Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   walenie w plecy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=34310)

Dimix 04-05-2005 10:39

walenie w plecy?

czy to prawda że uderzając w plecy potwora są wieksze obrażenia i wieksza szansa trafienia? bo ja w to nie wierzyłem ale gdy na rooku expiłem na orkach to robiłem hity po 2-4 a w plecy 7-11 a może to tylko fart?

Fre Ithil 04-05-2005 10:43

Generalnie wiekszosc potworow atakuje przodem, dlatego sa zwykle frontalnie ustawienie do oponenta.
Nie wiem czy szybciej zabijesz walac o plecach ale wiem ze mniejsze rany odniesiesz uciekajac przed frontalnym atakiem.

Sozemego 04-05-2005 11:21

Moze dotyczyc to tylko niektorych potworow. Bo np. Dragi gdy atakowac je od tylu, trafiam o wiele rzadziej :/

Dimix 04-05-2005 11:29

hmm

czyli jednak uderzanie w plecy ma jakikoldiek wpływ ale może jednak ktoś wie jaki?

$corcerer 04-05-2005 12:15

na 99,9% nie ma żadnej różnicy.

emilok 04-05-2005 12:36

nie, nie ma, jak expie z kolega na smokach i na zmiane "blokujemy" to i tak zgarniam wiecej expa :P

-------------

otoff topic
walenia w plecy nie daje zadnych korzysci, ale od tylu .. tu juz mozna sie spierac:P

------------

re down
przeczytaj uwaznie to co napiaslem, 2 knightow expi na smokach, zawsze 1 jest z przodu smoka, drugipo porzekatnej, czyli z tylu, nie ma roznicy i tak bija tak samo, nizaleznie ktory jest tym z przodu, a ktory tym z tylu,

re 2 down
taaak?
jak doszles to takiego wniosku?
moze jeszcze bije mocniej jak mam bron nad kolczanem a nie nad ringiem?? a helm zdjety

Dimix 04-05-2005 13:37

chodzi mi o atkaowanie od tyłu np: stoi koleś i atakuje potwora jest twarzą do niego ale gdy przychodzi drugi i atakuje potworka od tyłu to nie ma żadnej różnicy?

Walu 2 04-05-2005 13:39

To prawda

Gdy uderzasz potwora w plecy to zadajesz większe obrażenia. Tak samo gdy jesteś do niego przodem a nie bokiem albo tyłem to udeżasz mocniej

Gangrel 04-05-2005 13:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walu 2
Gdy uderzasz potwora w plecy to zadajesz większe obrażenia. Tak samo gdy jesteś do niego przodem a nie bokiem albo tyłem to udeżasz mocniej

Jakis dowod? Widzi mi sie ze bredzisz.

Preatorians Knight 04-05-2005 13:53

Re :

ja jednak popieram Walu 2. rzeczywiście gdy walisz potworka od tyłu to zadajesz większe obrażenia. Np. spróbuj na dwarfach jak będzie uciekał to go wal w plecy. Zobaczysz sam że zadasz większe obrażenia. Mi się wydaje ze potworek ma mniejszy pancerz z tyłu niż z przodu i dlatego tak jest.

Valai 04-05-2005 14:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Preatorians Knight
ja jednak popieram Walu 2. rzeczywiście gdy walisz potworka od tyłu to zadajesz większe obrażenia. Np. spróbuj na dwarfach jak będzie uciekał to go wal w plecy. Zobaczysz sam że zadasz większe obrażenia. Mi się wydaje ze potworek ma mniejszy pancerz z tyłu niż z przodu i dlatego tak jest.

Dwaryf nie uciekają (lol). A i jeszcze coś ,jak palek ucieka przed gs'emtyłem to niby nie trafia ? W praktyce obrona tarcza z tyłu jest mało logiczna ale kierunek nie musi być ważny ,bowiem tyłem też da sie niezle bronic i od czego mamy pancerz?

ripper 04-05-2005 14:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Preatorians Knight

Od kiedy dwarfy uciekają? To czy w plecy czy "w twarz" nie ma ŻADNEGO znaczenia, chodzi raczej o szczęscie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:07.