Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Nowy dział na forum? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=33199)

$corcerer 24-04-2005 15:10

Nowy dział na forum?

Właśnie przeglądam OWION oraz Inne, i widzę troche technicznych pytań.. Można by był coś z tym zrobić, poza tym Gonzuś mógłby rozwinąć skrzydełka, a inni użytkownicy też mogliby powiększyć swoją wiedzę..

Proszę o głosowanie w Ankiecie, i ewentualne pytania/pomysły co do tego tematu.

BTW:

[14:54:35] @(^Tibianus^) A vote has been started by: Scorcerer. The question is: Czy chcialbys nowego dzialu na forum o sprawach technicznych? Type !vote yes to vote yes and !vote no to vote no.
[14:54:39] @(Scorcerer) !vote yes
[14:54:41] +(She) !vote yes
[14:54:43] +(Gniew_mroku) !vote yes
[14:54:47] +(^Nordom^) !vote yes
[14:54:51] +(^Nordom^) Nie smiem sie sprzeciwic. ;P
[14:54:54] (Malkav) !vote no
[14:54:56] (Malkav) po co?
[14:55:10] +(Racon) !vote yes
[14:55:12] @(Scorcerer) bo w innych/owionie burdel jest
[14:55:19] +(^Nordom^) Malkav, nie chcialbym byc toba. Scor cie zniszczy. ;P
[14:55:23] @(Scorcerer) zwlaszcza w owion
[14:55:27] (Malkav) e tam
[14:55:27] @(R4ul) !vote yes
[14:55:51] +(Maethi) !vote yes
[14:55:57] +(^Nordom^) Scor, w OWiON zawsze jest syf.
i potem:
[15:04:37] @(^Tibianus^) Vote has ended. Yes won with 7 votes against 1.

Shinjix 24-04-2005 15:14

Można by zrobic taki dzial "techniczne problemy" i o komputerach ogolnie: sprzet, problemy, programy itp.

Maethi 24-04-2005 15:16

Jestem za. Wprawdzie w razie problemów pisze na PcTweak , ale tutaj też się przyda. Może by zapanował ład i porządek w OWIONIE (sam nie wierze w to).

Dr.Unknown 24-04-2005 15:33

>[14:54:54] (Malkav) !vote no
>[14:54:56] (Malkav) po co?
I zdania nie zmieniam, argumentacja? Imo niepotrzebne.

Gunir 24-04-2005 15:54

Jestem przeciw, ale za to mozna by bylo zrobic podforum o tym tytule w ''tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.''

Matheous 24-04-2005 16:04

Sadze, ze byloby tam straaasznie mialo postow. Malo kto interesuje sie zagadnieniami technicznymi, a jesli juz to pewno by nie szukal specjalnie dzialu tylko z przyzwyczajenia dal do OWiON, nie?
Imo juz lepszy pomysl z tym podforum w opiniach tibia.pl;)
A, no i mysle ze moznaby zmienic nazwe dzialu RPG-moze po prostu 'Inne gry' bo tam ludzie pisza o wszystkim na co sie natkna;)

$corcerer 24-04-2005 16:13

Może niekoniecznie w Opiniach, sugestiach (bo jak to sie ma do opinii i sugestii?) Ale w OWION już prędzej...

Raynold 24-04-2005 16:24

Wybacz, $cor, dodałem opcję "nie mam zdania". Z jednej strony pojawiają się techniczne pytania, które wędrują jednak do owionu, w którym można by się spodziewać raczej luźniejszych tematów. Z drugiej strony nie ma tych tematów aż tak dużo, żeby robić dla nich osobny dział. No i z trzeciej strony jakby powstał dział specjalnie dla spraw technicznych, to może by to zachęciło ludzi do ewentualnego szukania pomocy na naszym forum, bo normalnie może w ogóle by się nie pytali o takie sprawy...

Dlatego sumarycznie wychodzi, że nie jestem ani na ta, ani na nie...

roland 24-04-2005 16:41

Nie, dlaczego?
OWION to "o wszystkim i o niczym" będą dwa fora o wszystkim? Po co robić 3 takie same fora? Większośc ludzi i tak nie rozróżnia "Inne" od "OWIONu", i piszą problemy zwiazane z tibią w owku, a z komputerami i innymi bzdetami w innych...
Rozwijanie strony o tibi w stronę zagadnień jest dość bezsensowne

