![]() |
Rozszerzenie *.avi, pomóżcie!
Siemka!
Dziś ściągłem sobie 3 filmiki w rozszerzeniu *.avi, i jak chce oglądać filmiki to muzyke idzie dobrze (płynnie), a obraz (czyli film) chodzi bardzo powoli, a filmy w np. o rozszerzeniu *.mpg albo inne, dobrze mi chodzą (normalnie tak jak ma być). Te filmiki *.avi otwierałem m.in. w "ALL Player" i w "Widnows Media Player", błagam was pomóżcie !! ;( |
Nieznam sie na tym zabardzo ale moze sprobuj zmienic rozszerzenie;p na *.mpg
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Dj Nekro Moze masz slaby komp albo karte graficzna i na filmach w wysokiej rozdzielczosci animacja "chrupie", a moze chodzi o jakis kodek. Jako kodeki polecam pakiet ffdshow. |
Cytuj:
|
Cytuj:
To taki pakiet kodekow od dzwieku, obrazu bla bla bla, etc etc. Po jego zainstalowaniu "nie ma bata" kazdy film MUSI dzialac. |
Cytuj:
Z góry dzięki za Pomoc!:) |
Cytuj:
Cytuj:
Moj komputer-->(u gory)Narzedzia-->Opcje folderow-->Widok-->(na dole jest taka lista),i powinno byc zaznaczone:Ukryj rozszerzenia znanych typow plikow.(odznacz to). I teraz przy nazwach plikow jest podane rozszerzenie np: Tibia***** i teraz mozna zmienic rozszerzenie przy zmianie nazwy pliku. To jest pod windows xp, w 9~ jest inaczej (chyba). :P |
Cytuj:
Zmienilem rozszerzenia z *.avi na *.mpg i ten filmik dalej tak wolno idzie... W dodtaku zobaczyłem że te filmy co dobrze działają też mają rozszerzenie *.avi, już niewiem co robić ;( HELP ME !!! |
Może ten film po prostu został tak nagrany ?
|
Cytuj:
masz jabłko w skorce od pomarancza czy to jablko czy pomarancze?? tak samo z plikami:p do zmiany rozszezenia potzebny jest jakis konwerter @topic problem lezy w tym ze twoj procek i karta graficzna nieodtwozy takiego bitrate obrazu wiec musisz pobrac jakis konwerter i zmniejszyc nim bitrate a do ilu?? powiem ci jak podasz jaki masz procek i jaka grafa bo bez tego niewiem |
To se odpal w divixie. Ja tak south parka ogladalem
@down Wiem co to divix -.-' Sciągnąłem w avi i oglądałem w divixie. Wiem,że to kodek, ale ja mam programik do tego. |
bosz, ty wiesz do czego divx sluzy...? Nie? Widac... DivX to kodeki, bez ktorych nie obejrzysz filmow. To, czy bedzie mial zainstalowanego divxa czy nie, to mu nie zrobi zadnej roznicy - film i tak nie zacznie dzialac "plynniej".
|
Ja polecam program Virtual Dub. Zmień metodę kompresji na 'lżejszą' :) Powinno pomóc.
www.virtualdub.org |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:01. |