![]() |
God a GM
Witam.
W spisie GM'ów szukam jakiegoś gamemaster'a, który jest na berylii. Narazie znalazłem Guido on berylia ale on ma napis GOD. Czy tzw. god'y mają takie same możliwości jak gm'y? Z góry dziękuję. |
GM - GameMaster, pan co strzeże porządku
God - jeden z twórców gry, może praktycznie wszystko: tworzyć przedmioty, przyzywać potwory, banować bez możliwości apelacji itp. |
God = ang. Bóg
GM = Game Master = ang. Mistrz Gry God ma jeszcze większe możliwości niż GM. Status God'a mają autorzy najstarszej Tibii. Tak na marginesie szukałeś GM Online czy jakiego kolwiek GM na Berylii. Bo GM ma Char na każdy World @UP Pisałem to gdy pojawił się twój post! |
Cytuj:
@EDIT: Cytuj:
Btw. Szukałem jakiegokolwiek GM'a. @DOWN: Niestety... Cipy powinni się wstydzić, że ich gra jest najbardziej popularną grą on-line na świecie, a posiadają tak mało "strażników" (mowa o GM'ach). I, że wogle olewają, 99,9% reportów. @Khazar de'shar A to sorry. Nie wiedziałem o tym. No ale tibia i tak jest BARDZO popularna. Co do Warcrafta... Stfu, nie lubie go :P |
Cytuj:
Tylko że oni online pojawiają się zazwyczaj tylko po to żeby zbanować kogoś za acc sharing (zwykli GMowie nie mają chyba dostępu do adresów IP postaci żeby to sprawdzić) a na reporty zwykłych śmiertelników odpowiadać im się nie chce:P. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
ja podalem tylko jeden przyklad.
a co do systemu rang w Tibii, nie wiem czy wszyscy wiedza ze oprocz GM sa tez Senior GM (jednak normalnei maja napisane Gamemaster) ktorzy rowniez podlegaja Godom i podobnie jak w przypadku Godow, od bana Seniorow nie mozna sie odwolac (chyab gdzies w regulach albo manualu czytalem jak robilem Tutor exam :P) |
Cytuj:
|
mowisz ze nie mozna tworzyc wlasnych serwerow ta? a OTS to pies bezpanski co?:D nikt ni emowil ze te prywatne serwery musza byc legalne zeby uznac ludzi grajacych na nich za grajacych w tym przypadku w Tibie. zapytasz kolesia grajacego tylko na OTSach czy gra w Tibie, i on potwierdzi, mimo ze na legalnym serwerze nie ma zadnej postaci.
|
@Up
Taak tylko zrobienie OTS'a to żmudna i męczocą praca i nie każdy 10 - 13 latek to umie ^^. @Down Gm'y to nie tylko zabawa ale także praca ,oni też chcą czasem uczciwie pograć swoimi charami .A cipsoft nie zatrudnia więcej gm'ów ,żeby nie doszło do buntu . |
Ciekawi mnie czy duzo jest takich God'ow :], denerwuje mnie też, że GM'owie sa zadko on line, za malo ich i czesto są leniwi, powinni sie wziasc ostro do roboty!:]
|
@UP
Co do gm'ów to Ameryki nie odkryłeś... |
wiem wiem... powiedzialem tylko ze to mnie trapi, innych to nie interesuje :]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:42. |