Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Jakie miasto (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35194)

Ithilbin 14-05-2005 11:57

Jakie miasto

Jakie waszym zdaniem wybrac miasto na calkowicie nowym servie gdzie jeszcze nikt nie wyszedl na Maina ?

Druid Baros 14-05-2005 12:03

Ja polecalbym Carlin poniewaz na nowym servie nie ma tam tloku(dopiero pozniej) i jest duzo exp(bug,rot,spider,p.spider,troll...).Natomiast w Thais nigdy nie ma tloku i jest malo expa(rat,spider) w samym miescie,a gdy wyjdziesz za nie sa:wasp,wolf,spider,cyclop,mino guard(nie pamietam wszystkich).Na temat Venore sie nie wypowiem bo nigdy tam niebylem(moze raz,dwa).Podsumowujac ta cala gadke:Najlepsze jest Carlin.
HuH ale sie napisalem 8o

Raul 14-05-2005 14:35

Najlepiej na Edron (duże skupisko trolli na początek najlepsze), a później Darashia (rotwormy, co daje dobry exp ze słabą bronią i dość dużo pieniędzy).

patrikoz 14-05-2005 16:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Druid Baros
Ja polecalbym Carlin poniewaz na nowym servie nie ma tam tloku(dopiero pozniej) i jest duzo exp(bug,rot,spider,p.spider,troll...).Natomiast w Thais nigdy nie ma tloku i jest malo expa(rat,spider) w samym miescie,a gdy wyjdziesz za nie sa:wasp,wolf,spider,cyclop,mino guard(nie pamietam wszystkich).Na temat Venore sie nie wypowiem bo nigdy tam niebylem(moze raz,dwa).Podsumowujac ta cala gadke:Najlepsze jest Carlin.
HuH ale sie napisalem 8o

No tak, jak moga byc w Thais ludzie skoro jeszcze nikt nie wyszedl na maina?
Thais, jest konieczne bo scale armor quest. Potem, w Venore na swamp trollach fajnie poexpisz, badz trolle na Edron, a na koncu Larvy na ankrah czy Roty na Darashii.

Monte 20-05-2005 23:06

Wg mnie najlepszym miastem na sam początek jest Thais, chociaż jeżeli masz pacc'a to Edron.. W Thais i okolicach jest kilka quest'ów w sam raz dla low level'a ale o tym "sza" ^^ W Thais najlepiej zdobywać doświadczenie na troll'ach do ok. 15 level'u a potem zmykać na Darashię lub Edron.. No chyba że nie masz pacc'a, to najlepszym wyjściem byłoby przeniesienie się do Kaz na dwarf'y.. Ale to jest tylko moje zdanie ; )

Mishell 21-05-2005 15:48

nie znam sie dokladnie na miastach ale mozesz tez "powymiatac" w ab jak nie ma ludzi to masz caly resp troli dla siebie a jak chcesz to wskakujesz do szkieletow, ghouli, slimow, rotow etc i tam jedziesz caly czas wedlug pewnej reguly ( chodzi o to ze jak bedziesz chodzil odpowiednimi sciezkami caly czas bedziesz mial full resp ) ja na lunarce rycerzem latalem tam jak nikogo nie bylo to w ciul expa lecialo i jeszcze kasiaste rotwormy i ghoule reperowaly moj budzet - ale to tylko moje spostrzezenie wybor nalezy do ciebie. niby kazo tez dobre obok miasta kopalnie a jak jestes palkiem to na niskim lvlu na guardy pomykasz (malo gralem palkiem wiec sie na tym nie znam dokladnie wiec nie besztac za to ze moglem tu gafe walnac)

evilKRIK 21-05-2005 16:35

Venore

Najlepsze Venore, bo masz trolle i roty, później amazonki. Ale tylko na nowym świecie, bo jak se jakiś n00b nabije hlvl i zacznie lurować GS pod most to juz najlepiej Carlin

Asenion 22-05-2005 19:54

Wszystkie miasta maja swoje plusy ale według mnie najszybciej nabijesz levele na edronie lub darashi :p

ADIX. 22-05-2005 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez evilKRIK
Najlepsze Venore, bo masz trolle i roty, później amazonki. Ale tylko na nowym świecie, bo jak se jakiś n00b nabije hlvl i zacznie lurować GS pod most to juz najlepiej Carlin

Gsow tak szybko nie zaczna lurowac a zreszta nawet jak lurna to sa w ciagu 5min sa zabijane starczy ze bedzie chociarz 25 knajt ktory to bloknie :S.

Na temat Carlin mam jedno zdanie: Jest to maisto noobow(kazdy kto zaczyna grac idzie tam bo fajna nazwa),miasto br(pelno br siedzi tam na mc i robi uhy),Nie ma gdzie expic,Beznadziejnie domki...

Na facc polecam Venore albo Abe
Na pacc Ankra i Edron B)

krzysiek krzysiek 22-05-2005 21:46

A ja po przejściu na Maina wybrałem spokojne Ab'dendriel. I chyba ZA SPOKOJNE. Marzy mi sie Ankrahmun, ale to dopiero jak kupie pacca :(

Lord Sozeron 22-05-2005 22:33

ja powiem jednym slowem kazordoon super miasto i tyle w carlin zaczynasz a konczysz na kazz tam zawsze malo ludu malo pk i duzo swobody :D cos wiem z chimery o tym :p

Tasiior 25-05-2005 14:22

Jak dla mnie najlepszy jest Northport i Carlin.Blisko są zamek i ghostland, niedaleko dwarfy,blisko do Ab.Pełno miejsca do łowienia ryb. :p

YoSHi_DRaGGy 25-05-2005 22:26

Moim zdaniem najlepsze jest AB. Uważam tak bo w mieście można znaleźć trolle, elfy <longsword na początek>, ghoule <dobry exp / scale armor> slimy i inne potworki.

Pozatym naokoło ab mamy jelonki, wilki, waspy no i elvenbone castle :)

Jeżeli gramy knightem albo sorcem dobrze jest wybrać kaz gdyż tam mamy pod ręką dwarfy na low lv, dużo zboża :) no i sorek i knight mają czary pod ręką w przeciwieństwie do ab :) Można też by tu dodać pojedyńczy spawn dwarf solidera dzięki czemu łatwo można znaleźć battle axe, dwarven shield i przy odrobinie szczęścia axe ringi :)

Plastex 28-05-2005 11:51

Thais=>Edron=>Darashia=>Kazordoon=>Ankrahmun
Questy=>Trolle i Gobliny=>Rotwormy=>Dwarfy i Soldiery+ pojedyncze Guardy=>Larvy, Scaraby i Tomby.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:28.