Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Kolejka (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=36772)

evilKRIK 29-05-2005 20:31

Kolejka

Zastanawia mnie kolejka bo jak się logowałem na 2 postaciach(wiem MC, ale plz nie palcie mnie na stosie!) to na tej co na początku włączyłem byłem ~78 a na drugiej zalorzmy ~84 i potem ta na drugiej SPOTKAŁA SIĘ Z TĄ PIERWSZĄ na miejscu 57(dokładnie) a potem ją wyprzedziła!!.
Nie rozumiem o co chodzi, myślałem ze karzdy logujacy się ma swój numer i czeka na jakiegoś loga. Sory ale nie wiem o co chodzi, plz o odpowiedz.

Matek 29-05-2005 20:34

Numerek dostajesz w momecie logowania. NIE utrzymujesz go podczas tego odliczania. Tak wiec moglobyc tak, ze dostales powiedzmy numer 50 i w momecie odliczania skakales na liscie.

Dlaczego ta druga postac wyprzedila pierwsza: to trosszeczke trudniejesze do wydedukowania:) wydaje mi sie, ze zalezy to od tego ile os w danym momecie sie loguje. Im wiecej tym mniejszy przeskok robisz na kolejce.

Zeby bylo jasniej: logujesz sie o 12:30:31 razem z setka osob - na kolejce skoczyles o 2 miejsca wzwyz. Logujesz sie 12:31:31 z 10 osobami - na kolejce podskoczyles o 25 miejsc.

Dlatego czasami masz tak, ze jests 1 na liscie i czekasz, czekasz i czekasz.

Jak zaciemnilem obraz zadawaj pytania - moze go rozjasnie...

PS: Wyszkw tonie...

@down: nie dzieje sie, bo nie masz jak tego zaobserwowac. Moim zdanie ciekawe spostrzezenie:)

kani_mani 29-05-2005 20:35

Zupełnie nie rozumiem jakiej odpowiedzi oczekujesz? Dziwisz się, że występują takie anomalie, skoro używasz mc?! Jeśli używa się oryginalnego klienta do Tibii, to nic takiego się nie dzieje. Graj uczciwie, a nie zaśmiecasz forum bezsensownymi pytaniami....

phoneix 29-05-2005 21:56

Kolejka jest dla picu zebys PACCA kupil :F

Bucik 29-05-2005 22:03

ostatnio to jak wlazłem na nowy server typu iridia to myślałem że mnie c*** strzeli... siedze sobie jako 150 w kolejce... po przeczytaniu 2 stron z książki byłem 130... usiadłem i myślałem nad tym jak to jest że tak szybko wchodze. Nie zdążyłem się obejrzeć ze 100 miejsca na 2 wpadłem potem z 2 na 40 i tak skakałem... trwało to napewno dłużej niż bym normalnie wchodził od ok. 200 miejsca.

Tiboszek 29-05-2005 22:07

Numerek dostajesz w momencie logowania. ;)

A tak radze Ci się nie przyznawać do MC bo nie wszystkie osoby na forum są tak dobre B)

Dagfan 29-05-2005 22:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kani_mani
Zupełnie nie rozumiem jakiej odpowiedzi oczekujesz? Dziwisz się, że występują takie anomalie, skoro używasz mc?! Jeśli używa się oryginalnego klienta do Tibii, to nic takiego się nie dzieje. Graj uczciwie, a nie zaśmiecasz forum bezsensownymi pytaniami....

tak dokładnie nie przez MC bo jak miałem facca i sie celeste to było tak : 90 potem 46 potem 71 potem 230! potem 1 i 5 i wlazłem -.-'

kani_mani 30-05-2005 06:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dagfan
tak dokładnie nie przez MC bo jak miałem facca i sie celeste to było tak : 90 potem 46 potem 71 potem 230! potem 1 i 5 i wlazłem -.-'

Ja tak nigdy nie miałem :D. A po kolejne to zmiana miejsca w kolejce może wynikać z choćby chwilowego zerwania połączenia z serwerem... i wtedy od nowa uzyskujemy numerek...

Kooowal 30-05-2005 06:15

Ja nie mam takich problemów ponieważ gram na Nebuli - prawie najnowszym świecie i tam nigdy nie ma kolejki ( no może czasami na rooku 5~10 w godzinach szczytu) :p

Matiz 30-05-2005 08:12

Mam coś związne z kolejką ale odbigające od głównego tematu.
Kiedyś jeśli wchodziłem o godzinie 17.00 miałem kolejke do 30 miejsca teraz nie ma, mało tego wchodze o godzinie 20.00 bez kolejki. Nie wiem co się stało, albo mniej ludzi gra w tibie alb CipSoft coś zrobił.

ro0t 30-05-2005 15:05

Warto dodać że jeśli chcesz afk się logować to uruchom pasek Start - nie właczy Ci się wygaszacz.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:10.