![]() |
PACC-Dlaczego taki drogi?
Tak jak w temacie :]
Dlaczego PACC jest taki drogi?? |
Zależy od punktu widzenia.
W krajach tak gdzie panuje waluta Euro to jest tanio.Nie nasza wina ze płacimy złotówkami :] |
Ale ciekawe pytanie...
A czemu tak jest? Każdy chce zarobić, ja bym jeszcze ceny podwyższył :D Ale z tym do MatKusa bo on jest CipSoftem!!!!111 Down: To pytanie to prawie każdy Polak mówi ;) |
Pytanie powinno brzmiec inaczej: DLACZEGO SPOŁECZEŃSTWO POLSKIE JEST TAKIE BIEDNE?
A pacc wcale nie jest taki drogi |
Tia. Ostatnio podobny temat był na tibia.com, jeden z użyszkodników odpisał "25$ is shit. most european can earn it in 1h". No cóż - na pewno przesadzone, ale przynajmniej troche prawdy w tym jest :P
|
Ja tez bym se PACCa kupił ale cena wszystko blokuje. Polacy to rzeczywiście biedny kraj 80 złotych to kupa forsy.. za to można se kupic oryginalną grę ze sklepu i w nią grać przez cały czas bez żadnych obaw a w tibi... mogą cię hacknąć ablo huntować cię. CipSoft powinien pomyśleć coś o Polakach. My i Brazylijczycy to chyba 3/4 całej ludności w tibi a jak wiadomo i w Brazyli nie ma tak wesoło z kasą. Ktoś powinien zagadać z Cipami aby zrobili jakieś zniżki to więcej ludzi zacznie go kupować. Choć naprzykład ja boje się o pieniądze które sie tak wysyła. Jak kasa by nie doszła to bym sie załamał. Może by tak jakaś filia CipSoftu w Polsce ? Przecież z Niemiec do Polski to kawałek drogi .. (ale sie rozmarzyłem :P )
|
Drogi Ale Srogi Muwi Wam naprawde Warto a 100 to nie jest asz tak duzo bez przesady
|
Według mnie gdyby cipsoft wprowadził możliwość kupienia pacca na 1 miech to dużo więcej ludzi by go kupiło :p . W konću wyszłoby by to tylko jakieś 30 zł a to nie jest nie wiadomo jaka kwota :P. A pacca na 1 miech masz :D .
|
"Drogi".
Kwestia wzgledna - dla mnie to nie sa jakies wielkie pieniadze, a dla kogos to moze byc pol roku oszczedzania. Zreszta - w porownaniu do wielu innych gier online-owych to jest dosc tanio. |
Na europejskie standardy zycia, to jest malo kasy... Tam stawka za godzine wynosi nieraz ponad 20euro, wiec na zachodzie to jest kilka godzin roboty i ma sie pacc na caly rok, za to w polsce.....to juz inna historia, chyba kazdy wie jak w PL jest z kasa
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Drogi, kwestia spojrzenia...
A pacc ma taką cenę i i tak balansuje na granicy opłacalności. Jeśli jest dla Ciebie drogi, to nie kupuj, ja bym na miejscu Cipów chciał coś zarobić. |
pacc może dla nas polaków jest drogi ale np babcia mojego kolegi pojechała do hiszpanii pracować i zarabia tam ( przynajmniej tak jak mówi mój kolega) 3000 euro na miech z czego wynika że u nich 20 euro to nie taka straszna kwota a u nas to my zarabiamy w najlepszym wypadku 1000+ złotych
pozatym CIPsoft też musi z czegoś żyć i utrzymywać serwery. |
jest jak jest a jak by wyglądała tibia gdyby byla na servie interia -.- muszą coś zarobic by miec na server na ludzi co chca wypłate. To cza miec troszke kasy na to wszystko.
|
:/
jak twoji starzy zarabiaja 1000+ złotych to ty w baraku mieszkasz? Polska to biedny kraj i nawet z dobrym wykształceniem mało się zarabia :p . A jak ci pacc za drogi to pujdz za mojim przykładem i ciocie wyslij do ameryki:P :D kupuje mi co 3 miechy pacca:D
|
Jak ktoś powiedział za 90zl mozna kupić bardzo fajne gierki które nie są do grania na 3 miesiące tylko na cały czas. No rzeczywiście jest to sporo kasy dla połowy polskich rodzin. Najlepiej by było gdyby ceny PACC'a zostały jakie są, a CipSoft zalegalizował kupno PACCa za tibijskie pieniądze. CipSoft nic na tym nie traci a uszczęśliwia ponad połowę graczy dla których dotąd Premium Account to było marzenie. Jak powiedziałem rodzicą że chce kupić "coś do gry na 3 miechy za 90zł" to jak to usłyszeli prawie padli ze śmiechu. Za 90zł można bardzo dużo przydatniejszych rzeczy kupić np. 128 DDR RAM, nowe słuchawki, zapłacić za wycieczkę itp.
|
Rejczel dużooo
No według mnie to jest duzo. Ja na pacca na trzy miesciące muszę zbierać aż 2 miesiące (dostale 10zł na tydzień) Więc to jest dużo. No i dolicz inne wydatki jeszcze (szlugi plx :p ). No a jeżeli ktoś jest bogaty to niech kupuje paccka biedniejszym :D
|
Cytuj:
Heh fajnie by było jakby wprowadzili euro do polski... |
@Up
Ktoś Tobie kupuje PACCa które wpłaca na konto Cipsoftu a Ty danej osobie płacisz ale w Tibii. To się nieopłaca dla CipSoftu ? Oni dostają kasę za PACCa a osoba która Tobie kupuje dostaje kase w Tibii. Wszyscy są happy. A cena w Tibii to około 80+/90+k za 3 miechy. Czasem sprzedają na Allegro np. 10k za 8zł wiec cena w Tibii byłaby porównywalna do ceny w rl. Co im szkodzi coś takiego wprowadzić ? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:10. |