Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Duuzy Problem...;/ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3518)

Bastien 06-03-2004 20:00

Duuzy Problem...;/

Hejka wlasnie mam kompa po formacie!Wszystko zainstalowane!Powlaczeniu tibia pare sekund i komp mi sie zwiesza.(Po zalogowaniu)Blagam pomocy!!!

Eustachy 06-03-2004 20:50

yyy, po raz pierwszy słysze, ale scaignij jeszcze raz tibie

Bastien 06-03-2004 20:54

Jusz to robilem!Zalamie sie hyba!Stara mi pozwolila grac cala noc i nic...;/

wys€k 06-03-2004 21:04

wymysl cos POLAK POTRAFI (:D) nie zalamuj sie tylko probuj cos nie wiem co hmmmmmmmm
zresetuj kompa
idz do kafejki 24 godzinnej :/

Bysiu 06-03-2004 21:23

jeea

ty chyba sciemniasz??

Sir sharkpl 06-03-2004 21:25

Zrob jeszce raz formata moze bedzie juz dzialac a jak nie to juz niewiem o co chodzi:/

Dan the Automator 06-03-2004 21:52

A wszyskite sterowniki/magiczne pliki których tibia wymaga są? I zawiesza sie po paru sekundach, czy po paru sekundach ALE po jakimś zdarzeniu np próba logowania się?

Polisz Michal 06-03-2004 22:13

Kup sobie nowego kompa :P - ale na serio powiedz skąd sciągnelś gre bo jak z jakiej strony to może być kit albo jakoś tak

Ulrek 06-03-2004 23:00

A może DirectX masz starego? (polecenie dxdiag w START|URUCHOM, Tibia powinna dobrze działać na 8.1 lub wyższym).

Czy zmieniałeś system? Jeżeli tak to z jakiego na jaki.
Czy inne programy też wykazują tendencję do częstego zawieszania się podczas gdy wcześniej zdarzało się to rzadko lub wcale? Jeżeli tak to jakie?
Może masz zbyt stare lub zabugowane sterowniki do karty graficznej (TAAAK, raz ściągnąłem takie najnowsze g**** z oficjalnej strony i potem musiałem kasować).
Staraj się dokładniej określić problem, powiedz co już zainstalowałeś czego nie miałeś wcześniej... ale ja myślę że to jednak DirectX.
Chociaż niektóre windowsy (np. win98se) ma problemy z niektórymi płytami głównymi i trzeba zainstalować do nich... patche(?), bo w innym wypadku będą się zawieszczać w najdziwniejszych momentach.

oskar 07-03-2004 00:01

Ja bym zrobil tak:Powiedzailbym=K***A,kopnol bym komputer, zucil klawiatrurom i wszystko by dzialalo:D

-----
Jak by to bylo gdyby...

Sid Wladca Plomieni 07-03-2004 00:31

skoro juz powstal taki temat to ja mam pytanko dlaczego tak jest ze caly czas mam 1 spear a nie np power arrow albo chociaz arrow ;( na forum oczywiscie i caly czas pisze ze jestem obserwatorem czy cos takiego juz sie wpisalem chyba z 8 razy

MSG ME TO HELP

Sid Wladca Plomieni 07-03-2004 00:41

Pytanko znowu

Hej wam jak wy macie takie obrazki kolo tych arrow naprzyklad taka ganja albo jkis kot albo jakas faja :D

Robol 07-03-2004 01:01

Yo

Siema, mialem juz do czynienia z taki przypadkiem, chba kiedys na forum nawet odpowiadalem na takie pytania tylko ze tam ten koles nie polapal sie. Po prostu przy instalacj plyty głuwnej lub jakiegos danego oprogramowania kody nie zgadzajom sie z tibiom zalecal bym reinstal systemu avlo format :p

Bastien 07-03-2004 16:46

Hej no direxta mam 8.0!Format robilem 2 razy.Wszystkie sterowniki są.Zwis jest kilka sekund po zalogowaniu sie na kompa.Qmpel muwi ze hyba plyta gluwna do wymiany.Nie wiem.Jusz sie zalamuje.Zamuiwlem net i nie mkge grac a wziolem net tylko dla tibi.

Bastien 07-03-2004 16:48

Windows od zawsze jest Win 98 second edition!A sterowniki mam oryginalne i hyba nie powinny byc lipne ;/

Aexer 07-03-2004 17:36

Ciezka sprawa

naprawde dziwne rób format to jedyne rozwiazanie :)
(uwielbiam komende FORMAT) :))

Aexer 07-03-2004 17:38

HEH

EJ a na tym kompie wogóle tibia kiedys dzialala >??
bo jak nie to kompa masz zlego... jakiegos ANTY TIBIOWSKIEGO :)

Ulrek 07-03-2004 17:40

Hmm po przeczytaniu tych paru nowych postów wiele zrozumiałem. Najprawdopodobniej jest to właśnie wina płyty głównej. NA 89% JEST ONA SPRAWNA. Jeżeli masz CD-ki od kompa to poszukaj na nich jakiś patchy do płyty głównej. Jeżeli nie... no cóż, pozostało ci zanieść tylko komp do serwisu.
Raczej byłby to zbyt duży zbieg okoliczności gdyby razem z formatem dysku twardego uwaliła się płyta główna (no, chyba że otwierałeś kompa i przypadkiem coś od niej odpadło :)))) (jak mi przerobi te 3 nawiasy na uśmieszek to chyba się zabiję).

Mystic^Bit 07-03-2004 17:51

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Sid Wladca Plomieni
Hej wam jak wy macie takie obrazki kolo tych arrow naprzyklad taka ganja albo jkis kot albo jakas faja :D
Wiesz te obrazki to Emblematy mozesz też mieć emblemat ustawia sie to w profilu swoim.Jest jeszcze takie coś jak edytuj post wiesz?! :D:D

Bastien 07-03-2004 22:01

Tak tibia jusz dzialala ;/ hyba jednak plyta gluwna siadla

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:10.