![]() |
Keyloger
Mam pytanie związane z Keyloggerem.Czy jak ktoś wejdzie na strone z keyem, to ten keyloger zapisuje się automatycznie ?? Bo jak bylem n00b :P to kiedys na to wszedlem i musialem wpisac swoje passy(oczywiście jako n00bek;p wpisalem :P miala to byc guildia ;P), czy na tym polega keyloger? czy odrazu sciaga sie na dysk ? Prosze o odp cya
|
Ten keyloger z tej strony (czy nie przypadniek [EDIT]wyciąłem link bo ktoś mógłby tu wejść i wypełnić.[/EDIT] ?? moj brat tak sie dal nabrac)?? Jezeli wpiszesz tam swoje passy to one sa wysylane do hakera
|
Cytuj:
|
Najcześćiej będzie to "svchost", albo nawet "svhost"... Jak znajdziesz plik o takiej nazwie (najczęściej C://Windows://sustem32) z ikonką Tibii, a po próbach nie można go wyinstalować. alt + crtl + delted, procesy, wyłączasz dany proces i plik możesz spokojnie wykasować. Spytasz czemu to pisze? Bo jeżeli wlazłeś na jakąś cziterską stronkę i wpisałeś passy to nie wróżę rewelacji...
|
koleszko svhost to plik systemowy a keylogger w tylko wysyła tam swoje pakieciki :) ale prawdą jest ze zazwyczaj go znajdziesz na c:/Windowds/system32/.... :)
|
Cytuj:
Jedną i jedyną oficjalną stroną, na której wpisujesz swoje dane do logowania jest www.tibia.com. Nikt nie ma prawa wymagać od ciebie podania twoich danych, nawet GM ani Cipsoft nigdy tego nie zrobią. |
Thx.. I mówie ze to bylo z rok temu :P i teraz juz nie wchodze :P (czlowiek się uczy na błedach :])
|
Cytuj:
|
-.- znalazłem u siebie svchost -.-
nie dało sie go zdalnie usunać przez was nabawiłem sie strachu bo używam TBI :S i to nie ma ikonki tibi :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:04. |