![]() |
Pierwszy obraz 3D ukonczony!
Zrobilem takiego robaka z Facetów w czerni, oczywiscie mialem wydrukowanego takiego w pozycji siedzacej, a zrobilem takiego z widoku w programie Max3D w pozycji stojącej + dodalem cienie. Z cieniowaniem nie bylo wiekszych klopotow, ale z... cieniem stworka ehh czy ten cien worma jest dobry? Bo mi sie wydaje ze troszkę nieksztaltny...
http://members.lycos.co.uk/kamospl/wormss.jpg |
Hi Elf !
;/ Zauważyliście, że coraz częściej ludzie dają nie w paincie obrazki a jakiś edytorach -,- niedługo już ten dział nie będzie potrzebny. |
Cytuj:
|
Mi sie podoba Kilka malutkich poprawek i bedzie gits :D
|
tak cien stworka (na glebie) jest zbyt niekształtny - nie ma rąk ^^ i kubka ^^ .
Aha, ten programik trudny w obsłudze -.- ? |
Cytuj:
|
Cytuj:
@Kamos: Popieram Avagera troche niedokładne cieniowanie, ale tak to fajne ;) I jeszcze mówisz, że trudne w obsódze to wogóle ;) |
hmm max nie jest trudny caly interfejs znalem po tygodniu 1-2 h dziennie. Wystarczy duzo checi. Hmm czemu ten cien jest dorabiany a nie prosto z maxa?
|
Cytuj:
Co do obrazka, nawet fajny. Też bym się takim czymś zajął, ale jedyny program do grafiki 3D jaki mam to MilkShape i to jakaś stara wersja :P . Czy ten program można ściągnąc z neta? Jak tak to poszukam. www.google.pl RoXoR! |
@up
Tak, google.pl. Cytuj:
|
zamiast sie tak bawic dalbys direct lighta i jeszce jakies swiatlo konturowe i byloby po problemie :D
|
Co do 3D MAxa, to sam sie uczyles go obslugiwac czy jakies tutotriale? bo kurde ja co probowalem ale niezbyt mi to szlo - jakies rady?
|
Podoba mi sie, ale brzydki kubek:P
|
Cytuj:
|
@re up
Tez tak sadze - dlatego czekam na jakas osobe z osiedla ktora bedzie wiedziec co robic. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:11. |