![]() |
Kolejka
Zastanawia mnie kolejka bo jak się logowałem na 2 postaciach(wiem MC, ale plz nie palcie mnie na stosie!) to na tej co na początku włączyłem byłem ~78 a na drugiej zalorzmy ~84 i potem ta na drugiej SPOTKAŁA SIĘ Z TĄ PIERWSZĄ na miejscu 57(dokładnie) a potem ją wyprzedziła!!.
Nie rozumiem o co chodzi, myślałem ze karzdy logujacy się ma swój numer i czeka na jakiegoś loga. Sory ale nie wiem o co chodzi, plz o odpowiedz. |
Numerek dostajesz w momecie logowania. NIE utrzymujesz go podczas tego odliczania. Tak wiec moglobyc tak, ze dostales powiedzmy numer 50 i w momecie odliczania skakales na liscie.
Dlaczego ta druga postac wyprzedila pierwsza: to trosszeczke trudniejesze do wydedukowania:) wydaje mi sie, ze zalezy to od tego ile os w danym momecie sie loguje. Im wiecej tym mniejszy przeskok robisz na kolejce. Zeby bylo jasniej: logujesz sie o 12:30:31 razem z setka osob - na kolejce skoczyles o 2 miejsca wzwyz. Logujesz sie 12:31:31 z 10 osobami - na kolejce podskoczyles o 25 miejsc. Dlatego czasami masz tak, ze jests 1 na liscie i czekasz, czekasz i czekasz. Jak zaciemnilem obraz zadawaj pytania - moze go rozjasnie... PS: Wyszkw tonie... @down: nie dzieje sie, bo nie masz jak tego zaobserwowac. Moim zdanie ciekawe spostrzezenie:) |
Zupełnie nie rozumiem jakiej odpowiedzi oczekujesz? Dziwisz się, że występują takie anomalie, skoro używasz mc?! Jeśli używa się oryginalnego klienta do Tibii, to nic takiego się nie dzieje. Graj uczciwie, a nie zaśmiecasz forum bezsensownymi pytaniami....
|
Kolejka jest dla picu zebys PACCA kupil :F
|
ostatnio to jak wlazłem na nowy server typu iridia to myślałem że mnie c*** strzeli... siedze sobie jako 150 w kolejce... po przeczytaniu 2 stron z książki byłem 130... usiadłem i myślałem nad tym jak to jest że tak szybko wchodze. Nie zdążyłem się obejrzeć ze 100 miejsca na 2 wpadłem potem z 2 na 40 i tak skakałem... trwało to napewno dłużej niż bym normalnie wchodził od ok. 200 miejsca.
|
Numerek dostajesz w momencie logowania. ;)
A tak radze Ci się nie przyznawać do MC bo nie wszystkie osoby na forum są tak dobre B) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja nie mam takich problemów ponieważ gram na Nebuli - prawie najnowszym świecie i tam nigdy nie ma kolejki ( no może czasami na rooku 5~10 w godzinach szczytu) :p
|
Mam coś związne z kolejką ale odbigające od głównego tematu.
Kiedyś jeśli wchodziłem o godzinie 17.00 miałem kolejke do 30 miejsca teraz nie ma, mało tego wchodze o godzinie 20.00 bez kolejki. Nie wiem co się stało, albo mniej ludzi gra w tibie alb CipSoft coś zrobił. |
Warto dodać że jeśli chcesz afk się logować to uruchom pasek Start - nie właczy Ci się wygaszacz.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:10. |