![]() |
Takie proste ale jednak...
W sumie czym sie różni kusza od łuku. No tak zadawanymi obrażeniami. Ale czemu niektórzy mówią że większe obrażenia zadaje łuk na niższym distansie niż kusza. A ja już na 15 distansie założyłem ją i walilem dużo lepiej niż z łuku.
|
Do kuszy są droższe pociski, kusza wygląda inaczej niż łuk, kusza jest cięższa, zadaje większe obrażenia, korzysta z power boltów które mają ogromny atak, i jest cięższa. A to, że ci sie zadałeś większe obrażenie ze strzały to kwestia przypadku. Ja np. zadałem większe obrażenie ze spieara niż z power bolta. Przypadek :)
|
tAAA żeby nie czsem...
ludzie a ja wam coś powiem że racja jest taka
bolty i power bolty są drogie i nie zabijesz solidera na 10 levelu (chociaż, ale musisz mieć dyst minimum 35) jak masz pacca to kupujesz se czr na bolty pozatym przyjrzyj sie jak leci strzala z luku a jak bolt. Z luku walniesz lepiej na niższych, niż z kuszy. Tak naprawde to speary maja 30/0 skill. A kusza nie ma, jak zarowno strzały bolty czy p bolty. Poprostu szkoda boltuw na miskim levelu. A z kuszy walniesz zawsze lepiej. A co do spearów to muj kumpel 74 palladin walnie go za 70-80 z bolta a za 116(no best hit) ze speara. a z luku możesz walić ile chcesz jak masz czar conjure arrow. :) _______________ Najlepiej wal z kałacha http://www.ee.pw.edu.pl/~urbanowm/av...s-instagib.gif |
Na niskim levelu łuk wcale nie zadaje większych obrażeń, ale lepiej jest używać właśnie jego gdyż strzały są tanie a na niskich skillach dość często się nie trafia. Strzelając z boltów prawdopodobnie nie zwróciłyby ci się ich koszty.
|
Ah, ah, ah.
Jak czytam coś takiego, że ktośtam walnął ze speara mocniej niż z kuszy to mnie aż skręca. Teraz wam wszystkim coś uświadomie. Jest to 100% sprawdzone. Spear 20.0 oz. (Atk:30 Def:0) Small Stone 3.6 oz. (Atk:20) Snow Ball 0.8 oz. (Atk:0) Throwing Star 1.0 oz. (Atk:25) Throwing Knife 2.1 oz. (Atk:30) Wszystki wyżej wymienione bronie są bronią rzucaną - znaczy to, że przelicznik ich trafienia wynosi 50% oraz są jednoręczne Łuk 31.0 oz. / Arrow 0.7 oz. (Atk:25 Def:0) / Poison Arrow 0.8 oz. - Jeżeli cios nie zostanie przyjęty na tarcze ofiara zostanie zatruta tracąc 1hp/2 tury , w sumie 10 - 20 hp. / Burst Arrow 0.9 oz. - Cios zależy od lvlu i mlvlu. Kalkulator na stronie www.tibia.pl Kusza 40.0 oz. / Bolt 0.8 oz. (Atk:30 Def:0) / Power Bolt 0.9 oz. (Atk:50! Def:0) Obrażenia są często mniejsze niż z boltów ale maksymalne obrażenia są o wiele większe. Przelicznik trafienia w kuszy i łuku wynosi 90% |
Chcialbym sie zapytac skad masz 100% pewnosc ze te informacje sa prawdziwe? Gdzie znalazles oficjalna informacje o tym ze arrowy maja 25 atk bolty 30 a power bolty 50?
|
Zostało to przestestowane przeze mnie i moich kolegów i wyniki pokrywały się w 100% z informacjami zawartymi tu:
http://home.classicnet.net/tibianlib...ceweapons.html |
..........
|
Żeby zadawać dobre hity kuszą trzeba miec przynajmniej 55 distance fighting i naczej obrażenia są marne albo wogóle nie trafia sie......
NICK : JONIS RAMITEMUS ŚWIAT : XANTERA PALLADYN |
Cytuj:
|
Nie chcesz to nie wierz. No ale taka jest prawda.
Dziwne, jakby strzały miały 30 atk a bolty 60 to ze skillem 80 dista powinienem z boltów walić około 250 -.-. Poza tym mój best ze strzały to ~130 a z bolta 156 (skill:83) więc stosunek nie jest 1:2. Jak już powiedziałem nie chcecie to nie wierzcie, ale zostało to sprawdzone. |
Siema...
@ Zeezowaty czzlek
Mówią tak poniewarz są nobkami i ci wkrecają kity albo mają takiego farta że rozpowiadają nową teorię. @ Lord Vaal of Bhaal Z łuku i z kuszy strzały i bolty leca podobnie lub tam gdzie chca... Zara cię wyśmieje w sprawie że twój qmpel na 74 pall wali za 116 ze spera a z bolt 70-80. Jeśli piszesz tu o obrażeniach w ludzi to bądż taki łaskawy i napisz to. @up 1:2? to wcale niemusi być 1:2 poniewarz ( to przyklad bedzie ) strzała 30 atk , bolt 60 atk : 80 skill + 30 atk. = 110 dmg (niby...) 80 skill + 60 atk. = 140 dmg (...) Nawet Gdyby to była prawda nieosiągnołbyś 1:2 Wybaczcie może cos pochrzaniłem ale niesadze że da się to obliczyć... __________ Name : Dudurib Lvl : 25 Skille : o sry mama mnie woła... |
Jedyne co mozna powiedziec na pewno, to to ze bolt zadaje takie same obrazenia jak spear, ale czesciej trafiasz z bolta niz ze spira (to oczywiscie tez zalezy od skilla, ale maksymalne szanse na trafienie sa jak tam ktos wyzej pisal okreslone na spear 50% i bolt okolo 90~%). Na niskim skillu nie uzywa sie boltow, poniewaz zadaja one za male obrazenia i ich koszt nie zwroci sie... Strzaly maja mniejszy atak od boltow, ale sa tansze i latwiej osiagnac wyzsza szanse na trafienie (tzn szansa 70% ze trafisz ze strzaly bedzie przy nizszym skillu niz 70% z bolta).
|
Cytuj:
Porownaj sobie to do broni melee. Nie sadze zeby cipowie sobie komplikowali kod gry wprowadzajac inne przeliczniki obrazen melee od dista. 1:2 stosunek przy ataku 30:60 w przeliczniku rownym przelicznikowi broni do walki w zwarciu. |
lol
Cytuj:
zgadzam sie w 100% co do informacji ozon18-a sa w 100% pewne i bolty maja 50 ataku odpowiedz zostala ujeta w jego poscie i to powinien byc koniec tematu i jescze jak NOOBy (bo taka prawda, patrzac na definicje slowa) mowia ze wala wiecej ze speara niz z bolta tylko ktory palek robiac skilla walil non stop z bolta ... walisz bardzo dlugo dlatego wyciagasz tego best hita a z bolta nie masz takej szansy huncac w stosunku 1do9 bolt do speara |
Cytuj:
Prawdziwa opcja to strzała 25 atk, bolt 30 atk, w każdym razie jest ona najbliższa prawdzie. @Ozon 18 Nie masz racji, Twoje wyliczenia są błędne. Na pewno nie tak się liczy zadawane uderzenia. Wzory wytrzasnołeś chyba z kosmosu do tego nie ująłeś obrony celu... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:33. |