![]() |
Teleport me plx
Często jak bywam w depo,jakiś gostek (najczęściej hg)woła "teleport me plx"
co to może znaczyć? |
Prosi o pomoc w wykonaniu teleportu - przy wykorzystaniu pewnego błędu w grze który przenosi Cię do świątyni rodzinnego miasta. Oczywiście jest to wbrew zasadom...
|
Nie wiem, czy to jest błąd. Może niedopatrzenie ze strony twórców, albo nieudolne zaradzenie problemowi. Bo gdzie miałaby przenieść się ta postać?
|
pytalem o to przedwczoraj chyba...
|
Ani nieudolne zaradzenie problemowi, ani błąd programu. Po prostu Cipsoft musiał jakoś ograniczyć miejsce gdzie się można zalogować, jeżeli miejsce wylogownia jest zajęte.
Za prosto by było, gdyby w ten sposób można było się przedostać na drugą stronę rzeki dla przykładu. Takie miejsce było by niezłym AFK spotem. A tak postać ląduje w świątyni. A że gracze wykorzystują tą słabość-to już ciąży na ich sumieniu. Za oferty typu "Teleport me plz" pod dp, można dostać bana. |
byl taki temat wiem bo sam zalozylem:P chodzi o to ze jakis koles wylogowuje sie w depo przy skrzynce i 2 innych kolesi zastawia kratke na ktorej on stal oraz sasiednia wtedy ten pierwszy koles sie loguje i jest w swiatyni w swym miescie
|
Exodus wytłumaczył mi to najlepiej :)
|
heh
Poprostu chodzi o to ze często ktos mieszka w carlin a niehcce isc mu sie z ab do carlin wiec stoji w depo i wola teleport pls 2 synkow przychodzi ustawia sie za nim on sie wylogowuje ani staja na jego miejsce on sie loguje i jest w swiatyni w carlin
|
To jest takie fajne bo mozesz byc zameldowany w ab to sie z zalozmy thais przeniesiesz do ab :D przydatne i to bardzo.(nie miejcie meldunku w tym samym mieście w którym mieszkacie to zapobiegnie typom ktorzy chca was kilnac po wyjsciu z dp :D )
|
hmm, ciekawe, jeśli mieszkam w ab, a nabijam sobie w venore, to po co wysyłać paczkę, albo ryzykować wędrówkę przez most smierci :P
wystarczy załadować na siebie to co najcenniejsze i heyah :] |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:18. |