Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   =HoTkEyS= (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3513)

Eustachy 06-03-2004 19:36

=HoTkEyS=

- jesli ten temat był juz poruszany to sorki ( nie mogłem znalezc)
- widziałem kiedys screena co na hotkeysach był ustawiony jakis trik :)
Adori granX < i cos w tym miejscu X było ze odrazu jak sie kliknie to nie trzeba Entera

- prosze o lakoniczne wypowiedzi - 0 besztów !

wys€k 06-03-2004 19:44

?( ja nic o tym niewiem modki oswieccie mnie i potwierdzcie jezeli takie cos jest albo nie ma ja jeszcze o takim czyms nie slyszalem
?(

Sir sharkpl 06-03-2004 21:04

szczerze niewiem o co ci chodzi :/

Dan the Automator 06-03-2004 21:10

Automatyczne wyzwalanie entera? Nie, nie jest to możliwe

Eustachy 06-03-2004 21:12

qrcze :( a mi sie zdawało ze było to podobne do # ale jak dobo nic nie wie to juz cos pomieszałem :)

ja tez mam dzis urodziny ! 6 marzec :P juz 14 :D

Polisz Michal 06-03-2004 22:08

Wkońcu Dobo wie wszystko :D

Eustachy 07-03-2004 08:01

ok, czyli cos pomieszałem, czyli juz nie musicie nabijac bez potrzebnych postów, nara

rowerek33 07-03-2004 08:23

Ja tez nie wiem o co Ci chodzi ale kiedys w Tibii nie wpisywało sie od razu czary tylko pierw #. Np. # utevo lux. Sorki tylko juz sam nie pamietam czy pospacji czy nie ale to byly stare dzieje.

Gonzo von Krenzel 07-03-2004 10:46

Hmmm... A skąd wiesz, jak widziałeś screena, że to tak działa? Ja mam zrobione tak, że mam zawsze kropkę po zaklęciu, np. "utevo lux.", "exevo con." itp. Bardzo dobry sposób, żeby nie pomylić zaklęcia. Poprostu kiedy wcisne np. F2 muszę spojrzeć na zaklęcie i zmazać kropkę. Wtedy mogę zauważyć jak zaklęcie jest złe, bo pomyliłem hotkeye. Może ten ktoś na SS'ie też tak miał jak ja?

Gumski 07-03-2004 10:53

Takie wyzwalanie entera nie jest mozliwe ale jesli przed hotkeysem dasz #YX a w miejsce X wpisz komunikat(bez spacji miedzy Y a X) np :#YHELP PK !!!!
to jak nacisniesz enter juz nie bedziesz msuial "podglaszac" siebie bo krzykniesz automatycznie po wcisnieciu entera. Daje to mozlowosc wiekszej kotroli postaci w chwili zagrozenia i szybsza reakcje.

aktus 07-08-2004 21:59

chodzi mu zapewne o to ze jak ma pod f2 utevo lux to zeby nie musial wklepywac entera. taki bind czyli... mnie to tesh w sumie ciekawi...:]

Stu 08-08-2004 15:09

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Eustachy
qrcze :( a mi sie zdawało ze było to podobne do # ale jak dobo nic nie wie to juz cos pomieszałem :)
Nic Ci sie nie pomieszalo - rzeczywiscie kiedys ponoc sie dalo (teraz sie nie da) wykorzystac pewna ciekawa wlasciwosc klienta Tibii. Uwaga, bedzie technicznie.
Otoz zeby rzucic czar, musisz umiescic w pamieci komputera ciag znakow (np. "utevo lux"), potem wcisnac enter. Klawisz Enter wysyla do kompa swoj kod, czyli #10#13. Czyli postac naszego ciagu wyglada tak: "utevo#32lux#10#13". #32 to spacja, cudzyslowy dodalem umownie. Wiec ktos madry wykombinowal sobie, ze po co wciskac enter jak mozna umiescic kod entera w linii polecen, spacja natomiast byla konwertowana automatycznie, wiec nie trzeba bylo sie nia przejmowac.
Ale to bylo dawno, ze ho ho. A dlaczego dzis sie nie da? Bo zmieniono filozofie dzialania linii polecen. Teraz dziala ona na zdarzenie nacisniecia przycisku. Jest to duzo bezpieczniejsze (zwiazane z ochrona pamieci), no i zgodnie z zasadami programowania obiektowego.

Pozdrawiam serdecznie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:58.