Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Czy wierzycie w kosmitów? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3548)

karat 07-03-2004 13:54

Czy wierzycie w kosmitów?

Zakładam ponownie temat który modkowie usuneli(ale nie mówie o tym źle napisanym)Więc zapraszam do umieszczanie informacji oksmosie itp.Zaprzaszam do odpowiadania i oceniania.Debata na temat wszechświata rozpoczęta.

Dj Nekro 07-03-2004 14:18

Ja mam nadzieje że są UFO'ludki :D, tylko chiałbym żeby były dobre i gadały w każdym języku.
Aaa za jakieś kilkanaście lat będą wycieczki (chyba) w kosmos na różne planety :]

:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+
U F O E N E M Y ;)

marred 07-03-2004 14:18

Widzac, jak wiele roslin i zwierzat na Ziemi ewoluowalo, tak ze moze zyc w skrajnych warunkach, tak samo sadze, ze gdzies na innych planetach jest zycie, jednak nie w formie istot rozumnych, latajacych UFO itp, ale jakies prymitywne bakterie, itp.

Hinol 07-03-2004 18:23

Jasne, że musi być coś na innych planetach naszego układu słonecznego. To by było bezsensu jeżeli tylko na Ziemi byłoby życie. Coś tam musi być.
Kurcze jak to się nazywało... , ale chodzi mi o to w zbożu... te kółeczka. To niby kto to miałby zrobić. JASNE, ŻE KOSMICI!
PS. Kosmici Rulezz :D:D:D:D:D

Starkey 07-03-2004 18:58

Jasne, że wierzę. Skoro na Marsie znaleziono ślady wody, to musiało(lub nadal jest) tam być życie. Może nie tak rozwinięte jak na Ziemiii:), ale np. wirusy i bakteire. Wszechświat jest wielki. Czy jesteśmy w nim samii... Kto wie??8)

karat 07-03-2004 19:24

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Hinol
Kurcze jak to się nazywało... , ale chodzi mi o to w zbożu... te kółeczka.
Chodzi ci pewnie o kręgi w zbożu.Niektórzy twierdzą że to są pasu do lądowania.Jednak można takie coś zrobić samemu nawet z cachami takimi jak popękane kolanka zboża czy mikroskopijne kawarki żelaza.
Ale pasy do lądowania można spotkać również w Ameryce Południwej na terena dawnego państwa inków.
A pismo supełkowe którego jeszcze nikt nie roszyfrował
Może kosmici pomogli osiągnąć taki poziom nauki inkom.

Dj Nekro 07-03-2004 19:30

Ciekawostka którą znalazłem w necie :D :

W Stanach Zjednoczonych nadal trzymana jest w tajemnicy informacja, czyje ciała znaleziono po katastrofie niezidentyfikowanego obiektu latającego w Roswell (Nowy Meksyk) 4 lipca 1947 roku. Zdaniem rosyjskiego biofizyka Pawła Połujana przetrzymywane w tajnych skrytkach ciała to nie zwłoki kosmitów, lecz zdeformowane szczątki doczesne amerykańskich pilotów wojskowych. Połujan jest przekonany, że UFO to wytwór specjalistów z Pentagonu. Latające talerze nie przybywały nad terytorium ZSRR z Mgławicy Andromedy, tylko z przylądka Canaveral - były po prostu samolotami szpiegowskimi. Szczególnie wiele katastrof UFO miało przecież miejsce w latach 40. i 50., kiedy prowadzono intensywne prace nad pojazdami o opływowym kształcie.

Podczas upadku na ziemię członkowie załogi cygaropodobnego pojazdu dosłownie "zapiekali się" w spodku jak w kuchence mikrofalowej. Nie były w stanie ochronić ich nawet specjalne kombinezony (które znajdujący ich ludzie uważali za kosmiczne skafandry) - z organizmów pilotów wyparowywała cała woda i pozostawały tylko wyschnięte bryły, czasem nawet nieprzypominające swoim kształtem ludzkiego ciała.

Rosyjski fizyk zainteresował się zjawiskiem niezidentyfikowanych obiektów latających po bliskim spotkaniu trzeciego stopnia z takim pojazdem w 1989 roku. Czyżby Amerykanie nie zarzucili swoich niewydarzonych prototypów i nadal zapiekają w stalowych brytfankach najlepszych pilotów? Zdaniem rosyjskich inżynierów, którzy podważają wersję Połujana, człowiek nie jest na razie w stanie wyprodukować latających pojazdów, poruszających się w sposób opisywany przez naocznych świadków.

