![]() |
big problem
witam , proszę nie kasować tego tematu bo jest to dlamnie bardzo ważne :(
gdy włącze komputer od pewnego czasu się tak dzieję , po włączeniu kompa uruchamiam tibie i się sam resetuje i pisze INSERT DISC A AND .... a kiedy jestem na internecie to się tak nie robi , podczas grania w tibie użycie procesora 100 % , a na necie 2 - 10 % ;/ |
Pewnie masz system zwalony. Zeskanuj tibię może to wirus.
|
można prosić link do jakiegoś AntiVira ;/ plz
|
www.google.pl.....
|
przeskanowałem picillinem 2002 i nie wykruł wirusa ;/
|
Cytuj:
1.ma aktualna baze danych? 2.mks.com.pl online skaner 3.ad-aware... |
Osobiscie obstawiam ktores z tych:
1. Uszkodzony kontroler EIDE. 2. Uszkodzona plyta glowna. 3. Uszkodzona tasma laczaca kontroler z HDD. 4. Uszkodzony HDD. 5. Przegrzewajacy sie procek albo chipset na plycie glowne. |
Skalam.
Opisz odkładniej tą sytuacje. |
nie umiem dokładniej :D
Ale gdy serwuje po necie bez tibi to komp chodzi 24 h . a gdy tylko włącze tibie to się restartuje i za 10 razem włącza ;/ albo wcale sie nie włącza i musze czekać 10 min. i dopiero |
szkoda mi ciebie oraz twojego kompa.......
24h przed kompem-.- |
Mówisz że po 10 minutach? Ja tak czasem mam, ale nie tylko gdy włącze tibię. Mój problem polega na elektryzowaniu się obudowy i spięciach na HDD. Więc albo to, ale to co wymienił Polin, albo zrób sobie format.
|
taki problem juz kiedys byl i okazalo sie ze to karta graficzna jest spalona , ciekawie co teraz ..
|
Tak jak opisujesz to nikt Ci nie pomoze. Popytaj kolegow, ktorzy lepiej znaja sie na komputerach. Moze do Ciebie przyjdzie i sprawdzi? :)
24 godzinki przed komputerem to choroba. |
Cytuj:
|
podzielam zdanie polina. moim zdaniem to nie wina systemu, lecz uszkodzona jakas czesc. moze byc to co wymienil polil, ja dorzuce jeszcze ram, lub zasilacz.
powiedz jeszcze czy przy innych grach tez ci sie wiesza? |
Oki Polin ;) :]
To powiem tak :D 24 godzinki przed komputerem sa niezdrowe. ;) Raz na 24 godzinki wylacz komputer :D Bedzie mu lepiej :] |
Płyta
Coś z płytą główna wymień
|
w wakacje będą jazdy na nowym kompku 25 h na dobe :D na tibii :P
|
Skalam,
Granie na komputerze 25 (oO) h na dobe moze powaznie Ci zaszkodzic(doprowadzic do pogorszenia Twojego wzroku itp.). Najlepiej nie wylaczaj w ogole komputera i zrob na nim ognisko :] a bedzie dzialal jak marzenie. |
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:04. |