![]() |
PACC, Dlaczego tak drogo ??
No właśnie, czy ktoś może mi to jakoś ładnie i składnie wytłumaczyć ? Dlaczego PACC jest taki drogi, no bo nie da sie ukryć tego faktu :(
P.S Tak w ogóle to witam wszystkich. Wasze forum podziwiam od dawna ale dopiero teraz sie zarejestrowałem. Wcześniej byłem na tym badziewiu tibia.gery. Nie podlizuje sie :P |
a dlaczego pytasz sie nas? napisz list do cipsoftu...
|
zauwaz ze w Niemcech Pacc Kosztuje Pare groszy a dla nas jest drogo bo kurs Euro jest dorgi Zrozumiales ?
|
Mniej jak złotówka dziennie to jest drogo? Odmów sobie czipsów i będziesz miał. Nie ma nic za darmo, jak chcesz coś mieć (a pacc daje w tej grze DUŻO) to trzeba za to zapłacić. A w porównaniu z większośćią innych gier on-line nie jest on taki drogi. Jak masz jeszcze jakieś wątpliwości to wal śmiało, bo zaraz to i tak zamknę:P.
|
Pewnie, że drogo 250zł na rok to dosc drogo. Myślę, że gdyby roczna sumka wynosiła 50-100zł to by o wiele lepiej na tym wyszli.
P.S Nie jem chipsów :P |
Ceny abonamentu (nie wiem czy aktulane, wygrzebane na szybko w necie) kilku gier online:
Ultima Online - 12.99$ EverQuest - 12.95$ Ragnarok Online - 12.00$ StarWars Galaxies - 14.99$ Anarchy Online - 12.99$ Dark Age of Camelot - 12.95$ Asheron's Call - 9.95$ Asheron's Call 2 - 12.95$ Final Fantasy XI - 12.95$ World War II Online - 12.99$ PlanetSide - 12.95$ Są to ceny za MIESIĄC, a nie za TRZY jak w Tibii, dodatkowo za większość z tych gier trzeba też zapłacić za samą grę (np. za WoWa jakieś 200 złotych). Dalej sądzisz że pacc jest drogi? |
Jak wzrośnie kurs złotówki to i pac bęzie tańszy. Tak więc trzymajmy kciuki za twardą złotówke :P
|
Możliwe, że tibia jest najtańsza, jednak nadal uważam, że jest droga. Po za tym pytałem, czemu jest droga ?? Na co CipSoft wydaje te pieniądze ?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
2.musza utrzymywac serwery... |
Cytuj:
|
Ludzie, przesadzacie... Pacc nie jest drogi, i nie będzie.
Jak nie masz 20 euro to naprawdę, nie trudno to uzbierać. |
a z kad wezmiesz pieniadze? z pracy? ale jakiej, nic tylko wyksztalcenie sie liczy !
|
Popros rodzine zza granicy zeby ci 20 "jerlo":P wyslala:p, pewnie beda to dla nich grosze:]
|
Cytuj:
P.S trzeba jeszcze zauwazyc ze dlaniktorych osob 80 zl to sa duze pieniadze:] a;le takie osoby raczej niemaja internetu a co do tematu to moim zdaniem jest on bezsensowny bo kazzdy ktoma IQ wieksze od mojego krzesla i pomysli dluzejniz 2 minuty wymysli dlaczego pacc kosztuje wiec co do tematu pacc jest drogi bo nie tani albo czemu pacc jest drogi??zeby glupi mial zagadke.. |
hmm dla mnie pacc jest tani (oprócz roku). Rzeczywiście na 3 miesiące 80 zł to nie tak drogo. Pozatym serwery (1) kosztuje na utrzymanie 10 euro.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Dokładnie.Tylko cioty oceniają grę po jej wyglądzie.Liczy sie klimat.Ci co pocinali swego czasu na comodorce czy na nesie to wiedzą co to znaczy klimat w grach.Ja jako zagożały fan serii Final Fantasy cenie sobie też bardzo system gry.A tibi posiada naprawde niezły system,ot co :D
|
Cytuj:
typowy lamer to chyba ty... nawet nie wiesz co to seria FF chłopcze na tej gierce wychowuje się pokolenia fanatyków RPG i to są najlepsze gry. I ty śmiesz jeszcze mówić że FF nie ma klimatu? dla ciebie klimat to: pomieszczenie dobrze schładzane, z niebieską tapetą i kaktusem [ ale ten kaktus to u ciebie zamiast muzgu] Cytuj:
Jesli mówisz że lubisz rpg to trudno nie kochać FF chociaż suikoden był lepszą grą i nadal jest |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:19. |