Zureq (RUBERA) 07-03-2004 20:36

Napisałem kiedyś w innym temacie co sądzę o tego typu sprawach, ale dla zainteresowanych (jest ktoś taki?:P) Napiszę jeszcze raz: we wszechświecie istnieją ekhm "kosmici", znani też jako "UFO", ja wolę Obcy:) Istnieją, to jest pewne. Ale gdzie? Daleeeeeko, hen daleko. Ale czy na pewno? Czy przypadkiem nie są tu, na Ziemi? Czy może przybyli kiedyś swoim statkiem? Taaa, bardzo prawdopodobne. Już słyszę te okrzyki w głupiutkich główkach: "DAJ DOWODY, A NIE STAWIAJ HIPOTEZY!". A więc proszę: No.1: Wielka piramida. Czy ludzie dysponowali tak zaawansowaną techniką, żeby ją zbudować? Nie sądze. Rodzi się pytanie: "Dlaczego więc piramida jest nazywana Piramidą Heopsa?" Nosi ona taką nazwę, ponieważ w 1837 roku Howard Vyse odnalazł na kamiennym bloku kartusze z imieniem Chufu (czyli Cheops). Niestety jest to jedyny dowód jaki znamy i bardzo prawdopodobne jest, że został sfałszowany. Dlaczego? zapytacie się na pewno. Otóż znaki użyte w podpisie należą do innej epoki. Podobne są do tych używanych dwa tysiące lat po panowaniu Cheopsa! Jednak ponownie zapytacie się: Dlaczego ktoś miałby wstawiać podpis Cheopsa w piramidzie nie wybudowanej przez niego? Tego niestety nikt nie wie, jednak jest wiele teorii. 1 - każdy przecież chciałby poszczycić się tak wspaniałą budowlą. 2 - może ktoś chciał zatuszować działalność innych sił czy mocy, nie znanych człowiekowi. Tych teorii możnaby wymieniać w nieskończoność.
Wymiary piramidy:
waga - 6,18 mln t
obwód podstawy - 921,42 m
powierzchnia podstawy - 5,3064 ha
boki - zachodni 230,357 m
wschodni 230,391 m
północny 230,251 m
południowy 230,454 m.
Już? Przyjrzeliście się? I co? Nic? No więc słuchajcie:
1. Wysokość piramidy pomnożona przez miliard jest równa średniej odległosci Ziemii od Słońca.
2. Odległośc od piramidy do bieguna północnego jest równa odległości do środka Ziemii.
3. Obwód podstawy podzielony przez podwójna wysokość daje liczbę Pi (3,141592654...)
4. Długosc boku podstawy wynosi około 365,342 łokci egipskich i jest równa liczbie dni roku słonecznego w tropikach.
Mało? To proszę:
a) Piramida stoi prawie dokładnie na osi północ-południe, odchylenie od strony północnej 2'28'' na północny zachod i od strony południowej 1'57'' na południowy-zachod jest podawane niekiedy za blad w obliczeniach Egipcjan. Jednak moze byc to skutek dryfu kontynentow, kiedys stala ona dokladnie na osi północ-południe.
b) Piramida od końca lutego do początku października nie rzuca w południe żadnego cienia.
c) To nie jest związane tylko z Wielką Piramidą, ale z wszystkimi trzema. Otoz ustawione są one dokładnie tak, jak gwiazdy Oriona.
d) Szyb z rzekomej komory króla ma kierunek dokładnie na pas Oriona, a szyb z komory królowej na Syriusza.
e) Masa sarkofagu razy biliard jest równa masie Ziemi.
f) Jej kąty dzielą deltę Nilu na dwie części.
Zaskoczeni? Jeśli nie, to znaczy, że już to wiedzieliście ;).
A teraz dowód, który zwala z nóg/krzesła: Na pewno wiecie, że na Marsie ujrzeno piramidy, a jak nie, to teraz już wiecie:). Otóż Kair to po Arabsku znaczy MARS.
No.2 Posłuży nam tu własna logika, a także fragmenty z Księgi Ezehiela. Opisuje on lądowanie pojazdu Boga. Tak, tak pojazdu. Czyżby potrzebował On czegoś do przemieszczenia się? Do tego opis jak przy lądowaniu helikoptera! W środku 4 istoty, nieludzkie i jedna, najważniejsza. Bóg? Tak. Obcy=Bóg? Bardzo prawdopodobne. Jakbyście się zachowali, gdybyście zobaczyli coś, co pochodzi z naszych czasów w epoce starożytności? A coś, co lata i w środku jest ktoś, kto tym steruje? Ktoś, kto przy pomocy technologii czyni cuda? BÓG! Tak, Obcy są naszym Bogiem od dawien dawna. Czyżby oni nas stworzyli? Może tak, może nie. Jak powiedział profesor w Małych Agentach2: "Czyżby Bóg bał się tego co stworzył?". Moim zdaniem tak, dlatego czeka cierpliwie, aż dostanie znak, sygnał, że może się pojawić. A na pytanie: "Czy wierzę w Boga?" odpowiadam, tak wierzę w Boga, naszego Stwórcę i kocham Go za wszystko, natomiast w kościół jako instytucję, którą wymyślili ludzi całkowicie prawie nie wierzę. Dzięki, że dobrnęliście do końca. Zapraszam na moją strone www.zureq.republika.pl o tej tematyce. Czasem możecie mnie spotkać na czacie Onetu w pokoju Apokalipsa. Nara. I pamiętajcie: Nie dajcie się zwieść innym ludziom, nie myślcie, co sobie pomyślą o was. Róbcie to i wierzcie w to, co uważacie za stosowne. Nikt was do niczego nie ma prawa zmusić, a skoro tak by było, to to, do czego was zmuszają jest niezgodne ze wszystkimi dobrami świata. (może to mieć charakter odniesienia do Apokalipsy ale interpretujcie to jak chcecie, nikt was do niczego nie zmusza:P) Acha, co do Roswell, to jest to jeden z wielu przypadków. Kilka nawet wystąpiło na terenie Polski:)

