Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Grafiki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=37)
-   -   Pierwszy obraz 3D ukonczony! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=33749)

Gunir 29-04-2005 17:01

Pierwszy obraz 3D ukonczony!

Zrobilem takiego robaka z Facetów w czerni, oczywiscie mialem wydrukowanego takiego w pozycji siedzacej, a zrobilem takiego z widoku w programie Max3D w pozycji stojącej + dodalem cienie. Z cieniowaniem nie bylo wiekszych klopotow, ale z... cieniem stworka ehh czy ten cien worma jest dobry? Bo mi sie wydaje ze troszkę nieksztaltny...

http://members.lycos.co.uk/kamospl/wormss.jpg

Laureandil 29-04-2005 17:05

Hi Elf !

;/ Zauważyliście, że coraz częściej ludzie dają nie w paincie obrazki a jakiś edytorach -,- niedługo już ten dział nie będzie potrzebny.

Gunir 29-04-2005 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Laureandil
Hi Elf !

;/ Zauważyliście, że coraz częściej ludzie dają nie w paincie obrazki a jakiś edytorach -,- niedługo już ten dział nie będzie potrzebny.

Nie rozumie Cie... czy gdzieś tu jest napisane, ze TRZEBA robić wszystkie grafiki w Paincie? To jest dzial na Grafiki ogólnie, nie tylko w paincie.

Santes 29-04-2005 17:12

Mi sie podoba Kilka malutkich poprawek i bedzie gits :D

Avager 29-04-2005 17:16

tak cien stworka (na glebie) jest zbyt niekształtny - nie ma rąk ^^ i kubka ^^ .

Aha, ten programik trudny w obsłudze -.- ?

Gunir 29-04-2005 17:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avager Tymczasowy
Aha, ten programik trudny w obsłudze -.- ?

Raczej tak, opcje - zaawansowany angielski i program troszkę skomplikowany, ja sie z nim oswoilem po 3 tygodniach codziennej okolo dwugodzinnej pracy.

Majines 29-04-2005 17:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Laureandil
Hi Elf !

Jeny człowieku drażnisz mnie...Kamos ma rację czy wszystko musibyć robione w paincie? To jest dział grafiki i można tu dawać wszystko co zrobiłeś graficznie, a jeśli Ci wiadomo to nie tylko Paint jest progamem do robienia grafik! kamos popieram Cię! I wogóle to twoje Hi Elf'es! samo w sobie jest dobitne...

@Kamos:
Popieram Avagera troche niedokładne cieniowanie, ale tak to fajne ;) I jeszcze mówisz, że trudne w obsódze to wogóle ;)

Brollias 29-04-2005 19:23

hmm max nie jest trudny caly interfejs znalem po tygodniu 1-2 h dziennie. Wystarczy duzo checi. Hmm czemu ten cien jest dorabiany a nie prosto z maxa?

Radek 666 29-04-2005 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Majin Vegeta
Jeny człowieku drażnisz mnie...Kamos ma rację czy wszystko musibyć robione w paincie? To jest dział grafiki i można tu dawać wszystko co zrobiłeś graficznie, a jeśli Ci wiadomo to nie tylko Paint jest progamem do robienia grafik! kamos popieram Cię! I wogóle to twoje Hi Elf'es! samo w sobie jest dobitne...

Coś o tym wiem. To jest już denerwujące... Jak gostek co każdego posta pisze coś w stylu Hi elf, Hi guys, albo HiHo.
Co do obrazka, nawet fajny. Też bym się takim czymś zajął, ale jedyny program do grafiki 3D jaki mam to MilkShape i to jakaś stara wersja :P . Czy ten program można ściągnąc z neta? Jak tak to poszukam.
www.google.pl RoXoR!

Gunir 29-04-2005 19:34

@up

Tak, google.pl.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brollias
hmm max nie jest trudny caly interfejs znalem po tygodniu 1-2 h dziennie. Wystarczy duzo checi. Hmm czemu ten cien jest dorabiany a nie prosto z maxa?

Cien jest dorabiany bo chcialem zobaczyc czy potrafie robic samodzielnie :>

Brollias 29-04-2005 21:17

zamiast sie tak bawic dalbys direct lighta i jeszce jakies swiatlo konturowe i byloby po problemie :D

Ville 30-04-2005 22:23

Co do 3D MAxa, to sam sie uczyles go obslugiwac czy jakies tutotriale? bo kurde ja co probowalem ale niezbyt mi to szlo - jakies rady?

Rybzor 01-05-2005 01:08

Podoba mi sie, ale brzydki kubek:P

Gunir 01-05-2005 09:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ville Vallo
Co do 3D MAxa, to sam sie uczyles go obslugiwac czy jakies tutotriale? bo kurde ja co probowalem ale niezbyt mi to szlo - jakies rady?

Na poczatku mnie kumpel uczyl obslugi, a potem juz sam. Tutotrials sux ;)

Ville 01-05-2005 09:37

@re up
Tez tak sadze - dlatego czekam na jakas osobe z osiedla ktora bedzie wiedziec co robic.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:11.