Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Beznadziejne Talkshow'y i bajki-.- (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37506)

Kin 06-06-2005 13:23

Beznadziejne Talkshow'y i bajki-.-

No właśnie... Co o tym myślicie o tych głupich bajeczkach dla dzieci gdzie kotek nawala myszkę młotem;/. Dzisiaj przełanczałem programy i widzę na TVN „Rozmowy w Toku” daję tylko takie najgłupsze -.-

-Iza urodziła się z penisem, ale bez piersi nasza Ewa z nią porozmawia (OMG OMG OMG).
-Jakub jest gejem, ale zdradza żonę (-.-).
Nosz ****a (sorra za wyrażenie), co to kuźwa, kogo obchodzi, że Zenek urodził sięz ptaszkiem a Jola bez -.-.

Przełanczam dalej „Jetix” co widzę jakiś niebieski kot nawala 3 robale młotem pnęmatycznym i jak te dzieci mają nie skakać z okien :/. Kiedyś jak byłem jeszcze w 1 klasie widziałem stado rozbrykanych bachorów, które nawalały się skakały z okien itp. To wszystko przez te bajki-.-.

Nie uważacie, że przeginają?

Vaxxia 06-06-2005 13:36

Cytuj:

Nie uważacie, że przeginają?
Nie. To ludzie przeginają, że takie coś oglądają. Jakby nikt nie oglądał, to by takich głupstw nie było, proste? Widać szerokiej publice to odpowiada, więc miejmy pretensje do samych siebie.

Baron Kaldrick 06-06-2005 14:20

Urządźmy krucjatę skierowaną w wydawnictwa Warner Bros i Walt Disney, oraz we wszystkie stacje telewizyjne. CENZURĘ WPROWADZIĆ! ZAKAZAĆ OGŁUPIAJĄCYCH BAJEK! Ma być, kvrwa, to co ja chcę widzieć...

Kin 06-06-2005 14:28

@BK

Dobre :D Respect ;p ;).

Uncle Warrior 06-06-2005 14:36

Ja nie mam nicprzeciwko bajce 'Oggy i karaluchy' ;>

Kin 06-06-2005 14:39

@Wujek:

Hmm no tak ja w prawdzie też, ale jak małe dziecko to ogląda i późnej mówi w szkole:

-A masz ty głópi karaluchu <*** młotem [ręką[>

?

Caer 06-06-2005 14:41

Bez obrazy, ale zdaje mi sie, ze autor tego tematu mial/ma trudne dziecinstwo... Zdecydowanie przesadzasz. Bajki sa po to zeby bawic, a zeby mogly bawic musza w nich wystepowac rozne dziwne sytucje. O wiele gorsze od jakies kotka z mlotkiem sa bajki typu "Powah rangers" ;]

Shanhaevel 06-06-2005 14:42

Telewizja schodzi na psy? Tak. Ale schodzi NA NAS, bo dajemy takim gównom byt...

Kreskówki: Co ty do nich masz? Niektóre mogą człowieka rozwalić np "Family Guy" (RESPEKT) i inne... Chociaż taki "Tom & Jerry" mnie wkurza (łagodne słowo) oraz pozostałe kreskówki z lat 70- 80.

Kin 06-06-2005 14:44

@Coarlieonne

Miałem spokojne dzieciństwo ;).

Tasior 06-06-2005 14:55

Przyczeoiłeś się do "Rozmów w toku", jakbyś zobaczył "Jerry Springer Show" to poczułbys czym jest HARDKOR!

@Uncle
Ta bajka jest beznadziejna, tylko ma smieszną piosenkę na początku :P
Ja poprostu nie lubie takich kreskówek, wole te w stylu Kartun Netłork

Uncle Warrior 06-06-2005 15:09

No nie wiem jak z tymi mniejszymi dziećmi jest teraz może i im to szkodzi, ale te skakanie z balkonu bo chce do ketchupa to raczej się zdarzają raz na milion dzieci? :P

@up
To, że nikt tam nic nie mowi to nei znaczy, że jest beznadziejna xD
I taaa bajki w stylu Family Guy, The Simpsons, Futurama są najlepsze ;D Btw. Nie wiem czy South Parka wstawiać do bajek ale też OwnZ :P

Kredi 06-06-2005 15:21

Teraz te bajki w telewizji namawiaja do ZLYCH rzeczy!<przekrwione oczy> WYCZUWAM ZŁO!</przekrwione oczy> A polsat? MASONERIA! Tom i Jerry? PRZEMOC! Miś w Niebieskim Domu? SZATAN! Trzeba siać siać siać....