Cerverius 07-03-2004 23:00

Wszechświat jest taki wielki i samo istnienie życia na naszej planecie jest dowodem na to że gdzieś jezcze musi istnieć życie :)

Kosmici na 100% istnieją przecież to oczywiste :]
Aby to zrozumieć musicie patrzeć przez zmrużone powieki a nie przez szkiełko i oko :P

Wiewiur 07-03-2004 23:13

zgadzam sie przeciez kurcze swiat jest wielki a na nim jestesmy my to czemu nie ma byc kogos jeszcze :P
chociaż nie wieze w obcych z filmów itp wielke potwory
nie wiem jak taki ktos moze wyglądac ale wieze ze są inne myślące na wysoką skale istoty w tym wszechswiecie 8)

popatrzcie chociaż na mnie ...
być może ...

Jedi 08-03-2004 10:52

Zureq, a jakie ma znaczenie, że Kair to Mars. Przeciez to ludzie nadwal tym planettom nazwy i to przypadek. Tak jak to z piramidami. Może jeśli podzielić pole mojego domu przez liczbe cegieł, z którego jest wybudowany wyjdzie 666. To znaczy że mieszkam w domu szatana? :P

Zureq (RUBERA) 08-03-2004 15:44

Jedi, no fakt, ale trochę za dużo tych "przypadków". Nie wspomniałem też o komnatach, które są niczym życie ludzkie. Więcej tu Co do 666 i takiej tam teorii, którą sam wymyśliłem doszedłem do tego, że koniec świata może nastąpić w roku 2004. Tzn, nie koniec, a początek końca. W każdym razie Wielka Wojna zbliża się coraz bardziej i zdziwiłbym się, gdyby nie było jej do 2015, a tym bardziej do końca mego życia;) Dla mnie dziwne jest to, że żyję tu i teraz. Że ja, to ja. Czyżbym był stworzony do jakiś wyższych celów, czy też może jestem zwyczajnym człowiekiem jaki inni i kiedyś zginę, jak też zginie cała ludzkość...

Adamsik 08-03-2004 15:58

UFO

Kto wie czy sami nie jestesmy kosmitami których tak bardzo szukamy. Podobno odnalezuono niedawno meteor który spadł na ziemię. Uznano że przybył z Marsa. Na meteorycie znaleziono maleńkie bakterie. Być może wwyewoluowaliśmy wlaśnie z bakterii przybyłych na meteorycie z innej planety.

Bambuko 08-03-2004 16:11

AdAmSiK - uważasz się za Polaka, ale twój praprapraprapraprapraprababcia mógł być Szwedem. Ale ty jesteś Polakiem:P.
------------------------------------------------------------------------
Zureq - czytając o boskich kosmitach od razu przypomniałem sobie "Thorgala". Czytał ktoś? Więc jednym z bardzo wielu elementów fabuły są Atlanci, którzy wylecieli tysiące lat temu z Ziemi statkami kosmicznymi, ale potem wrócili i udają bogów. 3 razy próbowali, ale tylko dwa razy im się udało, tylko raz stali się czczonymi i wielbionymi bogami, a nigdy ich kult nie przetrwał. Wyglądali jak ludzie, ale mieli moce jak rozmowa ze zwierzętami i dezintegracja przedmiotów, pistolety, pasy antygrawitacyjne, a trzeba wiedzieć, że rzecz się dzieje w czasach wikingów. Pozatym zapraszam do lektury:P To komiks jest jakby co i to 27 numerów jest (30 ma być ostatni). By Van Hamme i Rosiński.

