![]() |
PACC ;( Czy jest jeszcze nadzieja??
Wysłałem ostatnio kase na PACCA przez polecony... Jak piszą czeka sie 3 tyg
Teraz mijają 3 tyg i co teraz nie mam PACCA ;( CZy jest jeszcze nadzieja że to 3 tyg od dostania kasy?? |
Generalnie z paccami przez polecony róznie bywa.
najczesciej dochodza- najczesciej :P kolega wysłal taki pacc poleconym - po miesiacu jak nie doszedl to przeszedl sie na poczte zgłosić reklamacje. na poczcie oczywiscie przyjeto go bardzo pozytywnie - stwierdzili ze reklamacje musza obadac i ma czekac - czas oczekiwania na wynik reklamacji na Poczcie Polskiej SA miał wynosic - uwaga uwaga - zaledwie 3 miesiace... po upływie 6 tygodni [ale sie uwineli :o ] zawiadomili go ze bardzo przepraszaja i prosza o wypisanie kwoty jaka wyslal poleconym zeby mogli ja zwrocic :o - moze cos zamotalem - najwyzej zapytam go i jeszcze sprostuje - bo w sumie to maszy by wypisac ze to 1k Euro bylo czy cos ;P kupil sobie pacca inna metoda jak uslyszal o 3 miesiecznej reklamacji, z tego co pamietam to kaska z reklamacji po prostu poszla mu na nastepny pacc :) ale Arco nie zalamuj sie- zawsze jest jeszcze jakas nadzieja :] |
@Cros
O co chodzi z tą "REKLAMACJĄ"?? i w jakim okienku sie o to pytać :P tzn o wydanie... |
Moj kumpel (zarejstrowany na tym forum pod nickiem Sakumil) takze wyslal kase poczta- priorytet polecony. Juz minelo okolo 2 tygodni (moze nawet wiecej) a pacca dalej nie ma. Ja takze wyslalem poczta, ale duzo wczesniej i dzis ciesze sie z pacca.
To czy kasa dojdzie, czy nie, to wspolczynnik losowy :P BTW. Ile kasy mniejwiecej sie dostaje za reklamacje?? |
No... Poleconym to naprawde róznie bywa. Kolega wysłał raz w Piatek, dostał w nastepny wtorek. Ja wysłałem w Poniedziałek dostałem po 10 dniach. Ostatnio kolega wysłał (miech temu) i do tej pory niema (A nawet dwóch kolegów wysłało miesiac temu i do tej pory niemaja).
@ Edit: A nadzieja zawsze jest :D |
Coraz bardziej jestemprzekonany do reklamacij...
tylko nie czaje jak ją zrobić ;( |
Poprosty idz do poczty, pewnie tam gdzies jest u Ciebie i wyjasnij ze wyslales poleconym i nie dotarla i zobacz co ci powiedza, tylko nie mow ze wyslales zeby kupic pacca w Tibi:P:P:P:P
|
najpierw zaczekaj do poniedziałku pozniewaz pacc zadko dochodzi w wekkendy
|
Cytuj:
|
Powód edycji:
|
Widze że temat o zgubionej kasie wysłanej priorytetem.
Mam pytanko jak wysłaem kase miesiąc temu i niedoszedł poszedłem zgłaszac reklamacje i dostałem formularz do wypełnienia to co wpisac w okienku zawartosć koperty : 20 euro czy może cos innego żeby potem mi niepwoedizeli że kasy niezwracaja. -.- |
Z tą reklamacją nie zawsze jest tak różowo. Ostatnio jak mój kolega chciał wysłać kasę poleconym prorytetowym przez pocztę i zapytał się czy w razie co może zgłosić reklamację, babka z okienka tak się wydarła że zrobiło mi się aż łyso. Powiedziała że kasy nie można przesłać w żadnym wypadku nie mówiąc już o odszkodowaniu. Tak więc polecam inny sposób płatności w szczegolnosci jak mieszkacie w mniejszym miescie (w takiej Warszawie znają pewnie zasady).
|
W sumie to nawet w zwykłym liscie powinno sie móc wysyłac to co sie chce. Poczta jest po to żeby doręczac listy a nie je kraść. Gdyby pracowali w niej uczciwi ludzie to napewno ta kobieta by ci o wysyłaniu kasy nic niepowiedziała.
|
Od Kasy mamy przelew
Przelew jest bezpieczniejszy:]
|
Powienno przyjść ;) Pacc czasem przychodzi po 4 tyg
|
ja tam juz 3 razy wysłałem kase na PACCa pocztą polską i dochodził po tygodniu
|
Ja wysłałem 1 raz i mi nie doszło. :(
|
siemka Tydzien temu zamowiłem pacc;a wyslałem kase Przelewem i az do dzisiaj nie mam pacc;a co tera mam zrobić ?? wszystko dobrze zrobiłem a w 4rtego wyslałem im kase i nie mam pacc'a prosze o pomoc
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:04. |