Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Paladyn ...małe pytanie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37942)

Akira Tiger 10-06-2005 20:48

Paladyn ...małe pytanie

Na jaką odległość będąc paladynem najlepiej strzelac w potwora żeby on dostawał największe hity ...jeśli oczywiście od tego zależy

Xopunuk 10-06-2005 21:03

Chłopcze powiem c tyle ze jestes duzye newbie bo walenie ze strzal/beltow nie zalezy od odlaglosci a tylko od SKILLÓW !!! Masz wiec duzo trenowac i pic mleko zeby byc wielkim jak Stara foka !

Akira Tiger 10-06-2005 21:08

Nie ucz ojca robić dzieci bo gdzieś czytałem że właśnie zależy i chciałem się upewnić a zresztą jka pisałem w poscie ze ....jeżeli oczywiście od tego zależy

Xopunuk 10-06-2005 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Akira Tiger
Nie ucz ojca robić dzieci bo gdzieś czytałem że właśnie zależy i chciałem się upewnić a zresztą jka pisałem w poscie ze ....jeżeli oczywiście od tego zależy

Lol jak moze zalezec ? A nawet jakby to po co sie glupio pytasz w poprzednim poscie:P przeciez wszyscy wiedza ze sila strzalu zalezy od skillów ...

ahcarb 10-06-2005 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Akira Tiger

moze kiedys, za pare tygodni / pare miesiecy / pare lat :)

Deaf Scream 10-06-2005 22:13

smiesza mnie te komentarze .... a najbardziej post Xopunuk-a
Cytuj:

Chłopcze powiem c tyle ze jestes duzye newbie bo walenie ze strzal/beltow nie zalezy od odlaglosci a tylko od SKILLÓW !!! Masz wiec duzo trenowac i pic mleko zeby byc wielkim jak Stara foka !
kto tu jest newbie to widac po przeczytaniu twojej kretynskiej odpowiedzi. Jak czegos nie wiesz to nie pisz, a jkeszcze smies zobrazac innych.

Topic =-> odleglosc (nioezaleznie od skili) ma wplyw na wielkkosc zadawanych obrazen. A mianowicie im jestes blizej tym strzelasz slabiej , a im dalej tym hity sa mocniejsze, jednak jest oczywiscie ale.. z blizszej odleglosci trafiasz czesciej tylko ze slabiej, a z dalekiej odleglosci trafiasz zadziej ale o wiele mocniej. Tak to wychodzi w praktyce, przynajmniej mojej osobistej, a gralem sporo palkiem (skonczylem na 56 poziomie)

Xomib 11-06-2005 18:59

Powiem Ci tyle musisz być mniejwięcej odleglosci 5-7 kratek i stac na skos od potwora :evul:

emilok 11-06-2005 20:07

nie prawda, im stoisz blizej, tym wiecej zadajesz dmg, poszukam i przytocze wam odpowiedni fragment jak mi sie bedzie chcialo

Wielki MarIuSzzo 11-06-2005 20:39

Z tego co ja wiem to, tak jak powiedzial Deaf Scream, im wieksza odleglosc tym wieksze hity, ale rzadziej sie trafia.

Deythwen 11-06-2005 23:02

Prawda jest taka, że jak do dzisiaj 100% pewność na temat tego mają tylko panowe z Cip Softu :) Taki śliczny urok tibia że nikt tego nie wie. Możemy się jedynie domyślać - mi się wydaje że powinno mieć wpływ, pozatym zauważyłem że serio im jestem dalej od pkującego mnie palla, tym on żadziej trafia. Także raczej odległość ma wpływ na trafianie. Różnicy w dmg nie widziałem (dostawałem średnio równe hity)

Ker'Flame 12-06-2005 11:14

ja wiem najlepiej

Hunter (najlepszy łucznik w grze) nawala z dystansu po 100 czasami a z bliska czasami 5 walnie

mój kumpel 20 knight poszed na ful ataku na huntera (nie doszed) walił mu po 50
a w Fortecy Orków (koło Ab'Dendriel) w wieży nic mu nie brał (na ful ataku) więc wnioskuje że odległość ma znaczenie ;) ;) ;)

FrYTeX 12-06-2005 14:13

Najpierw troche pograjcie paladynem a potem gadajcie bo jak narazie to takie nie uzasadnione odpowiedzi sa bez sensu przeciez to wiadomo ze Scream ma racje ale trza grac paladynem a nie mowic co tam sie slyszalo... :] tak wiec jeszcze raz im jestes blizej tym wiecej trafiasz ale slabiej a im dalej tym wiecej zadajesz ciosów ale zadziej raczej chyba ze masz bardzo wysokie skille... :)

Ojczul1 12-06-2005 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xopunuk

o tak jestes wielki ze w 10 z kolegami nie dales rady mnie zabic o wielki o wielki prosze naucz mnie jak byc tak swietny jak ty
noob plx
:baby: :baby: :baby: :baby:

Moli89 12-06-2005 16:23

Odległość ma znaczenie... często bywa że w zwarciu nie umiem trafić z bolta w raty nawet kilka razy:/ A dist mam nienajgorszy:P

Cagi 12-06-2005 21:23

...

A tak btw. na którym lvl można solować dragony palem i jakie skille ?

Sir Jarema 12-06-2005 21:36

Ja solowalem na 20 lvl bez BOH i z distem 55, wspierajac sie HMM. Ale do takich akcji musi byc odpowiedni resp (osobiscie znam tylko jeden taki - ten w kanionie kolo kazz) gdzie bedziesz mial wlasciwie nielimitowane miejsce do uciekania. Naturalnie do ciasniejszych miesjc trzbea juz odczuwalnie wyzszego lvl.

pavelek 13-06-2005 18:20

Taaaa, palek

Najlepeij ustawić się w lini prostej z potworem i być na odległości jakieś 5-9 sqm. Odległość prawie nie ma znaczenia, jednak jeśli całkowicie podejdziesz do potwora do hity będą straszne.

Be happy :) 14-06-2005 01:03

Przede wszystkim, nigdy nie stój w lini prostej do celu-zawsze po skosie
A hity najlepsze wchodzą tak z 4 kratek odleglosci (tak z mojej praktyki)
Nie warto tez strzelac z odleglosci 1 kratki bo wtedy trafiasz zadko i slabo (jedynie ze spear mozna tak sie bawic) :p

Kele 18-06-2005 18:09

Z moich praktyk wynika że optymalnie palek wali w taki sposob:
PWJ

P-potwor
W-wolne pole
J- ja

Czyli 2 kratki od potwora...

Crazy Iwan 19-06-2005 00:01

Z mojego doświadczenia widze że jak stoje koło potworka to hity są słabsze (testowane na szkieletach bo zwykle mi się nie chce przed nimi cofać). To tylko obserwacje, żadnych teorii nie wysnuwam, poprostu hity stojąc obok celu są słabsze.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:05.