![]() |
Domek
Mam pytanie mój kolega zainventował mnie do domku i czy istnieje opcja żebym to ja mógł zapraszać gości do domku bez pacca ?? Szukałem i znalazłem invokacje na wpisywanie osób ale żadna nie działa pomocy :(
|
Aby zapraszać ludzi do domku musisz być posiadaczem domku, a żeby być posiadaczem domku musisz mieć PACC. Tak więc, niestety, nie.
|
Nie wiem, czy FACC moze zapraszac, ale wiem, ze sa 2 rodzaje invitniecia:
-Pozwalajace tylko i wylacznie wchodzic do domku. -Pozwalajace wchodzic, otwierac i zamykac drzwi i chyba takze wlasnie zapraszac (tzw. rownouprawnienie :P) Najprawdopodnie twoj kolega "invitnol" cie pierwsza metoda, albo FACCe nie moga zapraszac. |
jak dla mnie FACC może być tylko zaproszony a tylko PACC może zapraszać. bierz pod uwagę też updatea w którym wszystko mogło się zmienić.
|
Istnieją dwa rodzaje invitów:
A )Invit podstawowy – tylko wejście do domku, nic więcej B )Invit właściciela – masz pełne uprawnienia jak właściciel domku. Ty masz Invita A. |
Komendy
Cytuj:
Co najwyżej możesz zapraszać, ale nie wpiszesz go w liste mogących otwożyć dzwi. Komendy: - aleta sio - lista ludzi zaproszonych do domku - aleta som - lista subownerow czyli jak jestes w ten sposób wpisany możesz zapraszać do domku, ale nie możesz wpisywać tych gości do listy gości mogących otwierać dzwi. - aleta grav - lista ludzi mogących otwierać dzwi Proste i logiczne. Thx bye |
@up kurde, chwila edycji :P |
aleta sio - invite
aleta som - sub-owner Jezeli dostajecie invita to mzoecie tylko wchodzic do danego domku (jak zostalo napisane wyzej), jezeli zostajecie sub-ownerem to mzoecie rowniez dawac invity (jak zostalo napisane wyzej. Co nie zostalo napisane to to, ze nawet jezeli jestescie sub-ownerem ale nie macie PACCa (jak kto woli: jestescie FACC) to nie mozecie dawac invow. Krotko mowiac, jezeli nei macie PACC (lub jak kto woli: macie FACC), invite i sub-owner nie maja dla was roznicy. |
Cytuj:
Niestety ale zapozyczenia stosowane przez polskich graczy i wcielane do jezyka polskiego sa beznadziejne. Na sile staracie sie wciskac slowa ktore nie maja racjonalnego wyjasnienia. Czy w odniesieniu do podanego przykladu nie lepiej jest powiedziec "...moj kolega dal mi dostep/zaprosil mnie do swojego domku... Jezeli ktos nie potrafi poprawnie uzywac polskich wyrazow to niech napisze po angielsku. Np. "...My friend invited my to his house..." |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:53. |