![]() |
Dość dziwny problem z CD-rom'em
Witam .
Od paru(nastu) dni mam problem z moim napędem CD ( LiteOn 52x32x52 ) . Mianowicie , gdy wchodze w ,, Moj komputer " ( plyta znajduje sie w napedzie ) komputer nie wykrywa jej w Cd-rom'ie . Nastepnie probuje otworzyc własnorecznie klikajac na Dysk D ( CD-rom ) i pokazuje sie taki to komunikat D:\ nie jest dostepny Urzadzenie nie jest gotowe . Probowalem znalezc w sieci jakies podobne przypadki lecz zaden nie zadzialal . Dodam jeszcze ze czasem ( podkreslam czasem ) cd złom odczytuje plyte i wtedy normalnie dziala az do chwili wysuniecia . Z Poważaniem Jeden z bojownikow JM =) |
Przeczysc naped (specjalna plytka) albo wymien laser...
|
Niestety płyta czyszczaca nie zadziałała :/ Hmmmm nowy laser... To ja juz chyba wolałbym nowy Cd-rom ;)
|
Albo całą stację cd...
|
Kup płytkę do czyszczenia a jak to nie pomoże to oddaj do serwisu.
Prawdopodobnie wymienią na nowy napęd, może jeszzce lepszy o ile Twojego modelu nie będą mieli na składzie :) |
=)
@up
Pójście do servisu mam w planie na sobote ale wymiany ze wzgledu na gwarancje raczej nie oczekuje ^.^ gdyż kupowalem w hurtowni ;) Dziekuje za chec pomocy wszystkim ktorzy wpisali sie z swoja propozycja lub zrobia to w przyszlosci :) |
odlacz cd-rom i podlacz go ponownie. Przeczysc w miedzyczasie wszystkie wtyki, posprawdzaj czy ktorys z bolcow sie nie odgial or smth... komp to takie dziwne urzadzenie, ze wszystko moze sie w nim popsuc bez jakiejkolwiek ingerencji osob trzecich.
|
Good point . Sprobuje , moze sie uda :] chociaz nie sadze :P
EDIT : Isn't working :/ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:49. |