![]() |
Beznadziejne Talkshow'y i bajki-.-
No właśnie... Co o tym myślicie o tych głupich bajeczkach dla dzieci gdzie kotek nawala myszkę młotem;/. Dzisiaj przełanczałem programy i widzę na TVN „Rozmowy w Toku” daję tylko takie najgłupsze -.-
-Iza urodziła się z penisem, ale bez piersi nasza Ewa z nią porozmawia (OMG OMG OMG). -Jakub jest gejem, ale zdradza żonę (-.-). Nosz ****a (sorra za wyrażenie), co to kuźwa, kogo obchodzi, że Zenek urodził sięz ptaszkiem a Jola bez -.-. Przełanczam dalej „Jetix” co widzę jakiś niebieski kot nawala 3 robale młotem pnęmatycznym i jak te dzieci mają nie skakać z okien :/. Kiedyś jak byłem jeszcze w 1 klasie widziałem stado rozbrykanych bachorów, które nawalały się skakały z okien itp. To wszystko przez te bajki-.-. Nie uważacie, że przeginają? |
Cytuj:
|
Urządźmy krucjatę skierowaną w wydawnictwa Warner Bros i Walt Disney, oraz we wszystkie stacje telewizyjne. CENZURĘ WPROWADZIĆ! ZAKAZAĆ OGŁUPIAJĄCYCH BAJEK! Ma być, kvrwa, to co ja chcę widzieć...
|
@BK
Dobre :D Respect ;p ;). |
Ja nie mam nicprzeciwko bajce 'Oggy i karaluchy' ;>
|
@Wujek:
Hmm no tak ja w prawdzie też, ale jak małe dziecko to ogląda i późnej mówi w szkole: -A masz ty głópi karaluchu <*** młotem [ręką[> ? |
Bez obrazy, ale zdaje mi sie, ze autor tego tematu mial/ma trudne dziecinstwo... Zdecydowanie przesadzasz. Bajki sa po to zeby bawic, a zeby mogly bawic musza w nich wystepowac rozne dziwne sytucje. O wiele gorsze od jakies kotka z mlotkiem sa bajki typu "Powah rangers" ;]
|
Telewizja schodzi na psy? Tak. Ale schodzi NA NAS, bo dajemy takim gównom byt...
Kreskówki: Co ty do nich masz? Niektóre mogą człowieka rozwalić np "Family Guy" (RESPEKT) i inne... Chociaż taki "Tom & Jerry" mnie wkurza (łagodne słowo) oraz pozostałe kreskówki z lat 70- 80. |
@Coarlieonne
Miałem spokojne dzieciństwo ;). |
Przyczeoiłeś się do "Rozmów w toku", jakbyś zobaczył "Jerry Springer Show" to poczułbys czym jest HARDKOR!
@Uncle Ta bajka jest beznadziejna, tylko ma smieszną piosenkę na początku :P Ja poprostu nie lubie takich kreskówek, wole te w stylu Kartun Netłork |
No nie wiem jak z tymi mniejszymi dziećmi jest teraz może i im to szkodzi, ale te skakanie z balkonu bo chce do ketchupa to raczej się zdarzają raz na milion dzieci? :P
@up To, że nikt tam nic nie mowi to nei znaczy, że jest beznadziejna xD I taaa bajki w stylu Family Guy, The Simpsons, Futurama są najlepsze ;D Btw. Nie wiem czy South Parka wstawiać do bajek ale też OwnZ :P |
Teraz te bajki w telewizji namawiaja do ZLYCH rzeczy!<przekrwione oczy> WYCZUWAM ZŁO!</przekrwione oczy> A polsat? MASONERIA! Tom i Jerry? PRZEMOC! Miś w Niebieskim Domu? SZATAN! Trzeba siać siać siać....
|
0.o
Ciekawe... Iza urodzila sie z penisem HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH :D prosze wiecej info na ten temat HAHAHAHAHAHAH HAHAHAHAHA :D dobra spokoj bo zaraz ktos mnie wybluzga :P a co do tych bajek to ich ine ogladam ale z tego co pamietam Pokemony to mnie rajcowaly :P a wlasnie jeszcze cos tam widzialem krucjata przeciwko Walt Disney powodzenia(bo niemusze ja mam to co chce a GieKSa wypelnia moja dusze ;) )
|
A wie ktos co to byly wogole Krucjaty HAHAH pewnie nie... uslyszeli wyraz od starzszyk i sie podniecaja ;)
|
Hmm...
Niektóre bajki powiedzialbym sa ostro przesadzone. W gimnazjum miałem wychowawczynie, która pracowałą też jako psyholog. Kiedyś przyszła do niej matka z małym chłopcem. Podobno chłopiec rzucił swoim chomikiem o ściane. (Chomik oczywiście nie przeżyl) Okazało sie że mały chłopczyk zainspirował się kreskówką "Tom & Jerry". Można sie domyślić, że widział scene gdzie Tom rzuca biedną myszką o ściane. Głównie stacja Ca***on Ne***ork zapodaje tego typu kreskówki. Posłuchajcie sobie kiedyś jakich używają tam słów: idiota, debil etc. (Czy małe dzieci powinny słuchać takich wyrazów?) Inny przypadek także z moja wychowawczynia. Znowu przychodzi matka z chłopcem. Podobno mały chłopiec chodził na parapecie (4 pietrko jak dobrze pamiętam) przy otwartych oknach trzymajac batonik MilkyWay. Później jakos skumali, że w reklamie MilkyWay dzieci po zjedzeniu batonika potrafia latać. Wniosek: Nie jedźcie batoników MilkyWay. Pozdro. |
Cytuj:
|
Czepiacie sie bajek. Duzo gorsze sa reklamy, bo sa DUZO, ale to DUZO debilniejsze. "Ooooo, dzieci po schrumaniu milkiłeja potrafia latac. Aaaale super! Tez tak chcem! <dziecko zjada milkiłeja i zaczyna lazic po parapecie na 4 pietrze>"
Debilstwo. |
Zniszczyć bajki i brutalne gry komputerowe! Grać tylko w szachy! A dzieciom nie pozwalać oglądać telewizji! Sorry stary, ale gadasz jak dewotka...
Człowieku te, ekhm, 'brutalne' (?) wg ciebie bajki są niczym w porównaniu z tym co codziennie można zobaczyć w byle wiadomościach... |
Jeleń, ale z ciebie jeleń -.-"
Usłyszęli od starszych... Pewnie usłyszałeś ten wyraz od swoich rodziców, którzy głupie dziecko urodzili... Tak mówe o tobie... |
Do bajek z wytwórni Walta Disneya nie można się przyczepić. Jeśli się komuś nie podobają, to dlatego, że ich nie oglądał i uogólnia. Ale już bajki z Warner Bros są na tyle nasycone przemocą, że można by zwrócić na to uwagę. Ale nie jest to szkodliwe. To tak jak z grami komputerowymi - ile się mówi, jak są niebezpieczne, i to dla osób starszych niż adresaci kreskówek? Ale tu chodzi tylko o poszczególne osoby. Czasami zdaża się ktoś, kto po prostu reaguje inaczej niż inni. Na dodatek często bywa tak, że był także jakiś inny bodziec.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:31. |