Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Zacinanie sie gry (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=36894)

Tass 31-05-2005 13:40

Zacinanie sie gry

Witam serdecznie.

Mam taki oto problem. Co jakies 5 do 8 min gra cyklicznie sie haczy (wyglada to jak pokaz slajdow) potem gra sie dobrze przez podobny okres czasu. Nie uzywam zadnego makro ani dodatkowych programow do gry. Sprawdzilem komputer pod kontem trojanow, wirusow itp (nic nie znaleziono). Wczoraj nawet zdegustowany przeinstalowalem system (XP Prof) i z czystym sysem i zainstalowana Tibia dzieje sie to samo, gra sie przez chwile poprawnie a potem slajdy i tak w kolko (wyglada to tak jak by miedzy dyskami przerzucano gigowe ilosci danych, lecz same dyski mi nie pracuja w tym momecie bo sprawdzilem obciazenie ich).

Czy ktos z grupowiczow spotkal sie z takim czyms?

orgizz 31-05-2005 13:46

Nie wiem dokładnie o co chodzi. Moze o framate limit w grafice ustawia sie lagi po to zeby zmniejszyc przeciazenie karty graficznej. Nie wiem czy o tym mowisz.:P

Lazixv 31-05-2005 13:59

Ja tez mam podobny problem. Tylko, że ja musze "resetnac" kompa :/ Nie wiem czemu sie tak dzieje:( Aha i mniej wiecej co 2-3 minuty sie to powtarza, a czasami dochodzi nawet do sytuacji kiedy odrazu po wlaczeniu Tibii musze zrobic reset x(. Dzieje mi sie tak od tygodnia:/
Moze format dysku pomoze

Tass 31-05-2005 13:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez orgizz
Nie wiem dokładnie o co chodzi. Moze o framate limit w grafice ustawia sie lagi po to zeby zmniejszyc przeciazenie karty graficznej. Nie wiem czy o tym mowisz.:P

nie nie chodzi tu o ramki, testowalem to z max jak i min ustawieniami i tez tak sie dzieje.

phoneix 31-05-2005 14:44

Bawiles sie moze ostatnio w podkrecanie procka, karty graficznej? Sprawdz sobie jescze w BIOS'ie temperature procka...

Tass 31-05-2005 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez phoneix
Bawiles sie moze ostatnio w podkrecanie procka, karty graficznej? Sprawdz sobie jescze w BIOS'ie temperature procka...

nie nic nie jest podkrecane i temp. wszystkich podzespolow jest w normie, wracajac do przedmowcy tez mi sie to dzieje od tygodnia czasu (wykluczam trojany i wirusy, sprawdzilem roznym oprogramowaniem i nie mam)

piotrek1000 31-05-2005 14:57

A moze poprostu masz lagi lub przestarzale sterownki?

Tass 31-05-2005 15:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek1000
A moze poprostu masz lagi lub przestarzale sterownki?

nie nie sa to lagi, ten problem wystepuje cyklicznie w podobnych odstepach czasowych jakies 5 do 8 min i wystepuje niezaleznie czy jest to szczyt czy nie pomijajac juz fakt jednomegowego lacza.

Tass 31-05-2005 23:41

Dziekuje za wszelkie sugestie i pomysly, problem juz rozwiazalem i byla to wadliwa pamiec, po wymienia smiga bez zarzutu.

Matiz 01-06-2005 16:42

Mi się wiesza, czasem przez internet, albo jak za długo gram (około 2.30).

Dark polo 02-06-2005 15:49

Też miałem taki problemik!
Otóż najzwyczajniej w świecie przegrzewa Ci sie karta graficzna! Jak obraz skacze wtedy nie musi używać takiej mocy do wyświetlania obrazu i nabiera siły:P ( WYTŁUMACZYŁEM TO JAK DLA DZIECKA) Ja osobiście zmieniłem chłodzenie do chipsetu karty i problem już się nie pojawia. Może i u Ciebie coś nie tak.

Khazar 02-06-2005 15:52

Ty to jestes zaje... zawalisty... :D przeciez gosc napisal ze to byla wadliwa pamiec, a Ty piszesz ze mu sie karta graficzna przegrzewa. jeszcze do tego napisal ze to na bank nie pzregrzewa sie zaden z podzespolow bo sprawdzal...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:29.