Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Dokładne wycinanie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=34740)

Sindbat 08-05-2005 20:47

Dokładne wycinanie

Czy jest jakiś lepszy sposób na przeniesienie potwora z tej stronki do painta, a następnie dokładnie i szybko go wyciąć (jest opcja "gwiazdka"; trzeba obrysować obiekt ale jest to czasochłonne i łatwo zrobić błąd :o ). Czy jest jakiś program który by w tym pomógł?

Demongo 08-05-2005 20:56

Polecam Paint Shop Pro sam używam i jest to bardzo łatwe i dokładne.

PaYo 08-05-2005 23:58

adobe photoshop! the best!

YAYUUU 09-05-2005 01:24

A po co uzywać potworków ze stron? Polecam Tibia Sprite Editor - wypakowujesz wszystkie sprity, znajdujesz odpowiedni (jest na rózowym tle), w Paincie ustawiasz przezroczystość przy wklejaniu a kolor tła na rózowy i masz gotowy obrysowany obiekt. Ustawiasz go tam gdzie chcesz i gotowe.

Sindbat 09-05-2005 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez YAYUUU
A po co uzywać potworków ze stron? Polecam Tibia Sprite Editor - wypakowujesz wszystkie sprity, znajdujesz odpowiedni (jest na rózowym tle), w Paincie ustawiasz przezroczystość przy wklejaniu a kolor tła na rózowy i masz gotowy obrysowany obiekt. Ustawiasz go tam gdzie chcesz i gotowe.

Chciałbym żeby tło to były płyty z kamienia tak jak w depo a nie róż. :confused:

zaitsev 09-05-2005 16:37

Moze to troche glupie, ale mam prosbe.... niech mi ktos painta przesle plxior bo wywalilem przez przypadek... gg:3860908
2. prosba... skad sciagnac adobe photoshop albo paint shop pro? szukalem...

Thimburd 09-05-2005 17:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sindbat
Chciałbym żeby tło to były płyty z kamienia tak jak w depo a nie róż. :confused:

No to w paincie zamalowywujesz ten róż na biało, i kopiujesz. Wklejasz z opcją, że wtapia się w tło (takie tam jest coś) i już. :P Trudne? Wątpię. Do tego potrzebny jest tylko Paint :P Wiesz gdzie on jest? Prawda???

zaitsev 09-05-2005 17:26

gdzie sa pliki od painta? gdzie jest moj paint? skad go sciagnac?

@EDIT: ok, nie mam painta, ale juz sobie jakos poradzilem

YAYUUU 09-05-2005 18:21

Cytuj:

Jezu, przecież to właśnie ci próbuje wyjaśnić. Najpierw robisz w Paincie scenerię (te twoje płytki w depo). Potem w Paincie ustawiasz kolor tła na różowy (klikasz prawym przyciskiem w rózowy kolor). Następnie wklejasz obiekt na różowym tle. Pod paskiem z narzędziami masz do wybory 2 tryby - z tłem i bez tła (przezroczyste). Ustawiasz to drugie i rózowe tło automatycznie znika. Jezu, czy to takie trudne?

Radek 666 09-05-2005 19:39

Cytuj:

Jezu, przecież to właśnie ci próbuje wyjaśnić. Najpierw robisz w Paincie scenerię (te twoje płytki w depo). Potem w Paincie ustawiasz kolor tła na różowy (klikasz prawym przyciskiem w rózowy kolor). Następnie wklejasz obiekt na różowym tle. Pod paskiem z narzędziami masz do wybory 2 tryby - z tłem i bez tła (przezroczyste). Ustawiasz to drugie i rózowe tło automatycznie znika. Jezu, czy to takie trudne?

Dla ułomnych chyba tak. Ostatnio dział Fake'i jest zaśmiecony takimi tematami. To jest już denerwujące. Tematy typu "Jak progsram jest do rabienia fejkuf!11??/" powinny być odrazu usuwane ^^.

Nozuman 09-05-2005 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zaitsev
gdzie sa pliki od painta? gdzie jest moj paint? skad go sciagnac?

@EDIT: ok, nie mam painta, ale juz sobie jakos poradzilem

eee? jak mozna nie miec painta :P
pewnie skrot usunales albo masz linuxa :D
jak cos bierzesz start->programy->paint i masz ;)

Avager 09-05-2005 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radek 666
Dla ułomnych chyba tak. Ostatnio dział Fake'i jest zaśmiecony takimi tematami. To jest już denerwujące. Tematy typu "Jak progsram jest do rabienia fejkuf!11??/" powinny być odrazu usuwane ^^.

Dlatego kandydowałem na Moderatora -.- ( i mnie nie wybrali :/ ).

Topic:

kolejny topic zaliczany do nooobowego lenistwa -.- (który to już ? 70 ? ).

Kamlot De'Kapy 09-05-2005 19:48

Cytuj:

A masz link do ściągnięcia tego programiku? :baby: bo może być dla mnie przydatny :p

zaitsev 10-05-2005 09:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nozuman
eee? jak mozna nie miec painta :P
pewnie skrot usunales albo masz linuxa :D
jak cos bierzesz start->programy->paint i masz ;)

no jednak nie mam :/ nvm...

Sindbat 10-05-2005 10:18

Podoba mi się paint shop pro ale imageshack nie akceptuje tego formatu (psp.).

Demongo 10-05-2005 11:43

Cytuj:

Podoba mi się paint shop pro ale imageshack nie akceptuje tego formatu (psp.).

Pain Shop Pro może zapisywać w większości formatów, wystarczy tylko podczas zapisywania wybrać format z listy, bo domyślnie ustawia się .psp

Sindbat 10-05-2005 22:07

temat Do ZamkniĘcia

owsik killer 15-05-2005 18:33

podam ci maly pomys sprubuj polonczyc sety na zasadzie dark set to dark armor dark helmet dark shield i bez reszty no jakoms bron dalej neather seat bras set brass armor brass legs b-helmet b-shield itk dalej

Avager 15-05-2005 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez owsik killer
podam ci maly pomys sprubuj polonczyc sety na zasadzie dark set to dark armor dark helmet dark shield i bez reszty no jakoms bron dalej neather seat bras set brass armor brass legs b-helmet b-shield itk dalej

Co wnosi ten twój post do tego topicu (pewnie tyle samo co ten co ja pisze właśnie w tej chwili). Możliwe że przez ciebie znowu powstanie jakiś nudnowaty fake zrobiony ze złożonych części armorów itp -.- .

Draguox 16-05-2005 18:42

Dajcie porade...

Mam zdeka problem... ...żeby zrobić mojego upragniony fotomontaż potrzebuje rysuneczek Dragona problemu by nie było gdyby nie fakt że potrzebuje dragona we wszystkich 4 pozach i bez napisow :( nie wiem jak sie pozbyc tego cholernego napisu "dragon" wycinanie nic nie da... ...to samo potrzebuje przy orc riderze ;( Jeśli znacie jakiś sposób to pomóżcie inaczej bede musiał zmieniać scenariusz mojego fake'a i zaczynać od nowa!!!
PLX HELP!!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:02.