Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   PACC, Dlaczego tak drogo ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37938)

Aslav89 10-06-2005 20:26

PACC, Dlaczego tak drogo ??

No właśnie, czy ktoś może mi to jakoś ładnie i składnie wytłumaczyć ? Dlaczego PACC jest taki drogi, no bo nie da sie ukryć tego faktu :(

P.S Tak w ogóle to witam wszystkich. Wasze forum podziwiam od dawna ale dopiero teraz sie zarejestrowałem. Wcześniej byłem na tym badziewiu tibia.gery. Nie podlizuje sie :P

morwi 10-06-2005 20:27

a dlaczego pytasz sie nas? napisz list do cipsoftu...

Tomciu 10-06-2005 20:28

zauwaz ze w Niemcech Pacc Kosztuje Pare groszy a dla nas jest drogo bo kurs Euro jest dorgi Zrozumiales ?

Dabek 10-06-2005 20:29

Mniej jak złotówka dziennie to jest drogo? Odmów sobie czipsów i będziesz miał. Nie ma nic za darmo, jak chcesz coś mieć (a pacc daje w tej grze DUŻO) to trzeba za to zapłacić. A w porównaniu z większośćią innych gier on-line nie jest on taki drogi. Jak masz jeszcze jakieś wątpliwości to wal śmiało, bo zaraz to i tak zamknę:P.

Aslav89 10-06-2005 20:34

Pewnie, że drogo 250zł na rok to dosc drogo. Myślę, że gdyby roczna sumka wynosiła 50-100zł to by o wiele lepiej na tym wyszli.

P.S Nie jem chipsów :P

Dabek 10-06-2005 20:42

Ceny abonamentu (nie wiem czy aktulane, wygrzebane na szybko w necie) kilku gier online:
Ultima Online - 12.99$
EverQuest - 12.95$
Ragnarok Online - 12.00$
StarWars Galaxies - 14.99$
Anarchy Online - 12.99$
Dark Age of Camelot - 12.95$
Asheron's Call - 9.95$
Asheron's Call 2 - 12.95$
Final Fantasy XI - 12.95$
World War II Online - 12.99$
PlanetSide - 12.95$
Są to ceny za MIESIĄC, a nie za TRZY jak w Tibii, dodatkowo za większość z tych gier trzeba też zapłacić za samą grę (np. za WoWa jakieś 200 złotych).
Dalej sądzisz że pacc jest drogi?

Magrid 10-06-2005 20:43

Jak wzrośnie kurs złotówki to i pac bęzie tańszy. Tak więc trzymajmy kciuki za twardą złotówke :P

Aslav89 10-06-2005 20:46

Możliwe, że tibia jest najtańsza, jednak nadal uważam, że jest droga. Po za tym pytałem, czemu jest droga ?? Na co CipSoft wydaje te pieniądze ?

Raul 10-06-2005 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aslav89
Możliwe, że tibia jest najtańsza, jednak nadal uważam, że jest droga. Po za tym pytałem, czemu jest droga ?? Na co CipSoft wydaje te pieniądze ?

A myślisz, że serwery to sobie tak stoją i nic za nie nie trzeba płacić?

morwi 10-06-2005 20:48

Cytuj:

1.musza na czyms zarabiac no nie?-.-
2.musza utrzymywac serwery...

Polinik 10-06-2005 21:31

Cytuj:

No właśnie, czy ktoś może mi to jakoś ładnie i składnie wytłumaczyć ? Dlaczego PACC jest taki drogi, no bo nie da sie ukryć tego faktu :(

Przeciez nie jest. 80pare zlotych za 3 miesiace to nie sa duze pieniadze.

kaczi 10-06-2005 22:59

Ludzie, przesadzacie... Pacc nie jest drogi, i nie będzie.
Jak nie masz 20 euro to naprawdę, nie trudno to uzbierać.

PUPISEM 10-06-2005 23:06

a z kad wezmiesz pieniadze? z pracy? ale jakiej, nic tylko wyksztalcenie sie liczy !

Rybzor 10-06-2005 23:06

Popros rodzine zza granicy zeby ci 20 "jerlo":P wyslala:p, pewnie beda to dla nich grosze:]

Thomasi 10-06-2005 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Polin
Przeciez nie jest. 80pare zlotych za 3 miesiace to nie sa duze pieniadze.

