Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Ile run mam nosić ... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3450)

nazca 04-03-2004 22:41

Ile run mam nosić ...

Moje pytanko to :
Ile mam nosić ze sobią run (i jakich) jak ide na:
- Folda
- Ghoustlands
- nie wiem gdzie moge isć jeszcze by szybko nabić 20lvl (sorc)
Aha no i jeszcze prosze o uwzględnienie PK bo to o to głównie mi chodzi.

Magus 04-03-2004 22:52

Najwazniejsze to GFB i HMM (do expienia), jak sie boisz pk to noś SD lub UH (zalezy czy planujesz walczyc czy uciekac).
Cytuj:

Ile mam nosić ze sobią run
Jak najwiecej, im wiecej bedziesz mial, tym dluzej posiedzisz na expowisku.

nazca 04-03-2004 22:59

A jak ja już ginąłem pare razy (przez PK) to sie teraz naprawde boję. Więc ile w liczbie mam nosić dla obrony przed PK SD-ków i UH (także dla obrony przed potowrkami)?
A czy jak ide expować to mam brać blanki? (jeśli tak to ile?)

Magus 05-03-2004 14:59

No przeciez napisalem Ci w poprzednim poscie czarno na bialym ze jak najwiecej. Jak Ci napisze wez 10 sd i 10 uh, to mi za tydzien napiszez ze Ci doradzilem za malo i Cie zabili, wiec lepiej sam podejmij decyzję. Jak jak chodzilem na hunty to bralem tyle runów, ze mi zostawalo capacity tylko na 100 jajek (najbardziej ekonomiczny i lekki prowiant - 2 gp za sztuke w carlin). Aha, zawsze mialem przy sobie conajmniej 1 bo blankow.

Bysiu 05-03-2004 15:06

wez

jak najwiecej blankuw jajkow troche tak jak magus powidzial najbardziej sie je oplaca , do tego bp hmm i gfb i wez z 5,6 sd przyda sie na PK

Eustachy 05-03-2004 15:52

jak dorobisz 15mlvl to wez bag of sd i bag of uh, na PK powinno wystrczyc, a jesli na monsterki to juz zalerzy na co chcesz polowac i ile chcesz tego upolowac :P

Villen 05-03-2004 16:29

Na pk czy nie wez uhy mogą ciebie uratować w krytycznych monentach i sd też jeżeli masz kłopoty to wal z sd lepiej stracic troszke sianka niż życie.

karat 05-03-2004 18:06

Bp sd i uh(po dziesięć) i bag blanków z 10 ryb i to powinno wystarczyć.Blanki po to żeby nie marnować many.

WizzArD 06-03-2004 19:11

hmm trzeba nosic jak najwiecej uh i sd a na folde mysle ze musisz zabrac troche hmm i duuzo blankuf bo tam oprucz elementala nie ma nic na co by potrzebowal run (no chyba ze archer :P)

Robol 07-03-2004 01:23

Yo

Jesli masz pacca to mozesz isc na daramke na roty z balnkami :p a jesli nie masz pacca to idz na fibylke z 1 bp sd w razie wypadku i ze 2 bp hmm no i oczywiscie blanki :)

matecki 07-03-2004 01:43

noob plx ? bierzesz tyle ile ci potrzebne na daną chwilę

nazca 07-03-2004 16:15

Bardzo szanuję gildie Polish Kingdom i myślałem że "szef" nie jest zwykłym zarozumiałym n00bem ale się myliłem. Co od tematu : zmieniłem miejsce expienia na swamp trolle koło Venore i tam biore ze sobą jedynie kilka blanków (bo do miasta nie daleko) i 5 UH (w przyszłości będę brał tak jak mi doradziliście pare SD, póki co nie moge używać). A na cyce i na ds to z HMM mam nawalć ? (co do noszenia 1bp z UH i SD + 3bp HMM +1bp blanek to by mi capa nie starczyło...)
PHP Kod:

Lvl 14+ / 12mlv

next great sorcerer 07-03-2004 17:03

Oblicz to tak:
blanków=1/2(1/2{cap - eq weight -[i tu musisz ustalić na co i na jak długo idiesz(czyli ile będzie ważył loot którego się spodziewaszsie spodziewasz)]
+
runy=1/2{cap - eq weight -[i tu musisz ustalić na co i na jak długo idiesz(czyli ile będzie ważył loot którego się spodziewaszsie spodziewasz)]

