![]() |
Zemsta Sithów - wielkie oczekiwanie.
Czy wam też trzęsą się ręce (z emocji), gdy pomyślicie że za 19 dni odbędzie się światowa premiera kolejnej kultowej sagi Georga Lucasa? Bo mnie tak. :p
Ciekawy jestem czy efektowne łubudubu przyćmi główny motyw filmu - przejscie Anakina na ciemną stronę mocy. I jak potoczą się losy innych bohaterów. Pewnie wszystko jest w książkch, ale gdyby nie ich jakość (papieru) i ilość, to bym je chętnie przeczytał. A może "Zemsta..." podzieli los poprzednich części i będzie gniotem. A jakie są wasze odczucia? |
hym
mam nadzieje ze film bedzie udany bo uwielbiam SW :) Z tego co slyszalem bedzie mroczna i tajemnicza. Nie moge sie doczekac ;-)
|
Cytuj:
Cytuj:
maniakiem sw nie jestem, ale na epie 1 'n 2 w kinie bylem, na zemste sithow tez pewnie pojde... well, i tak nie ma nic ciekawszego w kinach ostatnio, moze przynajmniej zapowiedzi asterixow nowych beda ;] |
No dobra.
Widzialem obie czesci - niezle pojde na nastepna - yeee Ale wiecie, zeby napalac sie ze za 19 dni jest premiera? Czlowieku! Moze jutro zalozysz temat ze jeszcze 18 dni do premiery geeeez, n/c P.S. Z doswiadczenia wiem, ze ksiazki sa lepsze od filmow. Dlaczego? Otoz, ksiazki dzialaja na wyobraznie (ej, ludzie wiecie jeszcze co to jest?) i dzieki temu mozemy sobie sami wszystko wyobrazic. Przyklad? Wladca pierscieni: 3 czesc byla bardzo dobra, wrecz powalajaca, ale w moim mniemaniu nie siega do piet ksiazce. Jaki z tego moral? Czytajcie ksiazki! Nie siedzcie tylko przed kompem i nie grajcie non stop w tibie..... @Krzeslaw Czlowieku twoj opis nie swiadczy dobrze o tobie, to juz jest obsesja na punkcie tibii. A od obsesji tylko jeden krok od uzaleznienia...... P.S 2 |
Ano, ja już niecierpliwie czekam na ten wymarzony piatek i kase odkładam na bilet :)
Mam nadzieje, że to będzie udana produkcja Lucasa i wrażenia będą wyśmienite. Sith ROX, Darth Vader come back :D The dark said of power rox :D |
Podobnież w grze Lego Star Wars wszystkie ważniejsze wątki zostały wyjaśnione. Nie zazdroszczę recenzentom tej gry - naspojlowali się ze 20 dni przed premierą.
|
Cytuj:
A co do podpisu... na razie nie gram w tibie, mimo że coraz więcej moich kolegów zaczyna w nią grać. Teraz gram w Ogame. |
Cytuj:
Cytuj:
@SW CZemu oni jakoś tak ziwnie idą z tą sagą (ja się na trym nie znam więc mnie nie bić za herezje ;)). Wiziałem 1,2,4,5,6 (chyba) i o ile obrze pamiętam ostatnio wyszła "dwójka", czemu oni tak nie pokolei? (meh nup plax) |
Poniewaz w czasach kiedy G. Lucas postanowil nakrecic Gwiezdne Wojny nie bylo srodkow technicznych, zeby uzyskac takie efekty, jakie byly wymagane w pierwszych 3 czesciach. Wyobrazasz sobie te wszystkie sceny batalistyczne, roboty, walki na miecze i podobne widowiskowe rzeczy z czesci 1, 2 i 3 robione w epoce lateksu oraz efektow komputerowych na poziomie kolorowych rozblyskow?
|
Ja po zobaczeniu epizodu I i II bardzo się zawiodłem, gdyż fabuła w nich była denna, a reżyser starał się to przyćmić efektami specjalnymi :\. Te części nie mają takiego klimatu jak stare... Na epizod III nie czekam specjalnie, bowiem nie spodziewam się po nim by różnił się wiele od I i II...
|
Szczerze to juz sie nie moge doczekac filmu, efektow, ciemnej strony mocy i ogolnie czaru kina. Poza tym, zrobilem wczesniej temat i zapodalem screeny z owego filmu, poogladajcie ;]
|
Ehhh ja mam komix Ep3 ;]
Ale nie ma to jak old saga i Powrot Jedi ahhhhhhh... |
Ja też już czekam i czekam, ale mieszkam w młym mieście i filmy są tu grane około mieśąc-2 po premierze w polsce. Ale jak zobaczyłem recenzje że skywalker przejdzie na ciemną stronę mocy, to już się doczekać nie mogę. Część podobno ma być mroczna. No nic, pozostaje tylko czekać i oglądać zwiastuny :P
|
u mnie juz od 2 tygodni leza bilety na premiere w kinepolis ;)
ROTS zapowiada sie swietnie, w jednej z reklam czuc klimat starej trylogii... V-wingi <pierwotne wersje tie-fighterow> latajace przy przypominajacych ISD niszczycielach republiki... od razu przypomina sie stara trylogia ;) |
Heh, pamietam kiedy na (chyba) www.gwiezdne-wojny.pl pojawil sie news o premierze III epizodu juz odliczalem: jeszcze 378 dni do premiery. I czas zlecial calkiem szybko. Troche ponad rok temu prosilem rodzicow czy moge na premiere Zemsty Sithow nie pojsc do szkoly, zgodzili sie, ale ciekawe czy jeszcze pamietaja :P. Ale i tak mimo wszystko, stare czesci sa najlepsze(lol pamietam jak zbieralem kase, zeby przed premiera zamowic tryl. DVD).
Chu... ze film zostal zespoilowany w grach, newsach itp. :(. Ehh, juz tylko 17 dni zostalo. Down: Najpierw byly: 4,5,6 potem 1,2 teraz bedzie 3, a co do nastepnych czesci to Lucas zaprzeczyl aby mieli nad nimi pracowac(ale kto wie). |
moze mi sie wydaje, moge sie mylic ale jak dobrze pamietam kiedys czytalem recenzje ze I i II czesc jest dla dzieci, a III czesc ma byc pod dorosla publiczke.
@Taskwa <Usunięte z powodu niewiedzy> @down sorry za blad. pisalem i nie do konca wiedzialem co pisze. Tak uslyszalem, juz poprawione |
Cytuj:
A Hew Hope to 4 czesc serii. Empire Strikes Back - 5 czesc. Return Of The Jedi - 6 czesc. Natomiast ksiazki bedace 7, 8 i 9 czescia sa "poloficjalne" - nie napisane przez Lucasa, ale przez niego zaakceptowane i okreslane mianem "Expanded Universe". |
No no do kina trzeba bedzie pojsc. Bylem na I i II wiec trzeba tez na III.
(Nie ogladajcie kinowek na kompie!!:) ). Cytuj:
|
Jak dla mnie to niespecjalnie czekam na Epizod III. Na I sie zawiodlem a na II zalamalem. Film pewnie i tak obejze, bo to jednak SW, ale sie boje ze bedzie to kolejna porazka.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:05. |