![]() |
pomysł !! :)
B) No mam pomysła !!
Mogli by nasi drodzy stwórcy (tzn twórcy tibi) stworzyć nową wersje tibi!!! Żecz działa się by w przyszłośći i świat by wyglądał inaczej!!! 8o np. Miasto Thais po wielkim kataklizmie przestało by istnieć !! Teraz były by tam tylko ruiny i legiony niumarłych :P Z kolei w Vronie (tu najlepsze) żądziły by maszyny :P Mogło by też dojść do jakieś stałej wojny między Orclandem a Kazordoon Z kolei inne miasta by skożystały np Fibula by się rozrosła i zajeła okoliczne wyspy (coś w stylu wenecji) POTWORY-potwory !! tu można puścić wodze wyobraźni!! :o np. Czy oglądał ktoś film "gwiezdne wrota" ?? jak tak to będzie wiedział o co mi chodzi a jak nie to niech lepiej obejrzy warto :) o turz chodzi mi o pewnego stworka niby to żubr niby to byk Jażycie było tam takie coś !! no to by się zrobiło go troche bardziej agresywnego i wstawiło za niedzwiedzia i by był!! Roboty i cyborgi !! Cyber bicholder :) przerobiony trol z jedną reką robota :P Bronie no jak przyszłość to tylko lasery i miecze świetlne mogły by być dwa typy tarcz normalne takie jak teraz i pola siłowe karabiny maszynowe , pistolety i bronie laserowe i moje ulubione EMP :P oczywiście skille by się zmienmiły np celność czy obsługa broni !! no i najważniejsze profesje rycerz i mag by zostali ale doszedł by mechanik i hacker co wy nato może juz ktoś kiedyś wyraził taki pomysł lub nie a wy oceńcie ten moim zdaniem fajne by było z tego urozmaicenie :) |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
nie ma to jak wyobraźnia:)
|
Ehh to ju8ż nie byłaby ta sama tibia :) taki klimat jak dzisiaj co będziez z tego miał jak wezmiesz laser 20003 i rozwalisz *(przypuscmy ze najsilniejsyz bedzie cyborg-demon) rozwalisz 1 ciosem a skile bedziesz miec hmm.złe?
|
Omfg, tibia to gra fantasy... mówić coś jeszcze? Bo słowo 'fantasy' w zupelnosci wystarczy...
|
Tiaaa tylko że to wtedy nie była by tibia. Straciła by swój urok. To tak jak by wprowadzić do tibii grafike taką jak w MU. Beznadzieja -.-
|
Za duzo sie w neuroshime nagrales -.-
|
Ludzie to maja dziwne pomysly...
Tibia to Tibia i taka jaka jest ja lubie (szczerze to nie wiem co ja i masa innych ludzi widzi w tej grze). |
Cytuj:
jak widać słowo "fantasy" może być różnie zinterpretowane... |
Hah, chiałbym żeby takie coś było :D
|
no pomysl dobry, ale nie na tibie, tylko na calkiem nowego RPGa czesciowo zwiazanego z tibią
offtopic: Cytuj:
|
Mi się pomysł bardzo podoba. Jakby się ktoś postarał to w OTS'ie można by zrobić, ale niestety OTS nielegalny :(
|
@Plastex
Ots nielgalny? Dawno większej bzdury nie czytałem. @Topic Fajnie by było? To zrób to, członkom CipSoft napewno nie brakuje wyobraźni, ale pomyśl... w dobie kedy dzieciaki w grach podnieacają się super-mega-hiper-blaster-hyperdraulicznymi-laserami 2006, oni stworzyli coś wyjakowego, ładnego, baśniowego, jednym słowem fanstasy. Tegoż trzeba im pogratulować, tak samo jak twórcom innych podobnych gier, a nie jakieś tam zabijanki z super nowoczesnych, beznadziejnych i żałosnych broni, jednym słowem, to prymityw w porównaniu z magią tych starczy gier, w które się grało i grało, myślisz, że od takiej gry nie dało by się oderwać po max godzienie grania? Nic ciekawego, moim zdaniem of course. |
Cytuj:
|
Gra mogłaby powstać gdyby była na czymś oparta, tak na przykład Tibia - Star Wars i wszystko jasne ;].
|
Cytuj:
@Topic Fjedzie, lucie, mam śfffietny pomysł na grem! Weźmiemy WoWa, walniemy go w świat Star Wars, i będzie dużo jum jum i bzium bzium, a potem struk puk i ***! Fajnie, nie?... Chłopcze... Pomysł na grę to nie jest 5 zdań źle skleconych gramatycznie i z cholernie dużą liczbą ortografów. Pomysł na grę, to wiele stron maszynopisu, złożonych w tzw. design doc... |
up: taaaaa.....
Ale zawsze można przerobić teraźniejszą (znaczy się pod względem (lub podwzględem) grafiki - Tibia.spr ^^ ). DAwno chciałem to zrobić ... lecz mi się nie chciało ^^ (jedno zaprzecza drugiemu, hyh ? :) ). |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
autor
no i mi się rozchodzi o to że nie tylko ja mam być pomysłodawcą bo tak to się nigdy nato niezgodzą
a jeżeli będzie więcej głosów w tej sprawie to by była już całkiem inna historia rodem z "never ending story" :P Więc widze że poglądy są podzielone moim zdaniem nie działało by to na zasadzie słomianego zapału lecz co niektórych by to wciągneło B) więc myślcie dalej i kombinujcie z szefami tibii B) P.S tak na początek to by wypadało utworzyć polski serwer i to z 2 odrazu :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:20. |