;p
Po prostu pomysl gdzie bedac pk szukalbys nópów <;
Trole Thais fri itanz blz :d ?
@Ojczul Kogo ty chcesz bronic 20 lvl ? l

Bulbinek 17-04-2005 10:51

Ja wprawdzie nigdy nie grałem na E-PvP, ale mam pomysł, jak sobie poradzić z PK-erami: po prostu zostać na rooku do jakiegoś lepszego lvlu (najlepiej 15, to będziesz mógł po wejściu na maina i nabiciu 3 mlvlu od razu robić HMMy ;)) i dopiero potem wchodzić. Pk-erzy na niższych levelach powinni cię zostawić w spokoju ;).

ripper 17-04-2005 11:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bulbinek
Ja wprawdzie nigdy nie grałem na E-PvP, ale mam pomysł, jak sobie poradzić z PK-erami: po prostu zostać na rooku do jakiegoś lepszego lvlu (najlepiej 15, to będziesz mógł po wejściu na maina i nabiciu 3 mlvlu od razu robić HMMy ;)) i dopiero potem wchodzić. Pk-erzy na niższych levelach powinni cię zostawić w spokoju ;).

Twój pomysł jest zły. Strata hp i mp i oczywiście CZASU. Zrobienie 8 lvla bez Pacc na E-PvP zajmuje troche a co dopiero 15 lvl.

Sposób na Pkrów prosty. Noś Uh i jakieś inne runki defensywne, albo nie graj na E-PvP.

Bulbinek 17-04-2005 11:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper
Twój pomysł jest zły. Strata hp i mp i oczywiście CZASU. Zrobienie 8 lvla bez Pacc na E-PvP zajmuje troche a co dopiero 15 lvl.

Sposób na Pkrów prosty. Noś Uh i jakieś inne runki defensywne, albo nie graj na E-PvP.

Twój pomysł też ma spore niedociągnięcia. Bo skąd on weźmie UH-y na tak niskim levelu??? Nie kupi ich, bo ciągle traci loot z huntów, a jako druid nie będzie ich mógł zrobić, bo nie dojdzie do odpowiedniego mlvlu...

Plastex 17-04-2005 14:15

Najlepszą obroną jest ATAK :berserk:

Ankit 17-04-2005 15:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Plastex
Najlepszą obroną jest ATAK :berserk:

Chyba ze masz niedaleko Depo lub inne pz to atack odpada i trzeba wiac.
Często pk-erzy sa niezorganizowani tam i jak zacniesz ich lac to moga uciekac.
Najbardziej spokojne miasto na infernie to AB tam od razu leja pkera.

Nozuman 17-04-2005 15:37

ja tam robilem tak:
wbijalem 8 lev i jeszcze na rooku bilo sie exp zeby bylo 400exp do lev
wybieralem palka
i moze to dziwnie zabrzmi, bralem speary, tarcze, chodzilem na spiderki w thais i... raty
w brew pozorom dist leci szybko na max defie a ratow jest duzo wiec i shielding tez wskoczy ;)
wbijami tak 9 lev i idziemy na snake'i obok thais (na troll cave zawsze duzo pk'erow)
wbijamy 10-11 lev i juz ze skillami 40+ mozna chodzic na cycki na poludnie od thais. Jeszcze wcale tam pkera nie spotkalem ;)
juz z 13 lvlem kupujemy uhy i powiedzmy 18 knight nie zabije nas tak latwo :)
@edit: wlasnie, jak juz na cycki ze skillami powiedzmy 45/40 to brac duzo strzal bo cycek ma duzo hp, albo poprostu czekac az zrespia sie mino guardy ;)

Bosunio 17-04-2005 15:38

Grałem na Infernie, miałem druta na 20, i spadłem do 13 :D. Nie radze tam iść. Ktoś powiedział że kanałami bezpiecznie, to sie sprawdza tylko czasami, bo często tam są pk. Na infernie wszystkie miasta oprócz Kazo są niebezpieczne.

Moro 17-04-2005 18:30

Kazo bezpieczne ;d ?
Saints~ itp ;p
Inferna to enforced - nie jest bezpieczna
Jak nie umiecie to tu nie grajcie :)
Pozniej co 2gi ma komentarz "retired"

Mariusz Archer 18-04-2005 10:45

Sposób??

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Willy The Dark Druid
Oto najlebszy sposób na PK na infernie - przestać tam grać ;)

Fajnie napisane, ale jak juz grać to mimo wszystko lepiej zostać na rooku do 20 levela albo jeszcze dalej. Polecam na pvp-enforced jedynie, bo na zwykłym świecie strata czasu, życia i many... (tutaj też, ale wtedy jest mniej prawdopodobne, że rooka jeszcze raz obejrzymy jak zostniemy dłużej :p )

Rzygor 18-04-2005 22:01

Kurde, pytalem o mozliwe sposoby przezycia, a nie kolejne glosy przeciw graniu na e-pvp, ale mimo wszystko dziex. Sproboje zostac na rooku do 15 lvlu albo robic palka!!!

Moro 19-04-2005 17:36

OMG
Ja jakos gram i zyje ;p
Boicie sie tych serwerow to traktujcie to jako wyzwanie, szkole zycia (w tibi), czy cos ;p
Pozatym enforced ma wiele +, np. exhausted time 1 sec :)
Jedynym minusem tego jest to ze ludzie z bota wala jak z karabinow, ale i to da sie zalatwic ;p
Za to duzo przyjemniej strzela sie w demony itp. latwiej nie, szybciej tak :>,
no i bezieczniej dla tego co blokuje ;p, zdazy z uhem, a potffoor szybciej padnie (;
Tylko zeby zabic takiego demonka czy cos lepszego to trza grac, a nie zmieniac co chwila serw, rezygnowac z gry, tworzyc nowa postac itp. ;p
No chyba ze dla was szczytem marzen jest desert quest0r.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:14.