Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   !!! U F O !!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3551)

Dj Nekro 07-03-2004 14:36

!!! U F O !!!

W "N.A.S.A" napewno znaleźli UFO ale pewnie martwe i tego niemówią w radiu,telewizji i w gazetach ponieważ jagby sie świat dowiedział że ufo jest to byłaby panika wszyscy by zabijali albo kradli (niezależnie) bo by myśleli że zginą ;( , ale no cóż ŚWIAT istnieje.
A w gazecie "Fakt" przeczytałem że za jakieś 4000 lat będzie koniec świata bo sie kosmos rozciąga przez jakieś wybuchy i zbliżają sie te wybuchy ku ziemi :rolleyes:

karat 07-03-2004 14:40

Jest to ciekawa informacja ale mogłeś to umieścić w temacie czy wierzycie w kosmitów.

Dan the Automator 07-03-2004 15:08

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Dj Nekro
A w gazecie "Fakt" przeczytałem że
Gazeta "fakt" to denny szmatławiec ;)

Alchemiko 07-03-2004 15:38

Cytuj:

Gazeta "fakt" to denny szmatławiec
Tak to juz jest, ludzie szukaja sensacji, zeby przyciagnac czytelnika, i wypisuje niewiadomo co ;-)

A to ze wszechswiat sie rozszerza, to kazdy wie, ale zeby prowadzilo to do jakiegos wybuchu, to nie sadze.

To tak jak z liczbami, czy jest liczba nieskonczenie wielka ?
Matematycznie: jest, ale jest tez liczba, ktora bedzie o 1 wieksza i to ona wtedy bedzie nieskonczenie wielka, czyli "n+1" :-)
Po co to mowie:
Wszechswiat jest jak te liczby, jest nieskonczony i ciagle sie powieksza, podobna teoria zostala "wygloszona" przez A. Einsteina.

Co nieco jest tez w ksiazce pt. "Krotka chistoria Czasu"

Jazio! 07-03-2004 15:54

Skoro kosmos sie rozszerza od wybuchów, to jakim cudem te wybuchy miały by kierowac się w naszą stronę??

Hegemmon 07-03-2004 16:16

OMG... tak to jest jak się gazety typu "Fakt" czyta... jakiś nędzny bajkopisarz usłyszy coś o czymś a potem pisze WIELKĄ sensację :P
Mogę cię zapewnić, że żadne wybuchy nam nie grorzą 8)
a skoro jesteś aż tak podatny na takie bzdury to ci sypnę trochę astronomii ( mam Dyscovery i se oglądam czasami):
W sercu każdej galaktyki ( galaktyka to taka kupa gwiazd) jest czarna dzióra która w ciągu minuty wchłania kilka-kilkanaście gwiazd... W naszej galaktyce jest średniej wielkości dziórka ( liczb nie pamiętam) ale jest równie łakoma jak pozostałe i (dalszy ciąg tylko dla łatwowiernych :P ) kto wie... może my jesteśmy w karcie dań na jutro?
News 2:
Z prętkościa kilka tysięcy kilometrów na sekunde zblirza się do nas galaktyka "Mgławica Andromedy" ( albo jakaś inna dziwna nazwa) za zaledwie kilka miliardów gwiazd będzie kolizja... heh.. straszne nie?

Czytaj "Fakt" a daleko zajdziesz :))

Tak się tylko zastanawiam dlaczego powstał ten topic......

Ulrek 07-03-2004 17:27

A ja czytałem że wszechświat rozszerzy się do tego stopnia że wkońcu imploduje, a potem znowu (podobno któryś raz z kolei) będzie Wielkie JEBUDU i znowu powstaną wszystkie planetki i gwiazdki... hyhyhy, fajne co nieeeee?

Hinol 07-03-2004 17:38

Cytuj:

byłaby panika wszyscy by zabijali albo kradli (niezależnie) bo by myśleli że zginą
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA........ ja już panikuje ide se po PKować i thiefować!!!!
PS. To znaczy, że już sobie nie pogram za 4000 lat w... TIBIĘ!!!!!!!!

Gonzo von Krenzel 07-03-2004 23:04

No spoko. Możemy myśleć, spekulować ale:
1. I tak nie znajdziemy odpowiedzi.
2. Może nasi pra, pra, pra, pra, pra, pra, pra, pra, pra, pra, pra, pra, pra, pra, pra, pra, pra, pra, [...], pra, pra, pra wnukowie będą się mogli martwić o siebie.
3. Co ma być to będzie.
P.S. Polecam inne ciekawe gazety jak naprawdę chcecie się czegoś dowiedzieć, bo z fakt'em to napewno zaraz marsjanie Was porwą i zklonują na planecie wiecznych grzybów.

MatKus 07-03-2004 23:13

Wiecie co, Einstein kiedyś powiedział tak :
"Są dwie rzeczy nieskończone : wszechświat i ludzka głupota, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien" (to tak apopos tych, co wirzą we wszystko, co czytają)/

W różnych gazetach, magazynach i innydch dziwnych czasopisamch i książkach piszą bardzo różne rzeczy. Wiesz, kiedyś była u nas w mieście powódź. Wielka powódź, pewnie pamiętacie, bo w połowie polski była. Idę sobie przez miasto "zwiedzać", a tu dwie babcie na temat powodzi rozmawiają i jedna mówi "a to wszystko przez to, że te wariaty na marsa polecieli".

