Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Legend Of The Gren Dragon - nowy. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=32800)

Avager 20-04-2005 20:42

Legend Of The Gren Dragon - nowy.

Otóż wiem że był inny topic o tej samej grze ^^ (ale to rok temu założony i rok temu ostatni post :D ).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Admin gry
LegendsOfTheGreenDragon <----- http://www.logd.glt.pl/
-------
Witam
Gra jest Zupełnie odmienna od valla.
Gra ma sporo miast i questów.
Już więcej Graczy gra
Gra jest po angielsku Ale tłumaczymy ją po trochu i poszukujemy tłumacza
Rejstrujcie sie i zobaczcie jak wygląda
A jeszcze zapomniałem Gra jest pozbawiona bugów ale jak ktoś by coś zauważył to neich wysle mi pma

Pozdro

Krótko mówiąc, gra jest od nie dawna (ten serwer ^^). Jest tam dużo Polaków (narazie 100% :D ). Teraz odnośnie samej gry:
Do wyboru mamy 4 rasy:
-Człowiek
-Elf
-Krasnolud
-Troll (Dzięki SuPeRMAN)

Gra jest narazie po Angielsku, ale jest tłumaczona na polski (jak bedzie przełumaczona to będzie po Polsku ^^).

Są Lvl'e oczywiście, zdobywane poprzez zabijanie potworów lub poprzez PvP (narazie są same małe lvl'e ... max lvl gracza w tej chwili to 5, więc nadal macie szanse być kimś :D :D :D ).

W grze są tury, czyli są odnawiane w ciągu dnia 4 razy - mi odnawia do 17 (jest to równe 17 polowaniom w lesie ^^ czyli można powiedzieć że to jest 1 lvl na 1 odnowienie - tzw. dzień ).

Są także sklepy, jak wiadomo służą do kupowania :D . Pierw są słabe rzeczy (poprostu wieśniackie). Z tego co rozumiem to .... zara zacytuje, cytat z FAQ:

4. Does that have something to do with the titles that people have?

But of course!
Indeed, every time you kill the dragon, you get a new title and return to level one. So low level players with titles have had opportunities to embiggen themselves. (see Hall of Fame)

... Poprostu gra strasznie wciąga (bardzo przyjemnie się gra). bardzo polecam tym któży nie lubią Vallhara (bo to jest lepsze od niego - Green dragon od Vall'a) oraz tych co lubią Vall'a ^^ :) .

Mam nadzieje że wybaczycie moim ubogim informacją napisanym tutaj (hmmm, czy ja pisze jak świr ?) ale sam dziś dopiero zaczołem grać :D :D :D .

Pozdrawiam, i jeszcze raz polecam gre !

Bambuko 20-04-2005 21:14

Z ras jest jeszcze troll. Troll ma więcej ataku, Krasnolud więcej złota z potworów, Człowiek więcej tur, a Elf więcej obrony.

Adrian35 21-04-2005 13:01

jak zrobic w tym konto?? :baby:

Avager 21-04-2005 13:57

up:

Radze się nauczyć podstawowego angielskiego -.- ... bo coś kiepsko będzie ci szło w tej gierce bez nawet podstawy -.- .

W lewym górnym rogu masz :

—New to LoGD?—
Create a character

i dajesz Create a character -.- .

Shanhaevel 21-04-2005 14:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avager Tymczasowy
Otóż wiem że był inny topic o tej samej grze ^^ (ale to rok temu założony i rok temu ostatni post :D ).

Krótko mówiąc, gra jest od nie dawna (ten serwer ^^). Jest tam dużo Polaków (narazie 100% :D ). Teraz odnośnie samej gry:
Do wyboru mamy 4 rasy:
-Człowiek
-Elf
-Krasnolud
-Troll (Dzięki SuPeRMAN)

Gra jest narazie po Angielsku, ale jest tłumaczona na polski (jak bedzie przełumaczona to będzie po Polsku ^^).

Są Lvl'e oczywiście, zdobywane poprzez zabijanie potworów lub poprzez PvP (narazie są same małe lvl'e ... max lvl gracza w tej chwili to 5, więc nadal macie szanse być kimś :D :D :D ).

W grze są tury, czyli są odnawiane w ciągu dnia 4 razy - mi odnawia do 17 (jest to równe 17 polowaniom w lesie ^^ czyli można powiedzieć że to jest 1 lvl na 1 odnowienie - tzw. dzień ).

Są także sklepy, jak wiadomo służą do kupowania :D . Pierw są słabe rzeczy (poprostu wieśniackie). Z tego co rozumiem to .... zara zacytuje, cytat z FAQ:

4. Does that have something to do with the titles that people have?

But of course!
Indeed, every time you kill the dragon, you get a new title and return to level one. So low level players with titles have had opportunities to embiggen themselves. (see Hall of Fame)

... Poprostu gra strasznie wciąga (bardzo przyjemnie się gra). bardzo polecam tym któży nie lubią Vallhara (bo to jest lepsze od niego - Green dragon od Vall'a) oraz tych co lubią Vall'a ^^ :) .

Mam nadzieje że wybaczycie moim ubogim informacją napisanym tutaj (hmmm, czy ja pisze jak świr ?) ale sam dziś dopiero zaczołem grać :D :D :D .

Pozdrawiam, i jeszcze raz polecam gre !

Grałem kiedyś w amatorską polską wersję i była zarąbista. Teraz jestem na 3 lvlu. BTW:

Zaatakowała cię Despotyczna Matka! Jej broń to Nakaz Snu o 21:00!

pwn3d

Avager 21-04-2005 14:59

ja aktualnie mam 5 lvl ^^ (jestem już w innym mieście niż to początkowe ^^).