Jeleń 06-06-2005 15:49

0.o

Ciekawe... Iza urodzila sie z penisem HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH :D prosze wiecej info na ten temat HAHAHAHAHAHAH HAHAHAHAHA :D dobra spokoj bo zaraz ktos mnie wybluzga :P a co do tych bajek to ich ine ogladam ale z tego co pamietam Pokemony to mnie rajcowaly :P a wlasnie jeszcze cos tam widzialem krucjata przeciwko Walt Disney powodzenia(bo niemusze ja mam to co chce a GieKSa wypelnia moja dusze ;) )

Jeleń 06-06-2005 15:50

A wie ktos co to byly wogole Krucjaty HAHAH pewnie nie... uslyszeli wyraz od starzszyk i sie podniecaja ;)

Trialowiec 06-06-2005 15:50

Hmm...
Niektóre bajki powiedzialbym sa ostro przesadzone.
W gimnazjum miałem wychowawczynie, która pracowałą też jako psyholog.
Kiedyś przyszła do niej matka z małym chłopcem. Podobno chłopiec rzucił swoim chomikiem o ściane. (Chomik oczywiście nie przeżyl)
Okazało sie że mały chłopczyk zainspirował się kreskówką "Tom & Jerry".
Można sie domyślić, że widział scene gdzie Tom rzuca biedną myszką o ściane.
Głównie stacja Ca***on Ne***ork zapodaje tego typu kreskówki.
Posłuchajcie sobie kiedyś jakich używają tam słów: idiota, debil etc. (Czy małe dzieci powinny słuchać takich wyrazów?)
Inny przypadek także z moja wychowawczynia.
Znowu przychodzi matka z chłopcem. Podobno mały chłopiec chodził na parapecie (4 pietrko jak dobrze pamiętam) przy otwartych oknach trzymajac batonik MilkyWay. Później jakos skumali, że w reklamie MilkyWay dzieci po zjedzeniu batonika potrafia latać.
Wniosek:
Nie jedźcie batoników MilkyWay.
Pozdro.

Baron Kaldrick 06-06-2005 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jeleń
A wie ktos co to byly wogole Krucjaty HAHAH pewnie nie... uslyszeli wyraz od starzszyk i sie podniecaja ;)

Takich ludzi się powinno izolować. I skomplikować proces rozmnażania.

Kajulec 06-06-2005 16:01

Czepiacie sie bajek. Duzo gorsze sa reklamy, bo sa DUZO, ale to DUZO debilniejsze. "Ooooo, dzieci po schrumaniu milkiłeja potrafia latac. Aaaale super! Tez tak chcem! <dziecko zjada milkiłeja i zaczyna lazic po parapecie na 4 pietrze>"

Debilstwo.

spider-bialystok 06-06-2005 16:01

Zniszczyć bajki i brutalne gry komputerowe! Grać tylko w szachy! A dzieciom nie pozwalać oglądać telewizji! Sorry stary, ale gadasz jak dewotka...
Człowieku te, ekhm, 'brutalne' (?) wg ciebie bajki są niczym w porównaniu z tym co codziennie można zobaczyć w byle wiadomościach...

Radek 666 06-06-2005 16:05

Jeleń, ale z ciebie jeleń -.-"
Usłyszęli od starszych... Pewnie usłyszałeś ten wyraz od swoich rodziców, którzy głupie dziecko urodzili... Tak mówe o tobie...

Bambuko 06-06-2005 16:15

Do bajek z wytwórni Walta Disneya nie można się przyczepić. Jeśli się komuś nie podobają, to dlatego, że ich nie oglądał i uogólnia. Ale już bajki z Warner Bros są na tyle nasycone przemocą, że można by zwrócić na to uwagę. Ale nie jest to szkodliwe. To tak jak z grami komputerowymi - ile się mówi, jak są niebezpieczne, i to dla osób starszych niż adresaci kreskówek? Ale tu chodzi tylko o poszczególne osoby. Czasami zdaża się ktoś, kto po prostu reaguje inaczej niż inni. Na dodatek często bywa tak, że był także jakiś inny bodziec.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:31.