Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Pare pytań co do maina (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37505)

Taki siaki mag 06-06-2005 13:22

Pare pytań co do maina

1)Dla maga Venore czy Abdendrel?
2)Jak jestem w Carlin to gdzie jest gildia czarodziejuw i jakie czary kupić na początek?
3)co zrobić żeby mlvl wzrósł?
Co mam powiedzeć rzeby kupić czar . Hi i co potem

Somuru 06-06-2005 13:25

1) venore, w ab prawie nie ma czarów ;/
2) nie wiem
3) musisz rzucać zaklęcia i tym samym spalać manę. na każdy koleny magic lvl potrzebna jest większa ilość spalonej many.

nie wiem, czy się jasno wyraziłam, jakby coś to pisz na PW=P

Yoh Asakura 06-06-2005 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taki siaki mag
1)Dla maga Venore czy Abdendrel?
2)Jak jestem w Carlin to gdzie jest gildia czarodziejuw i jakie czary kupić na początek?
3)co zrobić żeby mlvl wzrósł?

1.Venore.Na początek swampy potem rooty ewentualnie amazonki/valkirie.
2.Patrz: http://www.tibia.pl/map.php?map=carlin podpunkt M.
3.Musisz spalać mane (tzn musisz mieć czar i go używać.
4.Żeby kupić czar musisz:
a)Powiedzieć Hi lub Hello.
b)Spells i potem wybierasz dla jakiego magic levela
c)Nazwa czaru.
Przykład rozmowy:
Hi,spells,light
Proste,czyż nie ?

kani_mani 06-06-2005 15:26

Cytuj:

Najpierw "hi", następnie "spells". Teraz sprzedwca spyta się o ilu poziomowy (od którego mlvl można używać) czar ci chodzi. Wpisujesz określoną cyfrę. Następnie wpisujesz nazwę czaru, który cię zainteresował np. "Heavy magic missile" i mówisz "yes". Prawda, że proste?

Motoko 06-06-2005 17:48

1. Venore
2. Gildia czarodziejów w Carlin znajduje się nad sklepem magicznym tam gdzie się kupuje blank runy. Na poczatek przyda Ci się czar Utevo Lux ( Swiatlo ),Exura (Lekkie Leczenie )
3.Robić dużo run jesli jestes druidem ( U druida najwazniejszym skillem jest magic level najlepiej jest jesli bedziesz robil duzo run na ktore zuzywa sie duzo many).
Aby magic level wzrosl szybko mozesz kupic mana fluidy ( Mozesz je nabyc w sklepie magiczyn 1 mana fluid = 100 gp) Ktore beda zwracac blyskawicznie Twoje punkty many i bedziesz mogl robic szybciej runki :)
Aby kupic czar musisz powiedziec >Hi >Spell >(Nazwa czaru np. Light) :)

Taki siaki mag 06-06-2005 20:12

Dzięki za odp. B) Pojde se do Ab'dendriel a czary se kupiłem tylko z kolei kolejny problem. Z kasą nie jest za dobrze. Z Rooka wyciągnałem wędke, line, mace i ok 190gp i nie mam na czary podstawowe. {Jak kupiłem utevo lux zostało mi 90gp.). Czy magiem nie zarobie kasy. A poza tym czy na Mainlandzie są jakieś ryby!!.Stoje jak głupi pół godz. i nic a fishing mam na 25.

Dwarf 06-06-2005 20:33

Cytuj:

1) venore, w ab prawie nie ma czarów ;/
LOL?!Taa nie ma czarow... sa ale dla druidow i kupujesz je ond NPC w roznych czesciach miasta, jeden sprzedaje czary ofensywne drugi inne itp. gdzies byl poradnik o tym. Z kasa to serio, masz cienko... moze sprzedaj mace w sklepie za 30gp. Albo idz na trolle w ab (patrz mapka respu na tibia.pl) A co do fishinga to na poczatku zawsze malo rybek wlatuje, musisz lowic lowic az ci bedzie ciagle skakal :P ale 25 bez przesady... nie jest tak zle :P

Taki siaki mag 06-06-2005 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwarf
LOL?!Taa nie ma czarow... sa ale dla druidow :P

A tam druid ja mag jestem . A jak o Ab'Dendriel sie gadka toczy to jak przejść przes ten labirynt , co pare kroków jest tam jakieś zielsko przez kture nie morzna przejść.

sceptile 06-06-2005 21:27

musisz mieć maczete

Dwarf 06-06-2005 21:31

Cytuj:

A tam druid ja mag jestem . A jak o Ab'Dendriel sie gadka toczy to jak przejść przes ten labirynt , co pare kroków jest tam jakieś zielsko przez kture nie morzna przejść.

dobra, ja tylko odnosilem sie do 1 posta :P
A zeby przejsc przez labirynt musisz kupic maczete, pod dp w ab jest sklep ze sprzetem sprawdz na tibia.pl jak wejdziesz w mapke ab to tam masz podana droge przez labirynt.

Taki siaki mag 06-06-2005 22:43

Carlin

Gdzie expić w Carlin i okolicach bo ni wiem.

Chessterr 07-06-2005 09:35

Zobacz mapę na www.tibia.pl. Mapa respawnu. tam jest wszystko opisane. Powodzenia.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:39.