Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Co jest dla was najwazniejsze (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3414)

Raven the Templar 03-03-2004 13:09

Co jest dla was najwazniejsze

Co jest dla was najwazniejsze :
loot [uzasadnij] 8)
exp[uzasadnij] :D
skille[uzasadnij] :]

Jezeli mozecie to powiedzcie mi czy jak mam naprzyklad skille 34/34 lvl 10 sworda
to wale za tyle samo co koles co ma wszystko to samo tylko lvl wiekszy ?( ?( ?(
naprzyklad 34/34 lvl 40 sword
?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?(

HOT 03-03-2004 13:13

Bez sensu nie bende głosował bo wszystkie te żeczy są dla mnie ważne :]

nawigator 03-03-2004 13:20

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez HOT
Bez sensu nie bende głosował bo wszystkie te żeczy są dla mnie ważne :]
heh modowie pewnie sie szykuja aby dac ci nastepne upomnienie ( bynajmniej tak mi sie wydaje)

co do tematu:
Bedziecie bili tak samo ale on wygra na duelu bo ma o wiele wiecej hp.

Dzieki levelowi nie bije sie mocniej

HOT 03-03-2004 13:25

Cytuj:

heh modowie pewnie sie szykuja aby dac ci nastepne upomnienie ( bynajmniej tak mi sie wydaje)
Upomnienie dostałem niechconcy :(

A co do tematu to jak np, mniejszy level z lepszymi skillami zaatakuje wienkszy level z gorszymi skillami to obydwoje mają takie same szanse na wygranie. (to jeszcze zależy od eq) :)

Villen 03-03-2004 13:35

Loot,exp...Tego nie da się uzasadnić,wszystkie rzeczy są ważne zresztą to zależy bo jak chcesz szybko zarobić to bije stworki co są dośc bogate,a jak exp to takie co są w miare łatwe ale dają sporo expa(np.slime).Zagłosuje jak się zastanowie.Co do skili i lv jeżeli ciebie zaaatakuje typ z wyższym lv i lepszymi skilami a ty niższy level ale dobre skile,to może być trik że go zabijesz mimo że ty masz mniej hp ale będziesz go niezle jechał ale on wytrzyma więcej.

Duriel 03-03-2004 15:39

te trzy rzeczy sie ze sobąnawzajem uzupełniają...a dokładnie mówiąc:
Im większe skille tym walimy mocniejsze monsterki i tym więcej expa za nie dostajemy a co z tym idzie z zabitych monsteró wypada lepszy loot...więc moim zdaniem z tych trzech rzeczy nie da sie wyłonić najważniejszej

jura 03-03-2004 17:47

jak mam wybierać, to niech będzie lev
dlaczego nie loot? gram knightem, więc nie ma za bardzo co się martwić o loot.
dlaczego nei skille? By mieć je na przyzwoitym poziomie, trzeba sporo trenować. A ja nie mam czasu (max 1 godz dziennie :( ).

A level...? Przydaje się, choćby po to, by mieć straszaka (mało kto zaatakuje bez zastanowienia np. 40levelowca a 20 lev to często atakują).

Skille są tu chyba najlepsze, ale ... jak się ma czas. Bo jak się ma skille to łatwo o exp i loot na huntach...

Termbest_pol 04-03-2004 06:58

Dla mnie wazne jest : skille (zsybkie zabijeanie potworow ) exp ( to samo ) i loot (to samo ) heheheh

Dr. Omader 04-03-2004 18:00

Jak dla mnie to najważniejsza jest dobra zabawa i poznawanie nowych ludzi oraz wydurianie sie z kumplami :)

I mile bym zobaczył jakieś elementy RPG w tibi, a narazie jak ktoś mi mowi HI a ja do niego: Greetings mighty adventurer. to on tylko LOL odpowie.(to slaby przyklad RPG ale można by coś rozbudować)

czarn@ 04-03-2004 18:05

[quote]Oryginalnie dodany przez Raven the Templar
Jezeli mozecie to powiedzcie mi czy jak mam naprzyklad skille 34/34 lvl 10 sworda
to wale za tyle samo co koles co ma wszystko to samo tylko lvl wiekszy ?( ?( ?(
naprzyklad 34/34 lvl 40 sword
?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?(
NIe nie walisz tyle samo , Walisz mniej :]

