![]() |
Czy można podać cipów do sądu?
Mogłbym podać Cipsoft do sądu za to że kupiłem pacca a oni mnie zbanowali na 3 miechy i potem nie miałem?To tak jakbym od sklepikarza coś kupił a potem on by mi to zabrał i nie zwrócił pieniędzy.
|
Jak mieli powód to mogli banować. To tylko Twoja wina. Już prędzej oni Ciebie mogliby podać do sądu za akceptowanie regulaminu, którego nie przetrzegasz. -.-
Tylko co ty zrobiłeś, że bana aż na 3 miesiące dostałeś? |
Po pierwsze nie ja dostałęm bana ale mój kolega a po drugie dostał tego bana za nic:(
|
czego to ludzie nie wymysla, Cipow do sadu:P
|
Cytuj:
|
nei mozesz. a czemu? bo zaczynajac gre musisz sie zapoznac i zaakceptowac regulamin, a dostales bana bo zlamales ten regulamin...
|
OMG-.- nie dzieliłem z nim konta a on NIC nie zrobił, kompletnie nic grał uczciwie cały czas nikogo nie zabijał nie robił trapów i nie używał nielegalnych programów.
|
Cytuj:
napewno?-.- moze boi sie przyznac |
a jaki ma powód wpisany na stronie?
"banished for 3 months for nothing"? watpie... |
Sądzę że jednak możesz ich podać do sądu, ale:
po 1. musisz mieć odpowiednie/ niepodważalne dowody ich winy po 2. jeżeli już ich podasz to musisz wiedzieć jak się nazywają i z jakiego kraju pochodzą po 3. to co nazywasz wykroczeniem u nas wcale nie musi być u wykroczeniem nich. po 4. Jeżeli nie znasz dobrze regulaminu tibii i nie masz wystarczającej ilości kasy (w przypadku jej przegrania) na opłacenie sprawy to nawet nie startuj, po 5. Raczej żeby podać kogoś do sądu to musisz być osobą pełnoletnią Co prawda prawa nie studiuję ale wydaje mi sie ze tak to wygląda mniej wiecej. Sądzę jednak że twój kolega wcale nie jest bez winy!! pozdro |
Podaj nick postaci ktora jest zbanowana
|
Cytuj:
|
Nie chce ich podac do sądu.Chcialem tylko wiedziec zeby inni mogli ich pozwac.Nie mam cashu ani nie jestem pelnoletni a wogule to nie sa takie monstrualne ilosci pieniedzy zebym tracil wiecej kasy niz za premm acc na sprawe. KONIEC
|
A może Twój kolega kupił PACCA za pieniądze tibijskie od jakiegoś gracza? Jeśli kupował go sam tzn. bez żadnych pośredników to także zależy od sposobu w jaki kupował, jeśli wysyłając pieniądze listem to może składać reklamacje do Poczty Polskiej i jeśli list był ubezpieczony na daną kwotę to ta kwota zgodnie z oferta Poczty Polskiej powinna zostać mu zwrócona. Jesli kupował przez karte to może podać Cipsoft Team do sądy, ale szansa, że wygra sprawę jest mizerna i można to porównac do zostania GM od zaraz :].
|
Chyba logiczne ze nie kupil za tibijską kasę.Nie byłoby gadki gdyby kupił za tibijską.
|
Podaj nick tej zbanowanej postaci to zobacze za co dostales bana
|
Już od dawna nie jest zbanowana.
|
Mi sie wydaje ze cos sciemniasz. Dostales bana na 3 miechy(czyli 3 miechy temu)? To czemu dopiero teraz sie pytasz czy ich mozesz pozwac do sadu?
|
O ja pier.... TONIE JA DOSTAŁEM BANA to popierwsze a po drugie dopiero dzisiaj na to wpadłem, chciałem tylko wiedzieć i nic więcej.
|
Cytuj:
no to tak: 1mozesz ich podac 2.masz male szanse ze bys wygral 3.oni w sumie tez mogli by cie podac(jak juz ktos tam napisal) bo nie przestrzagalesz/twoj kumpel nie przesztrzegal zaakceptowanego regulaminu cos jeszcze? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:03. |