Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Co zrobić, jak jestem huntowany? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35396)

Marek Tibioman 15-05-2005 21:34

Co zrobić, jak jestem huntowany?

Piszcie tutaj swoje przypadki dlaczego jesteście huntowani i piszcie jak temu zaradzić. Oto mój przypadek: Idę se na trolle w carlin zobaczyć czy nie ma jakiegos pk. No i patrze jest dwoch, wiec wbijam drugim charem i razem z grupa innych ludzi idzemy w tamto miejsce. Jednemu juz znikla czacha a drugi jeszcze mial, no więc druidzi walili z hmmow a ja pojechalem kolesia z gsa :] . Wlasciwie to najwiecej hp z wszystkich mu odebralem i jak juz kolesia ubilismy to wracamy z trolli (szedlem se do depo) a tu wyskakuje 115lvl royal i zaczyna mnie bic za to ze zabilem jego qmpla ktory byl pk! Zwialem naszczescie do swiatynii, ale teraz oni groza mi ze jak tylko wyjde z domku (bo pozniej szybko przebieglem ze swiatyni do domku) to mnie zabija.... ;( ;( ;( tak wiec jestem huntowany za to, że zabilem pk!!! Powiedzcie mi co mam zrobic plz ;(

Vaxxia 15-05-2005 21:37

Co masz robic? Nie bic skulli. Jesli ktos bije twojego kolege/znajomego to jak najbardziej mozesz pomoc, ale zabijanie kazdego napotkanego skulla najczesciej sie konczy tak jak to sie skonczylo w twoim wypadku.

Plastex 15-05-2005 21:38

Zapłacić albo zmienić serwer. Najtrudniejszy sposób to znaleźć "kolegę" z BARDZO wysokim lvl'em.

ripper 15-05-2005 21:45

Lol, jak jesteś taki "yntelygentny" że bijesz skulli nie wiedząc czy ma protectora to sie nie dziwie. Co zrobić? Zapłacić/zrobić nowego chara/spróbowac sie dogadać/zmienic server...

Pacek 15-05-2005 22:49

spróbować przeprosić, jak nie podziała to zadość uczynić np. jakaś kasa, a jak nie podziala znaleść jeszcze silniejszych kumpli niz ci co cie huntują, a jak nie to zmień serwer

janek@ 15-05-2005 23:27

ja mam inne zdanie na ten temat :P
to tak przeprosic zapomiec o tym przejsc na innne miasto (jak kolo bedzie patrzal na twoim charu ze mieszkasz w carlin a naprawde mieszkasz w thais nie ma problemu nie znajdzie cie chyba ze cie znajdzie gdzies :P np w thais nie wchodzi do teleportu i bedziesz mial na charu napisane carlin to sie nie skapnie XD) chyba ze dedniesz to do carlin cie przenosi zapomiec o tym jak muwilem nie miec z nimi kontaktu kup se nowy domek np w innym miescie zyj nie umieraj XD
ja mam hunty ?? nie mam bo umne grac :P

Vekegi 16-05-2005 00:53

hmm nie wiem zabij tego goscia jeszcze raz hehe a tak na serio to zapłać mu przepros i postanów poprawe no nie wiem :) próbuj wszystkiego hmm a ja jestem huntowany za zabicie goscia ktory urabal mi druta za nic hehe (zemsta jest słodka), a jeden gosciu mnie hunci za to ze niby ukradlem bp hmmow jego koledze co of coz jest nie prawda ja nie thiefuje a ten debil co niby mu ukradlem to jeszcze przytakuje i jak tu zyc hehe ja sie tam nie martwie olewam to bo tibia teraz to dla mnie wieksza zabawa niz powazna gra nabijanie lvleli i takie tam :P

Logo 16-05-2005 07:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@
ja mam inne zdanie na ten temat :P
to tak przeprosic zapomiec o tym przejsc na innne miasto (jak kolo bedzie patrzal na twoim charu ze mieszkasz w carlin a naprawde mieszkasz w thais nie ma problemu nie znajdzie cie chyba ze cie znajdzie gdzies :P np w thais nie wchodzi do teleportu i bedziesz mial na charu napisane carlin to sie nie skapnie XD) chyba ze dedniesz to do carlin cie przenosi zapomiec o tym jak muwilem nie miec z nimi kontaktu kup se nowy domek np w innym miescie zyj nie umieraj XD
ja mam hunty ?? nie mam bo umne grac :P

Istnieje cos takiego jak exiva -.-

~~Topic~~
Mnie (44ek) huntowal 104rp i 68rp przez ponad miesiac upieralem sie, upieralem walczylem ale wreszcie zaplacilem i mialem normalna gre.