Gonzo von Krenzel 24-04-2005 16:41

1.
Cytuj:

Można by był coś z tym zrobić, poza tym Gonzuś mógłby rozwinąć skrzydełka, a inni użytkownicy też mogliby powiększyć swoją wiedzę..
Adaś... Pomyślałeś o mnie. Wzruszyłem się... ;(
A tak na serio... Naprawdę - miło mi się zrobiło. ;) http://gonzek.info/3i/zadania/cmok.gif
2. A dostane tam moda? Jeśli tak... Oczywiście, że chcę dział ;).
3. A może podlinkujecie ten dział do forum PcTweak.net? :p
4. Już całkiem poważnie... Moje pierwsze odczucie "Tak!". Ale po przeczytaniu tego tematu... Sam nie wiem. W sumie jest to forum o tibii... Zaznaczyłem "Nie mam zdania".
5. Ale przecież... Coraz częściej powstają tematy związane właśnie ze sprawami technicznymi...
6. Konkludując - 70% aprobaty. :)

hoomik 24-04-2005 17:21

nowy dzial - nie. Podforum dla owion - tak.

Gewof 24-04-2005 18:11

Ale od spraw tech. sa fora o tym a nie ofrum o tibii... mysle ze nie jest to podrzebne lecz moza bylo by odsylac ludzi do innych for o tematyce technicznej...

dobry barbarzyńca 24-04-2005 18:14

róbta co chceta
ale i tak jest od pyty działów....

Gonzo von Krenzel 24-04-2005 19:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gewof
Ale od spraw tech. sa fora o tym a nie ofrum o tibii... mysle ze nie jest to podrzebne lecz moza bylo by odsylac ludzi do innych for o tematyce technicznej...

Np. na www.PcTweak.net - w takim wypadku jestem za odsyłaniem ;).

Dr. Omader 24-04-2005 19:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo von Krenzel
Np. na www.PcTweak.net - w takim wypadku jestem za odsyłaniem ;).

NIE! Zabierzesz tibia.pl smietanke userow!!!111
Co zrobimy bez tych ktorzy nie umieja uzywac google? To bedzie koniec!!! Nie rob nam tego plxxxxx!!!!1111

Co do tematu to popieram Raynolda, taki dzial bedzie prowokowal pytania, a w sumie nie ma ich az tyle, zmienilem swoj glos na nie mam zdania ;)

Gonzo von Krenzel 24-04-2005 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
NIE! Zabierzesz tibia.pl smietanke userow!!!111
Co zrobimy bez tych ktorzy nie umieja uzywac google? To bedzie koniec!!! Nie rob nam tego plxxxxx!!!!1111

Nie no... Bez przesady :p. Twierdzę, iż tylko w sprawach związanych z problemamy czysto techinicznymi, dotyczącymi ogólnie pojętej informatyki powinni pisać na wspomnianym forum :).

Maethi 24-04-2005 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo von Krenzel
Nie no... Bez przesady :p. Twierdzę, iż tylko w sprawach związanych z problemamy czysto techinicznymi, dotyczącymi ogólnie pojętej informatyki powinni pisać na wspomnianym forum :).

Popieram.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
NIE! Zabierzesz tibia.pl smietanke userow!!!111 Co zrobimy bez tych ktorzy nie umieja uzywac google? To bedzie koniec!!! Nie rob nam tego plxxxxx!!!!1111

Wtedy forum straciłoby kilka tysięcy userów, ale to by było plus. Mnie bzdurnych tematów :].

hoomik 24-04-2005 21:44

a ja to uwazam, ze mozna by zrobic dzial, do ktorego trafialyby wszystkie lolowe topiki... niektorych az zal kasowac, a zostawiac ich nie wolno, chocby dlatego ze sa niesamowicie glupie. Na rev.pl cos takiego sie przyjelo, mysle ze tutaj tez mozna by sprobowac. Nie mowie tu nawet o nowym forum, jeno podforum np. owionu.

Thero 25-04-2005 07:28

@Up
Ilość postów drastycznie by spadała, wszyscy by czytali "lolowate" tematy :P.

@Topic
Zaznaczyłem tak, ale po dłuższym zastanowieniu to nie ma zbyt wielkiego sensu, jak ktoś ma problem to na google szybciej znajdzie pomoc niż napisze na forum i będzie czekał na odpowiedź, która choć trochę mu pomoże. Zamiast ostateczności wolałbym PcTweak...

sceptile 25-04-2005 16:52

a ja mam pomysł na nowy dział który mógłby się nazywać "legendarne questy
i tam byłyby questy, o których mało wiadomo, n.p. o bazyliszku, na jakieś silver mace, i tam ludzie którzy mają pomysł/udało im się mogliby dawać wskazówki, i nie powstawałoby 50 tematów każy w innym dziale o bazyliszku

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:25.