![]() |
Jak pogodzić tibie z nauką?
No właśnie jak pogodzić te 2 światy macie jakieś sposoby jak wy sobie radzicie ?? Jak sobie poczytałem ile osób nie przejdzie to założyłem te temat wpiszcie wasze sposoby na pogodzenie nauki z tibia??
|
Przestać się uczyć 8o
A na powaznie to narazie nie gram wiec z nauką i tibią nie mam problemów. Gorzej z innymi grami ;) |
Kupuj truskawkowy papier toaletowy, myj zęby po każdym posiłku i ściel łóżko po spaniu.
Nie masz lepszych pytań?... No, dobra. Niech ci będzie: Graj w Tibię z umiarem. Jeśli taka odpowiedź cię nie satysfakcjonuje, to jesteś już członkiem tibijskich lunatyków i powinieneś wziąć się za zwalczanie swego nałogu. |
Nie graj w tibie do 24 czerwca...
|
Najpierw odrabiaj lekcje i sie ucz pózniej przyjemnosci np. tibia ... proste? proste.
|
Nie graj. limit dziedice sakl
|
ja robie te 2 rzeczy naraz: 1 okiem patrze na rycka jak trenuje a 2 okiem się uczę, a jak masz wielkie problemy w nauce przestań grać. Wytrzymasz do 24 czerwca (chyba :P)
|
Hmm...
Sorry, ale NIE DA SIE!!! |
Cytuj:
"?? :D PS też jestem z Chorzowa :) |
bardzo proste jak wrócisz ze szkoły naucz się wszystkiego co masz się nauczyć i zrób wszystkie zadanie domowe jak zrobisz to wszystko (średnio zajmuje to o 30min-2 godzin ależy jak kto chłonie wiedze) i masz do końca dnia czas by coś porobić ja tak robie i nie narzekam
|
Inne rozwiązanie
A może trenuj i ucz się w tym czasie?a potem na wakacjach...strach się bac!
|
Możesz np. odrabiać lekcje jak przyjdziesz (to chyba nie więcej niż godzina, eh?), a potem grać. Kiedy następnego dnia czeka cię sprawdzian odpuść sobię Tibie. Nic trudnego, nie?
|
Popros kogos, zeby podczas twojej gry w tibie zrobil ci lewatywe, i to kilkukrotnie. Musi ci tez obiecac, ze bedzie to robil do wakacji. Wtedy napewno wezmiesz sie za nauke.
|
Rób to, co ja: Nie graj w Tibię lub ogranicz ją do 10 minut dziennie. Tudzież spraw sobie dwoje rodzeństwa :) - to zawsze działa.
|
Cytuj:
|
To proste, grasz w Tibię i uczysz się, oto przykłady:
Historia - "Did you kill him?!?!" J. polski - "Bulbul jest menżem Cipsofta" J. angielski - "Two hunted sword" Przyroda - "Oh, swamp troll :o " W-f - "Run away noob! Run!" Matematyka - "Pay me 8 + 14 : 2 k!" J. niemiecki "Shaise!" ITD... |
Są 3 możliwości:
1: Przestań grać w tibie ;( 2: Ściągaj :evul: 3:graj z umiarem ;) Ja osobiście praktykuje punkt 3 |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:20. |