Ale tu też są fajne potworki ^^, np:

Lupe the Hypnotic Chihuahua :D :D (walczyłem z tym :D )

Anaconde 21-04-2005 16:17

Fajne nawet, takie "inne" bez zdjęć i animków ;P .
P.S. Mówicie o polskiej wersji, zkąd się ją bierze?

Shanhaevel 21-04-2005 17:18

@up
Kiedyś była, padła. :[

Lord-Nitro 21-04-2005 17:38

tą gre sie zciąga ?

Avager 21-04-2005 20:46

up:

N/C ... wejdź zobacz?

Tekstówka przez WWW ... to ci powinno wystarczyć .

Aeglos Tribunal 22-04-2005 16:41

Avager spokojnie tymczasem jak możesz to napisz mi na PW maila tego co ma Logd'a bo jest problem qmpel założył sobie konto i nie może wejść do gry ja u niego też nei mogę a u mnie działa moje i jego konto ...

Avager 22-04-2005 17:23

może pliki Cookie ? Nie wiem, ja nie jestem żadnym informatykiem (narazie -.- ).

Shanhaevel 22-04-2005 17:24

Muhahahaha!!! 5 lvl, Gardening Hoe i Kniited Shirt (czy jakoś tak)!!! Na kolana bom mastah a wy nędzne prochy!!

Ta gierka diabelnie wciąga. ;)

Aeglos Tribunal 22-04-2005 18:45

ja na 4 LVLu mam Gardening hoe zaraz idę kupić zbroję jakąś więc wiesz :P

dap-galothij 22-04-2005 19:35

ja właśnie się logłem:)

jestem dwarfem:D

caudimordax:2lvl:]

Avager 22-04-2005 20:25

~ ~ ~ Fight ~ ~ ~
You have encountered Football Fan which lunges at you with Raucous Cheers! - buhahahha, kibol :D

JA mam 6 lvl :/ ... ostatnio padłem 2 razy (rany... nie lubie ginąć -.- duże straty) więc miał bym już 7 lvl -..- . Aha, teraz tylko 6 tur dostałem ;( .

EDIT:

No i po kibolu :D

Level: 6
Start of round:
Football Fan's Hitpoints: 3
YOUR Hitpoints: 37
You execute a power move!!!
You hit Football Fan for 30 points of damage!
This fan doesn't have much to cheer about.
You have slain Football Fan!
You receive 38 gold!
You receive 73 total experience!

EDIT2:

WOOOOOW:

Something Special!
You discover a skin of liquid hanging over the limb of a tree. Since the sigils inscribed on the skin are those of someone you recognize as a very powerful warrior from the village, you decide that it would be safe to take a sip.

Man is that stuff potent! You feel hyper.

You receive one extra turn!

a dostałem +5 tur :D :D :D .

EDIT3:

~ ~ ~ Fight ~ ~ ~
You have encountered Golden Goose which lunges at you with 14 Karat Gold Eggs!

Kocham tą gre :D .

Shanhaevel 22-04-2005 21:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aeglos Tribunal
ja na 4 LVLu mam Gardening hoe zaraz idę kupić zbroję jakąś więc wiesz :P

Już mam 6 lvl, Pitchfork, Knitted Socks parę gemów, sporo złota... 3 charm pointy... Dużo przygód za sobą. :)

Atak: 13
Def: 11+2,7

Hiehiehie... :)

@up
Też oberwałem od tego draństwa. :P

Avager 22-04-2005 21:51

też mam sporo przygód za soba , na łódce "romantyczną" przygodę z zielonookim wieślażem co mnie wysłał w zaświaty :D, z Wróżką toaletową co mi dała 3 złota za wymycie się :D , kopalnie znalezioną w lesie w której znalazłem Gem (mam już 6 :D ), spotkałem nawet dziadka (legenda głosiła że jest człowiek który zwabia ludzi do lasu i zamienia się w potwora i zabija swoje ofiary)... gdy tylko podszedłem do niego to on chyba uciekł :D (nie zrozumiałem do końca :D ) ale dostałem 1 char ^^, nawiedzałem ludzi z zaświatów ...ohh piękna gra :D. No i te super nazwy potworkóW :D

Złota kaczka co bije 14 karatowym złotym jajkiem buahhahahha :D .

Shanhaevel 23-04-2005 15:03

Mam sporo charma. 2 pointy za uratowanie księżniczki, point za mrugnięcie do Violet, point za pocałowanie jej ręki i point chyba za danie jej czekoladek. XD

Ciekawostka: Wiecie, że Avager i ja mamy najwyższe levele w grze? :>

Aeglos Tribunal 23-04-2005 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
Mam sporo charma. 2 pointy za uratowanie księżniczki, point za mrugnięcie do Violet, point za pocałowanie jej ręki i point chyba za danie jej czekoladek. XD

Ciekawostka: Wiecie, że Avager i ja mamy najwyższe levele w grze? :>

no ta ja też bym miał jak byś mnie ciągle nie atakował .... weź pobij kogoś innego teraz :P

Edit@
You give Foilwench a gem, and she hands you a slip of parchment with instructions on how to advance in your specialty.

You study it intensely, shred it up, and eat it lest infidels get ahold of the information.

Foilwench sighs... "You didn't have to eat it... Oh well, now be gone from here!" [-]
You gain a level in Mystical Powers to 6!
You gain an extra use point!

w ten sposób na 5 LVLu mam Mystical power LVL 6 więc n/c ;D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:54.