Bobercjusz 08-03-2004 16:53

Wiadć że przedział wiekowy jest tutaj od 7 do 10 lat. I widać że jako jedyny oddałem głos na NIE. -.-

karat 08-03-2004 18:13

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Bobercjusz
Wiadć że przedział wiekowy jest tutaj od 7 do 10 lat. I widać że jako jedyny oddałem głos na NIE. -.-
To znaczy że ty masz 6 lub mniej lat.Kiedyś obliczono że
w wszechświecie żyje 100'000'000 inteligentnych cywilizacji czyli takich które wynalazły środki masowego przekazu np.radio.

To jest temat dla inteligentnych.Nawet 7 laków :P .

Zureq (RUBERA) 09-03-2004 15:40

Hehe Bobercjusz, ja mam 15 lat, a gdy gadam na czacie pple myślą, że mam koło 25 :P Jak widać wiek nie ma tu nic do rzeczy. A sprawami UFO i zjawisk paranormalnych zajmują się tylko i wyłącznie dzieci?:P To jest ZAWÓD dla dorosłych a nie dla dzieciaków. Żeby zajmować się tym trzeba być dojrzałym psychicznie, bo jak dziecko 10 letnie powie ci: "O, ja wierzę w UFOludki, któe żyją na Marsie i one majom cztery ręce i som całe zielone" a 15 letnie: "Myslę, że na Marsie istnieje życie, ponieważ zachodziły w niej takie same procesy życiowe jak na Ziemii. Prawdopodobne jest więc to, że wykształciło się inteligentne życie. Innym dowodem są ....itd." to jest chyba różnica. To był tylko przykład i nie chciałęm nikogo urazić ;) Co do Thorgala, to tak, czytałem, ale po tym, jak przeczytałem Biblię i doszedłem do wniosku, że UFO przybyło na Ziemię. Jakież było moje zdziwienie, gdy przeczytałem Thorgala ;) Polecam, fajny komiks. Lektura niemalże obowiązkowa, przynajmniej pierwsze z serii. Poruszę teraz inny temat, mianowicie ezoteryka. Mało ludzi wie na czym to polega, a więc tłumaczę. Ezoteryka to parapsychologia, a wszelkie okultyzmy też w to wchodzą. Zcznijmy od kontroli umysłu. Co o niej sądzicie? Czy da się zaprogramować umysł, aby pamiętał wszystko i człowiek mógłby wydobyć z niego to, co jest akurat w danej chwili potrzebne? Czy to nasza podświadomość odpowiada za nasz los i to, co się stanie potem i czy można to zmienić? A telepatia? Czytanie w ludzkich umysłach? Jest to bardzo ciekawy temat moim zdaniem. Przecież Obcy mogliby wykorzystywać swój mózg w 50% i wtedy ohoho, wolę nie myśleć, co mogliby wówczas wyprawiać. A w 100%? PRzecież to nimal przezwyciężenie śmierci i pozbycie się stanu cielesnego Jednocześnie mam propozycję: stwórzmy nowy temat pod nazwą: UFO i inne tajemnice świata i tam będziemy zamieszczali swoje spostrzeżenia. Jak tak, to się poprosi modków o jego przyklejenie i przekopiowanie tych postów;)

Bambuko 09-03-2004 15:56

No ja też mam 15 lat i jakoś w obcych wierzę. Z UFO już nie jestem taki pewien, ale też możliwe. Bo UFO to obcy którzy się dostaną na Ziemię. A z tym tematem to lepiej poprosić moda o zmianę tytułu i dopisanie coś w pierwszym poście. Bo przenosić postów z tematu do tematu się nie da.

karat 09-03-2004 18:03

Dla ciekawych polecam focusa.Ta na pszykład wyczytałem że może być kilka wszeczświatów.A takie grupy wszechświatów mogą być w rórznych
niedostępnych wymiarach.Albo że kosmici to ludzie z przyszłości.Nie przeczytałe go bo szaro-niebieski ryj kosmity z wielkimi czarnymi oczami śnił mi się po nocach.

Adamsik 09-03-2004 18:50

SuPeRMAN - moja prababcia była Austryjaczką a pradziadek Litwinem :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:56.