Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Ip Block (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=36932)

avadez 31-05-2005 18:19

Ip Block

Ku**a juz mnie to wkurza.......

W moim miescie jest siec Oczywiscie i ja w niej jestem :)

Ale Qrde nie moge tych noobow co robia specjalnie ip blocka i cale miasto ma przejechane bo nei mozna sie lognac jak znika block to zaraz nastepny robia...................................ITP ITD.

Co Wy o tym sądzicie?? X(

Sanderos 31-05-2005 18:20

Idz do kafejki jak jest, jak nie ma pograj w diablo.

avadez 31-05-2005 18:23

..........

To po Hu* ja place za neta zeby za kawiarenke placic a diblo juz mi sie znudzilo :P:P:P Jak juz cos to gram w soldata ale wole w TibIE X(

Khazar 31-05-2005 18:25

albo przestan plakac i zainwestuj w swoje IP (bo napewno jest mozliwosc wykupienia za odpowiedna sume miesiecznie, badz tez jednorazowo wlasnego numeru IP, ktory bedziesz mial Ty i tylko TY)

avadez 31-05-2005 18:27

....

Wole Placic 2x mniej niz za taka neostrade albo co innego!!

Sanderos 31-05-2005 18:27

To po c*** on placi za neta, zeby jeszcze ip musial wykupic?? ;)

Khazar 31-05-2005 18:44

bo to wlasnie jest taka tania siec internetowa w miescie za ktora placi sie 1/4 tego co w przypadku neostrady jakiejs tam przy takim samym transferze. jedynym mankamentem tego jest wlasnei to ze IP jest wspolne, a za wlasne trzeba zaplacic, jak za coraz wiecej rzeczy zwiazanych z internetem i jego obsluga (popatrzcie na Wikipedia na Onecie. chce mi sie smiac z ich tego "Widzisz tylko 12% tekstu. Aby zobaczyc calosc wyslij smsa o tresci XXX na mumer YYY. Oplata za 1 smsa wynosi 160 zl.")

Warlord Xion 31-05-2005 18:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khazar de'Shar
bo to wlasnie jest taka tania siec internetowa w miescie za ktora placi sie 1/4 tego co w przypadku neostrady jakiejs tam przy takim samym transferze. jedynym mankamentem tego jest wlasnei to ze IP jest wspolne, a za wlasne trzeba zaplacic, jak za coraz wiecej rzeczy zwiazanych z internetem i jego obsluga (popatrzcie na Wikipedia na Onecie. chce mi sie smiac z ich tego "Widzisz tylko 12% tekstu. Aby zobaczyc calosc wyslij smsa o tresci XXX na mumer YYY. Oplata za 1 smsa wynosi 160 zl.")

@Up
lol ,Widze ze ty jak nei stukasz w tibie to na forum siedzisz :>.

@Avadez
Staraj się wchodzic rano bądz czekać ,jesli nic nie poradzisz , zmień gre.

Khazar 31-05-2005 19:02

hehe no wiesz, jak nie mam wystarczajaco duzo czasu na expa albno mi sie poprostu nie chce to odwiedzam forum raz na jakis czas :D

a co do topicu to powaznie rozwazyl bym 2 mozliwosci:

1. odejscia od sieci i zainwestowania w wlasnego neta
2. przekalkulowanie czy wykupienie wlasnego IP oplacalo by sie na tyle zeby zostac przy tej sieci, a jak nie to patrz punkt 1.

Warlord Xion 31-05-2005 19:04

Up
On ma tylko 12 lat ,to nie od niego zależy ...
Lepiej być cierpliwym to popłaca i w międzyczasie sobie pograć w sapera.

avadez 31-05-2005 19:18

.........

wlasnie ze odemnie ja place za neta ze swojej kasy ale wole placic 45 zeta za dosyc szybki net a nie qrde prawie 70 zeta za neostrade....

Khazar 31-05-2005 19:20

taa tylko ze za widzisz ze nawet przy tym "dosyc szybkim necie" nie masz mozliwosci pogrania sobie w tibie. wykupienie wlasnego IP w takich sieciach wynosi gdzies 10-15 zl, wiec z tego co piszesz powinno Ci sie oplacac zostac jednak przy tej sieci. ale popatrz na to z tej strony: TP SA to TP SA, a siec miejska to wiesz.....

avadez 31-05-2005 19:30

........

nie rozumiem cie jak wykupie swoje ip to juz bede mial czy trzeba placic co miesiac dodatkowe 10 zl??

$corcerer 31-05-2005 23:56

@up to zależy od regulaminu i cen twojego providera.

@temat
To chyba twój problem że masz providera do dupy, co nie? I jakbyś nie zauważył, to mamy wolny rynek, możesz w każdej chcili zmienić dostawcę internetu. Mówisz że wolisz mieć 2x taniej niż neo+ - okej, ale czy wolisz mieć co troche blocki na IP ? Decyzja należy do ciebie :>

I jeszcze jedno: frajer jestes ze nie potrafisz wyrazić swoich odczuć inaczej niż przez same przekleństwa.

patrikozzz 01-06-2005 00:09

5 LOGICZNYCH ROZWIAZAN PROBLEMU

1) Koniec z Tibia.
2) Zalatwienie swojego IP.
3) Neostrada badz inny 'porzadny' dostawca...
4) Powazna rozmowa z rodzicami :>
5) Meczenie sie tak dalej...

Nie rozklejaj sie, tylko zacznij myslec :>

avadez 01-06-2005 11:43

Wiem co wybrac tylko ja sie pytalem czy za swoje ip bede placic co miesiac dodatkowa kase czy tylko raz zaplace i bede mial swoje ip!!?? X(

$corcerer 01-06-2005 13:37

Czy ty myślisz że my znamy ceny Twojego providera? A niby skąd? I co nas to obchodzi? Weź rusz tyłeczeki i poszukaj w cenniku/regulaminie/na stronie...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:15.