Wybuchami się nie przejmuj zbytnio, prędzej ludzie urządzą se jakąś wojnę atomową czy coś.
A UFO? był już temat o tym, tam se poczytaj i się wypowiedz.

Adamsik 08-03-2004 16:06

Nie opieraj sie na takich gazetkach jak "FAKT". Poczytaj troche książek. Wszechświat się nadal rozszerza a na jakieś 15 mld. lat wszchświat przestanie się rozszerzać.
Za 20 mld. lat zacznie się kurczyć a za jakieś 30mld lat zmniejszy się do rozmiarów atomu i zniknie. Trzeba więcej książek czytać, tak jak ja :D

EDIT:
Zapomniałem napisać że Ziemia wybuchnie za jakieś 4mld lat. Słońce stanie się wtedy czerwonym olbrzymem( albo nadolbrzymem) i spali ziemię.

miuriel 08-03-2004 23:02

co wy sie czepiacie do mojego immiennika (enstein) :D

moim zdaniem TO KOSMOS SIE NIE MOZE SKONCZYC BO
NASZE WNUKI WNUKOWE WNUKUW NIE BEDA MOGLY GRAC W TIBIE aha dodam ze fakt to jest (cenzura)gazeta take bzdury tam pisza za nawet tacy madrzy ludzie jak wy w to wiezycie (niektorzy)

Mistrz Czarnego Miecza 08-03-2004 23:48

A ja zawsze sie zastanawiam co jest po tej drugiej stronie wszechświata ...chodzi mi oto że :

WWWWWWWWWWWWWW\??????????????
WWWWWWWWWWWWWWW\???????????????
WWWWWWWWWWWWWWWW\?????????????????
WWWWWWWWWWWWWWWWW\?????????????

W - Nasz wszechświat
\ - Granica miedzy wszechświatem a tym czymś po drugiej stronie :)
? - wielkie niewiadomo po drugiej stronie....jestem bardzo ciekaw jak to wygląda :) czy może po drugiej stronie jest TIBIA ?! :)

eerion 09-03-2004 05:39

Po drugiej stronie jest czarna masa. Atmosfera tam jest gęsta jak hmmmmm... bagno. A czemu nie ma zjawiska dyfuzji to nie wiadomo :/
A co do wybuchów to:
NAjpierw łupnie nasze słońce:
Za ok. 5 mln lat słońce zacznie sie dopalać, ale wpierw zrobi sie z niego czerwony olbrzym który spali pierwsze 3 czy 4 planety najblizej niego (papapa ziemia :D ), potem się rozprysnie i powstanie fala uderzeniowa, ale nic nie zniszczy, potem powstanie biały karzeł czyli żarzące sie jadro słońca które w końcu zgaśnie....
I tak to wygląda, a z naszą galaktyka to jak ktoś mówił już zderzymy się z galatyką andromedy
i albo się połączymy, alebo przetniemy i część nas idzie do niej, a część ich do nas, albo większość do niej, itd.
Ale bęzie chaos na pewno.
A co do czarnej dziury- ta nam obecnie nie grozi. Może za kilkaset lat...

Xanatos 09-03-2004 14:36

a w jaki sposób te galaktyki miałyby się niezniszczyć???
tylko połączyć.. -_-" coś mi to niepasuje :P
a tak wogle to i tak to to wszystko jest bzdetą, bo i tak ludzie nie dożyją końca świata...
bo sami się zaboją... proces tez nazął się już kilka lat temu...

więc nie ma się o co martwić, nie zabije nas ufo :]

zadki 09-03-2004 18:23

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez eerion
NAjpierw łupnie nasze słońce:
Za ok. 5 mln lat słońce zacznie sie dopalać,
No niemoge się zgodzić bo wg. moich żródeł informacyjnych to słońce jeszcze nam poświeći przez 3 miljardy lat -- więc jeszcze pogramy w Tibie a pozatym może jakis kamyczek zakończy życie na ziemi różnie to może być ;D jedno jest pewne ... o tej porze sie nie logne do tibi :(

Adamsik 09-03-2004 18:32

Cytuj:

zrobi sie z niego czerwony olbrzym
Chyba ktoś już to powiedział :P :D

Mistrz Czarnego Miecza 10-03-2004 19:30

A co do tego kamyczka sie zgodze ..bo gdzieś w Newsach (informacjach w TV) słyszałem (chyba na TVN) że w roku 2017 ma uderzyć w ziemie kometa lub meteoryt....a któż to wie.... będe mieć wtedy 30 lat :) .

zadki 10-03-2004 20:29

Heh ja słyszałem natomiast ze meteoryt ma przelecieć czy tam uderzyć w ziemie w 2032 roku. A będzie on wystarczająco duży by tu troche narozrabiac :D

Bobercjusz 10-03-2004 21:24

Gazety dużo piszą żeby ją jak najwięcej ludzi ją kupiło. Piszą czasem bzdury że się * chce.
Naprawdę niepolecam czytać takich gazet bo potem człowiek sie nie potrzebie stesuje.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:05.