![]() |
Ogromny problem przeszkadzający w graniu ;/
No właśnie. Śledząc inne tematy natknołem się na temat w którym było, że tibia zajmuje dużo procesora czy coś (nie znam się na tym) i przez to inne programy ją spowalniają. Da się jakoś to zmienić?? Niedawno aby się mocniej zabezbieczyć, ściągnołem program "ZoneAlarm" żeby miec ochrone przed key'ami itp., itd. i podczas grania w tibie co jakis czas mam lag 1-2 sekundowy co mi bardzo przeszkadza bo jestem paladynem. Lub gdy chce posłuchać muzy poprzez Winampa to mam bardzo duże lagi przez które praktycznie nie można grać. Jest na to jakaś rada? Z góry (dołu?) dziękuję.
Pozdrawiam, Mały |
byl to temat walkowany tysiace razy.... szukaj plx?
Ale dobra, wspomoge cie: wchodzisz w tibie, options, graphics, set frame (czy cos w tym stylu) na 25. Juz wiesz? Moze to drastycznie nie pomoze w zmniejszeniu uzycia procka ale o ok. 40 % na pewno. Winampa bedziesz mogl sluchac:) |
Cytuj:
EDIT: Przez jakiś czas było dobrze a teraz znowu się tnie... :/ |
kup lepszego kompa...
|
To nic nie da - klient tibii jest źle napisany, zżera całego proca na XP.
|
co do winampa to może za mało pamięci RAM ?
a co do Tibii na WinXP to ja sie nie wypowiadam...:[ co do Zone Alarm...zmień tego firewalla :P polecam Kerio Personal Firewall :P |
Cytuj:
|
Cytuj:
:) |
Cytuj:
a wiesz gdzie jest błąd to napisz do cipsfoft :D |
@up
Chyba nie sadzisz, ze oni przeczytaja taka wiadomosc, i o dziwo jeszcze posluchaja rady szarego gracza? Sorry $corcerer za "szarego gracza" :) |
>a wiesz gdzie jest błąd to napisz do cipsfoft
Jakbym wiedział, to bym tam pracował. >Sorry $corcerer za "szarego gracza" :) Jakie sorry? Toż to czysta prawda! :D |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:56. |