=

1/15 całego cap

Beny 07-03-2004 21:08

może jestem niekumaty ale next great sorcer..noc Cię niejaże troszke niejasno wyjaśniłeś :P
Ja mam teraz druidka na 18 lv i mam każdemu potrzebny awaryjny bp (na początku nosiłem bag) w bp mam 5 sd, 8 hmm i 7 uh - powinny być jeszcze 2 blanki na wszelki i 2 mana fluidy..ale zawsze zapominam kupić mana fluidy ..a blanki mam zawsze :) i do tego bp i bag blanków (czasami dodatkowo 2-3 do plecaka) jak zrobie bp i bag uh to zaczynam wracć do miasta i w drodze powrotnehj wykorzystuje ppuste runy na hmm albo uh zależy jak długa droga przedemną wydaje mi się że to dobre rozwiązanie a jeśli na polowanie to bp blanków zamień na bp hmm bag na gfb i jakieś różne luzem do plecaka albo do następnego baga.. bo ja zawsze mam też bag torch.. ale jak kończe exp na rotach to torch też już mam ostatnie..żadko musze wyżucić jak nie mma capa na złoto :D

Mr Logest 07-03-2004 21:18

hiho,
jak expisz blisko miasta to wez 5-10 uh i nie licz na cud, to po t o by moze Ci sie udalo uciec do depo.. zaz wyczaj jesli napadna Cie PK nie masz szans, bo oni wybieraja ofiary slabsze od siebie i nie zdazysz w panice sie obronic.. wiec uzywajac mane e.vita i uhy moze Ci sie uda moze nie, ale na pewno nie dasz mu (PK ) w prezencie bp uhow i hmm czy sd... - odpowiadam tak bo sadze ze jestes niskim lvl (wysoki by nie pytal o takie pirdoołki...)

Jesli idziesz na expa wez podobna ilosc, skoro exp to nie na demon (bo jak wyzej sadze ze nie masz high lvl) wiec expisz na niskich monsterach) 5 uh Ci styknie + 5 ubepieczenia uh oraz 2, 3 hmm ...jak sie zrobi zbyt tloczno.. :P

jak padniesz 1/10 graczy zabezpieczy twojloot..9 rozkradnie i bedzie uwazac ze nic sie nie stalo...

pozdrawiam

Mathayus 08-03-2004 19:56

to zalezy co chcesz bic na ghosltalndzie
no mysle z ghoule bo ds tam sa w duzych ilosciach na raz

to z 4 - 5 bp hmm
i miej taki niezbednik baga z 4 gfb i 4 uhami i 200 many na niewidzlansoc jakby ktos lurnal dsa

Yarczaz 15-03-2004 11:36

Na pk najlepsze są firebomby. Dlaczego ? Na przyklad na foldzie, goni cie koles w ciasnym korytarzu, to rzucasz f-bomb za siebie i jesli koles bedzie chcial cie dalej gonic, bedzie musial przejsc po ogniu (60hp od ognia + obrazenie od poparzenia ) A jesli to go nie znięcheci to po prostu rzucasz za siebie jeszcze raz.

Warloczek 18-03-2004 19:22

Jeśli nie umiesz uzywać runów to wcale nie bierz.
Po co ci bp uhów jeśli ich nie użyjesz i dasz w prezencie dla swego pogromcy(tak jak ja na 11lv)
co do sd to jakies 4.
czasami pk sa tacy że zobaczą że stawiasz opór to sobie ido gdzie indziej.
spotkałem sie z takim przypadkiem na foldzie..
poszlo 5uh i jakis bag hmm zobaczylu ze sie bronie i sobie poszli.
A jeśli umiesz używaćruny to weź tyle ile uniesiesz

cool pierwszy raz edytuje post o co w tym chodzi?
jak mieć taki fajny obrazek pod nickiem?
chce cośwstawićjak to zrobić ?

Cyzio 19-03-2004 20:28

jeśli moge sie wjebać....

...kilogram ziomku kilogram maryśki a nie run... :D :D :D :D :D :D

kiper200 20-03-2004 19:58

jak najwiecej nos zawsze backpack HMM i kilka UH'ów
(w kryzysowej sytuacji) kilka gfb jesli leca za toba z 10słabych potworkow to gfb i po sprawie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:13.