P.S trzeba jeszcze zauwazyc ze dlaniktorych osob 80 zl to sa duze pieniadze:] a;le takie osoby raczej niemaja internetu a co do tematu to moim zdaniem jest on bezsensowny bo kazzdy ktoma IQ wieksze od mojego krzesla i pomysli dluzejniz 2 minuty wymysli dlaczego pacc kosztuje wiec co do tematu

pacc jest drogi bo nie tani albo czemu pacc jest drogi??zeby glupi mial zagadke..

Kin 10-06-2005 23:44

hmm dla mnie pacc jest tani (oprócz roku). Rzeczywiście na 3 miesiące 80 zł to nie tak drogo. Pozatym serwery (1) kosztuje na utrzymanie 10 euro.

nathaniel 11-06-2005 00:01

Cytuj:

Ceny abonamentu (nie wiem czy aktulane, wygrzebane na szybko w necie) kilku gier online:
Ultima Online - 12.99$
EverQuest - 12.95$
Ragnarok Online - 12.00$
StarWars Galaxies - 14.99$
Anarchy Online - 12.99$
Dark Age of Camelot - 12.95$
Asheron's Call - 9.95$
Asheron's Call 2 - 12.95$
Final Fantasy XI - 12.95$
World War II Online - 12.99$
PlanetSide - 12.95$
Są to ceny za MIESIĄC, a nie za TRZY jak w Tibii, dodatkowo za większość z tych gier trzeba też zapłacić za samą grę (np. za WoWa jakieś 200 złotych).
Dalej sądzisz że pacc jest drogi?
ZA 1 MIESIĄC GRANIA ALE PORÓWNAJ SOBIE ENGINE GIER GRAFE I JEST MUZA PORÓWNAJ SOBIE WSZYSTKO I STWIERDŹ CO JEST DROGIE BO JEŚLI MIAŁBYM KASĘ NA TAKIE COŚ WYDAWAĆ TO TO BY POLECIAŁO W FFXI A NIE NA TIBIE. TE GRY SĄ DUUUŻO LEPSZE

Septer 11-06-2005 00:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nathaniel
ZA 1 MIESIĄC GRANIA ALE PORÓWNAJ SOBIE ENGINE GIER GRAFE I JEST MUZA PORÓWNAJ SOBIE WSZYSTKO I STWIERDŹ CO JEST DROGIE BO JEŚLI MIAŁBYM KASĘ NA TAKIE COŚ WYDAWAĆ TO TO BY POLECIAŁO W FFXI A NIE NA TIBIE. TE GRY SĄ DUUUŻO LEPSZE

Dużo lepsze, bo mają lepszą grafikę, lepszy engine? Typowy lamer... powiedz chłopcze, Ty nawet pewnie na Amidze nie grałeś, co? Ani na Commodore?

Kryptonics 11-06-2005 00:21

Dokładnie.Tylko cioty oceniają grę po jej wyglądzie.Liczy sie klimat.Ci co pocinali swego czasu na comodorce czy na nesie to wiedzą co to znaczy klimat w grach.Ja jako zagożały fan serii Final Fantasy cenie sobie też bardzo system gry.A tibi posiada naprawde niezły system,ot co :D

nathaniel 11-06-2005 00:54

Cytuj:

Dużo lepsze, bo mają lepszą grafikę, lepszy engine? Typowy lamer... powiedz chłopcze, Ty nawet pewnie na Amidze nie grałeś, co? Ani na Commodore
?

typowy lamer to chyba ty... nawet nie wiesz co to seria FF chłopcze na tej gierce wychowuje się pokolenia fanatyków RPG i to są najlepsze gry. I ty śmiesz jeszcze mówić że FF nie ma klimatu?

dla ciebie klimat to:
pomieszczenie dobrze schładzane, z niebieską tapetą i kaktusem [ ale ten kaktus to u ciebie zamiast muzgu]

Cytuj:

Dokładnie.Tylko cioty oceniają grę po jej wyglądzie.Liczy sie klimat.Ci co pocinali swego czasu na comodorce czy na nesie to wiedzą co to znaczy klimat w grach.Ja jako zagożały fan serii Final Fantasy cenie sobie też bardzo system gry.A tibi posiada naprawde niezły system,ot co
taaa jaki tu jest klimat? Patrzysz idzie koleś z nickiem zdzisiu popierdówa a ty myślisz pół godziny nad klimatycznym nickiem. Ok przeżywasz to idziesz dalej. Zabijasz potworka. Cieszysz się, ale nagle łza płynie ci z oczu ponieważ koleś ucieka z twoim lootem...

Jesli mówisz że lubisz rpg to trudno nie kochać FF chociaż suikoden był lepszą grą i nadal jest

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:19.