Gremlin 05-03-2004 09:17

Cytuj:

Dzieki levelowi nie bije sie mocniej
Bije sie mocniej, jak nie wierzysz to zaloz postac na rok (1 lvl 10 skill) i bij szczura z czegos, pozniej to samo ale z postacia ktora ma 30+ i dany skill tez 10 lvl i bij tym samym co urzywales na rook - roznica jest spora.

re: Co najwazniejsze
Level, pozostale rzeczy przychodza same.
Jak expimy to mimochodem zdobywamy skille, oczywiscie nie bedzie to 80 na 50 lvl a 100 na 100, ale 65-70 na 50 i ~85 na 100.

Co do czarodzieja to fakt ze magic lvl daje minimalnie wiecej niz zwykly lvl, ale:
- magic lvl ponad 50 jeden zajmuje mi 2 tygodnie
- mozliwe jest zdobycie 1 lvl exp dziennie na lvl 70+

Im wyzszy mamy lvl tym wiecej mamy cap, a co za tym idzie mozna wiecej loot zabrac.

Sephiroth 05-03-2004 17:55

Główne pytanie: żadne z powyższych... byle bym sie dobrze bawił i nie ginął.

@Gremlin: i tak się prawie zewsząd lootbaga przynosi...

Novar 05-03-2004 20:20

Nie da się tak poprostu powiedzieć co jest najważniejsze! Wszystkie te 3 rzeczy są ważne exp i skile poto żeby móc ubijać dobre potwory i żeby z nich dobry loot wypadał.

Ja dla przykładu mam lvl 17, skile 61/61 oraz eq: Steel helmet, P-set, Fs, d-shield i leather boots :)

karat 05-03-2004 20:54

Dla mnie najważniejszy jest exp.Jestem magiem i o kase nie muszę martwić a skile to mi raczej nie urosną już.

Gremlin 05-03-2004 22:06

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Sephiroth
@Gremlin: i tak się prawie zewsząd lootbaga przynosi...
1. Gram na Secura - czy musze cos wiecej tlumaczyc na temat ciagniecia lootbaga :)

2. Z tego co wiem to na PvP zdarzaja sie tez wypadki napadu z SD/kusza w rece na low lvl z cennym lootbagiem.

Starkey 05-03-2004 22:14

Narazie mam niski level więc na pierwszym miejscu są dla mnie
-skille, a w szczególności dist i magic, by zadawać lepsze obrażenia

Na drugim miejscu
-exp.==> żeby mieć więcej życia i many, bo to ważne

Na końcu
-loot, bo z tych potworków, które zabijam i tak narazie jest nieciekawy X(

Raczeq 08-03-2004 22:11

Skille poniewaz z dobrymi skillami mniej wydasz na uhy,hmm,sd,explozje itd... przez co zaoszczedzisz na eq
Z dobrymi skillami szybciej po expisz na lepszych potworach i szybciej nabijesz lvl.

A co do lootbaga na securze to jest ciezko go doniesc ja zostawiam go w bezpiecznym miejscu sciagam wszystko z siebie i chodze pare razy po niego:]

Czemu na securze nieda sie trenowac palkiem;/ tylko shelding

Andy ognisty 13-03-2004 14:42

najwazniejsze sa dla mnie skile ale trzeba przyzanc dzieki levelowi ma sie wiecej zycia a co do lootu to chyba nie trzeba tlumaczyc

Haker 13-03-2004 14:53

Hmm

Loot = kasa = lepszy sprzet = lepszy loot :)

Exp = wiekszy lvl = wiecej hp i mp = dluzej wytrzymasz uderzenia :P

Skille = siła + wiekszy exp + lepszy loot

Skille rulezz
:P

Loozaczek 13-03-2004 19:57

Oczywiście skille...bo jak masz wypasne skille, to masz całą reszte.... na lepsze potwory chodzisz itd...

SKILLE PRZEDE WSZYSTKIM! plx :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:38.