Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Bieganie wokół potwora (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37996)

Septer 11-06-2005 12:30

Bieganie wokół potwora

Czy bieganie wokół potwora lub też od niego do niego sprawia, że hity są mocniejsze? Jeśli tak to czemu?

Thomisson 11-06-2005 13:08

To nic nie daje...............

Septer 11-06-2005 15:05

Mnie sie wydaje, ze daje, bo podczas ruchu zarówno ja mocniej leje potwora, jak i on mnie. Zresztą jeśli to nic nie daje, to czemu wszystkie knighty na antice tak robią?

ahcarb 11-06-2005 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Septer
Mnie sie wydaje, ze daje, bo podczas ruchu zarówno ja mocniej leje potwora, jak i on mnie. Zresztą jeśli to nic nie daje, to czemu wszystkie knighty na antice tak robią?

Gdy walczysz z potworem magicznym np: dragon, demon musisz stac na ukos zeby niezachaczal cie z fali lub innego swinstwa, i byc moze jak oglodales jakis film to potwór ustawial sie równolegle z graczem i dlatego zmienial pozycje

Albo jeszcze gosciom sie nudzilo i se biegali, sprawdzajoc czy niema lagów ;p

!!!David!!! 11-06-2005 17:13

Jak sie lejesz z jakimś kolesiem to chyba coś daje.

Arzo 11-06-2005 17:28

Bieganie wokół ludzi daje to, że ten który się broni ma mniejsze szanse, że Cię trafi z Runy

Wojen 11-06-2005 17:32

Biegaja po to zby nie dosyac z f wave/exori,po to zeby wiedziec czy sa lagi czy nie oraz z nudow. mam kumpla 120 EK ktory jak stoi pod gh to tez biega bo mu sie nudzi.

Nowohucianin 11-06-2005 17:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Septer

Robią tak bo np. jak sa na behe jest 2 shoterow i bloker behemot dosc sporo biega bloker zawsze stoi na wprost potworka wtedy jest mniejsza szansa ze potwór się przerzuci na shoterow (moza gadam glupoty ale mi tak sie wydaje a moze jest odwrotnie) nie dotyczy to powtorów króte mają e wawe f wawe bo wtedy jest większe prawdobodobienstwo zgonu blokera ^^

Fisalu 11-06-2005 18:39

Nie, to nie ma znaczenia. Ludzie robią tak również gdy walczą z więcej niż dwoma potworami, żeby przyjmowac conajwyżej dwa ciosy, które są przyjmowane na tarcze.

3dsmaxman 11-06-2005 22:03

potwory biegaja wokol gracza tez dlatego, bo im sie nudzi? dla jaj?

kocur_bury 12-06-2005 13:25

kiedyś gdzieś od kogoś słyszałem że zadaje się większe obrażenia...
(może jest w tym ziarno prawdy, jak robimy duele z kumplami to biegamy ;) , tak na wszelki wypadek)

Adrianoss 12-06-2005 14:46

mam 29 knighta i jak expie na soldkach to zawsze atakuje po skosie
i odchodze po kazdym uderzeniu, jak stoje w linii i nie chodze to ciosy moje sa o wiele slabsze, a na przyklad jak atakuje guarda to juz musze w linni bo po skosie slabsze ciosy ida tak wiec jest cos w tym tylko na rozne potwory roznie to dziala

FoNgO 12-06-2005 15:14

Moim zdaniem ruch podczas walki ma znaczenie. Np. jak huntowałem kolege z rl :p to kiedy stał w miejscu nie dostawał hitów a przy ruchy dostawał czesto. Ustawienie podczas walki jest tez ważne szczegulnie z potworami walczącymi na dystans, np:beholder, kiedy bijesz go stojąc na wprost do niego dostajesz zawsze combo, a kiedy zapedzisz go w róg i staniesz na skos wtedy on sie nie rusza i praktycznie wcale nie atakuje z czarów, tak samo zachowuję się fire devil, mino archer itd. wyprubuj to a zobaczysz że to działa :]

Arcymag Kręgu wody 12-06-2005 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojen
Biegaja po to zby nie dosyac z f wave/exori,po to zeby wiedziec czy sa lagi czy nie oraz z nudow. mam kumpla 120 EK ktory jak stoi pod gh to tez biega bo mu sie nudzi.

No wiesz z exori to bieganie nic nie da bo obrazenia dostajesz gdy jestes besposrednio przy tym kogo atakujesz (sami wiecie jak wyglada exori ;P)
A bieganie wokól jednego potwora nic nie daje, no chyba ze przy szkielecie to (r?)zadziej trafia z magicznego ataku ale tego nie jestem pewny.

barnaba knight 13-06-2005 00:53

Wedlug mnie "bieganie" wokol potworow lub ludzi podczas walki z nimi daje i to calkiem sporo. Doskonale widac to grajac na rooku i wlaczac z minotaurami ewentualnie z trollami ze slabsza bronia. