Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Paczka Nie DoszŁa !!! ;( (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35115)

Tomkov 13-05-2005 19:17

Paczka Nie DoszŁa !!! ;(

To było tak:
- Poszedłem w carlin w depo kupić paczkę
- Po zakupie zaadresowałem i wysłałem do swojej II postaci
- Po zalogowaniu tą II postacią odkryłem, że paczka nie doszła !!! ;(
Myślałem że po prostu przez laga nie wrzuciło mi paczki do skrzynki, więc zalogowałem się z powrotem. Niestety, po paczce ani śladu. DLACZEGO PACZKA NIE DOSZŁA ?????

Knight Simon Dark lord 13-05-2005 19:19

może skoro mówisz że miałeś laga to źle wpisałeś nick bądź hasło w czasie laga ktoś podszedł skroił paczke a ty myślałeś że doszło

Tomkov 13-05-2005 19:21

!

Ale po "wrzuceniu" paczki (bo nie patrzyłem czy wpadła) jeszcze chwilke pochodziłem koło skrzynki pocztowej

Norrin 13-05-2005 19:28

Jak przekręciłeś imię to ktoś o takim dostnanie gratisa.
Jak przekręciłeś nazwę miasta to paczką nie została wysłana [rzuciłeś na skrzynkę] a wtedy ktoś mógł ją sobie wziąć.
Nie ma mozliwości, że paczka nie doszła..to nie jest "Poczta Polska", w Tibii wszystko dochodzi.

Gracz Tibii 13-05-2005 19:59

A może pomyliłeś się i wpisałeś inne miasto np. zamiast Venore to Thais. Albo nie miałeś miejsca w szkrzynce i nie doszło (mało prawdopodobne chyba).

Hegemmon 13-05-2005 20:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Norrin
<bla bla bla cut>
Nie ma mozliwości, że paczka nie doszła..to nie jest "Poczta Polska", w Tibii wszystko dochodzi.

Skąd ta pewność? mi też raz nie doszła. Koledze z gildii teżsięto przydażyło. Co sięstało? nie wiem. Mogę tylko przypuszczać, że zgubny wpływ na to miała spacja wstawiona w linii po nicku/mieście. wiele jest możliwości.

Norrin 13-05-2005 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hegemmon
Skąd ta pewność? mi też raz nie doszła. Koledze z gildii teżsięto przydażyło.

Doszła .. ręczę za to swoją głową...a to, że wysłałeś ja gdzieś indziej (i Twój kolega) to już jest inny bajka.
Nie ma mozliwości, żeby paczka/list nie doszedł do adresata.

Dwarf 13-05-2005 21:01

Ja ostatnio tez tak mialem ale poprostu wpisalem zle miasto z Thais do Ab mialo a poszlo a thais do thais :] <debil> :P

-=KALI=- 03-07-2005 06:30

Ja tesz tak miałem ale nie wiem co sie stało bo zawsze ze 4 razy sprawdze
nick i miasto na plakietce. WsZyStKo ByŁo DoBżE!! X( X( :cup: X( X(

petro$ 03-07-2005 12:09

hmmm....ciężki przypadek
mi nigdy coś takiego sie niezdażyło :)
ale współczuje wszytkim co to sie przytrafiło

PS. Co miałeś w tej paczce ?? B)

Czester 04-07-2005 16:25

Muj kolega tesz tak mial ale odziwo paczka doszla po pewnym czasie jak
niewiem dobrze ze doszla bo kolega se zyly chcial podciac
prawie stracil eq warte cos kolo 400k~

Zaglada 04-07-2005 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czester
Muj kolega tesz tak mial ale odziwo paczka doszla po pewnym czasie jak
niewiem dobrze ze doszla bo kolega se zyly chcial podciac
prawie stracil eq warte cos kolo 400k~

ROTFL! Stracil eq i chcial sie zabic?! To dopiero nazywa sie nalog!

Gracze traca duzo wiecej i graja dalej. Wiec pomysl dwa razy zanim zaczniesz cos wymyslac.

Hieyan 04-07-2005 16:53

1 obcja.
Po wrzuceniu miałeś freeza i ktoś ci zabrał paczke (była źle zaadresowana)
2 obcja.
Paczka doszła do innego miasta, bo poprostu z rozpędu źle napisałeś.
3 obcja.
Pomylił ci się nick i zamiast wpisać swojego, wpisałeś nick jakiejś osoby, która ma podobny nick do ciebie (literówk naprzykład)
4 obcja.
Przyśniło ci się, że wrzucasz paczke.
5 obcja.
Był tam ktoś z Matrix (np. Morfeusz) i w momencie gdy wrzucałeś, zatrzymał czas (tak jak to było gdy uczył Neo) i sobie wziął i się wylogował.
6 obcja.
Kara jakaś od GMów^^

Freaqs 04-07-2005 19:49

Też takie coś miałem , kiedyś jak jeszcze grałem na Azurze wysyłałem Vampire shielda i 70K z ankrahmun do kazordoon ...
Kopiowałem swojego nicka i wpisywałem Kazordoon (mieszkam tam od początku tibii i wiem jak sie pisze i nigdy nie popelniam błędów) wysłałem. I ? Nic :(
Vamp shield który był wart wtedy 45K i 70K poszło się J****

Skrzat 05-07-2005 07:06

Ja tez tak mialem :/

Wyslalem 140k na druga postac a byla to prosta nazaw chara i miatsa chyaba carlin a jak wysylam paczke zawsze patrze do napisu ze 3 razy zanim wysle i bylo odbrze podeszedlem do skrzenki i nikogo nie bylo a to daleko bylo od schodow i wyslalem a jak sie zalogowalem na 2 postac ( a to troche czasu uplynelo) to nic nie bylo a lagow ani troche nie bylo plynie nie wiem ja mysle ze to jakis bug w tibi bo przeciez tyle paczek jest dzienie wysylanych moze cos sie z nia satolo moze przepadal ale nicku ani miasta nie pomylilem :)

..::QRAS::.. 05-07-2005 08:15

ja widzalem jak koles byl w ab i chcial wyslac paczke to thais i napisal tak :
XXXXX*
Thais'dendriel

myslalem ze nie wyrobie ze smiechu :D :D

* - imie postaci

Gensioorek 06-07-2005 10:24

ja kilka razy mialem takiego wała: np. wysylalem do kolegi k-arma i taz nie doszedl...

Kuryca 06-07-2005 11:34

Są rozwiązania.
1. Ktoś się pobawił w fasthanda i od razu zwinął źle zaadresowaną paczkę.
2. Jakiś kick (?) i paczka po wylogowywaniu została u ciebie (ale to jest niemożliwe bo sprawdziłeś chyba swą postać)
3. Zaadresowana do złej postaci (suprise :D)
4. Nie to miasto.
Czyli wszystko, co już powiedzieliście :D

Diablo91 06-05-2010 12:51

@up

ROLTF ! Nie ma jak odkopywać 5 letnie tematy !
Jak już zakładasz konto (dziś założyłeś z tego co widzę) i chcesz się wypowiedzieć to patrz na DATĘ ost. posta. -.-

Kernkraft 14-05-2010 01:48

W 2005 roku odnotowywano dosyć dużo przypadków noobostwa -a autor postu zapewne wrzucił paczkę do kosza zamiast do skrzynki...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:14.