Thero 16-05-2005 07:53

Kiedyś chciałem stuknąć Gwardzistę redskulla, który rzucił się na moich 12 lvli idiot friendly, to był mój pierwszy "hunt" od lvli... hmm... wysokich, drugi, "hunt" załatwiłem sobie jak spotkałem kumpla z rl Darkbravera. Czemu "hunt", a nie hunt? Bo ma się dar przekonywania albo fuksa. Zagadaj do niego, że już nie będziesz, mówisz "sorry" i chcesz mu oddać troszkę więcej niż stracił ten jego kumpel, może to pomoże, jak nie to pisz dalej, coś w stylu po co będziesz tracił bolty, i tak eq dobrego nie zgarnie, a tak to może skorzystać i on i ty, itd.; itp.

janek@ 16-05-2005 08:55

[quote=Logo]Istnieje cos takiego jak exiva -.-

nie pomyslalem nad tym dobra uwaga XD no ale mozna jeszcze przeprosic i zapomiec o tym nie ? :p

Fre Ithil 16-05-2005 08:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vaxxia
Co masz robic? Nie bic skulli. Jesli ktos bije twojego kolege/znajomego to jak najbardziej mozesz pomoc, ale zabijanie kazdego napotkanego skulla najczesciej sie konczy tak jak to sie skonczylo w twoim wypadku.

Ja bije wszystkie napotkane skulle (oprocz kumpli) jakim dam rade czyli jakies - 20 lvl :D

kszychu13 16-05-2005 09:03

najlepiej poczekaj z 2 tygodnie moze zapomna ja mialem kilka takich przypadkow rownierz moi koledzy mieli hunta poczkekali tydzien, dwa i po wszystkim
chyba ze naprawde zle trafiles dedniesz raz moze 2 i ci dadza spokuj
bedzie dobrze;)

Hitmanu 16-05-2005 13:11

Znajdz ekipe i skop im dupy. A jak niemasz to zaplac ^.-

Baron 16-05-2005 13:19

Na lunarze bylem huntowany co przyplacilem utrata ok. 10 lev sorcem to zalezy na kogo trafisz (ja musialem zmienic serwer bo jak powszechnie wiadomo ze szwedami sie nie dogadac :) )

Ps. wrzuc na luz moze dasz rade przeczekac (albo sie wykupic)

Krol Lew 16-05-2005 14:18

A ja podam przypadek mojego brata. Kupił od kolesia k armor za 10k. Po trade jak koleś miał juz kase powiedział do mojego brata ze oddawaj spowrotem zbroje albo ded mój brat sie niezgodziłno i ded no i ma hunta jeszcze od tego typa buhuhehehehe

Silipi 16-05-2005 15:58

Za co mialem hunty?
- Za to ze nie chcialem dac za darmo uh'a jakiemus kolesiowi (powiedzialem mu ze nie jestem caritas)
- Rozmawialem po polsku z kumplem i babka stwierdzila ze ją obrażamy
- Stałem obok jak babka lała kolesia, koleś twierdził że podrzucałem babce runki
- Inny koleś chciał mi wkręcić że obraziłem jego dziewczyne

W większośći przypadków musiałem płacić i tak żeby zapomnieli przeprowadzałem sie do innego miasta... tylko że te hunty były bez sensu... no bo za co?

Marek Tibioman 16-05-2005 21:06

100k

Koles mowil ze mam im zaplacic 100k (lol) tylko ze ja mam 26lvl i z d**y mu wytrzasne 100k :( Miasta tez nie zmienie bo ja bym wogole do innego miasta nie doszedl... Odechciewa mi sie grac jak mam zmienic serwer to jest moj najlepszy char jakiego mialem i jak pomysle ze mam teraz bic raty na rooku to juz wogole k****icy dostaje ;( A pozatym zostalo mi jeszcze 70dni pacca. Musialem placic 2 razy bo za pierwszym razem kasa nie doszla =/ wiec zaplacilem jak za 6miechow a wykorzystalem niecaly 1 :( Ludzie powiedcie jak moge zaplacic tym h**om plzzz
P.S. Tylko nie piszcie np. "To nie graj juz w tibie" itp. itd......

Lanatan 17-05-2005 15:18

a ja jestem huntowany bo gosciu tak sobie wymyslil i zaczol mnie bic zawsze kiedy wychodzilem z dp (n 40 royal ja 23 knight) wiec wkurzylem sie mialem 5 bp uh (malo ale co zrobic) i poszedlem sie z nim lac potem polacy !! jeszcze na mnie sie rzucili tylko moich kumpli mi pomagalo i tamten gostek i ja uznalismy ze to niema sensu .... ion zarzadal 3 bp uh dlatego ze go BILEM !! (ja sie tylko bronilem) i jeszcze powiedzial ze jego kumpla bilem -.- i ze go przezywalem (beszczelnosc ludzka niezna granic) musialem mu dac 3 bp u bo inaczej hunt, a polak 60 royall trzymal jego strone. dalem mu ale i tak skonczylem z tym servem po dluzszym namysle.Bylo to na nowym servie i ten 60 royal byl 5 w expie wiec raczej nikt niemoglby mi pomoc. mialem tam duzo kumpli ale na tym servie bylo tez za duzo noobow (Selena)

Gratul 17-05-2005 17:29

Walcz

Pokaż że masz jaja. Mnie 43 lvl RP huntowalo 4 wyzszych odemnie leveli 46 ed 57 ek 46 ms 49 ms wypadłem uzbrojony po zeby we wszystko co sie dało i walczyłem . Zapłacisz raz beda chcieli jeszcze. Ja ubiłem druta i sorka potem padłem ale wiem ze dzieki temu zachowałem twarz a oni wiecej sie do mnei nie odezwali to było 4 miechy temu.

Wipatu 18-05-2005 14:57

@Gratul

Mogę Ci mówić "mistrzu"??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:08.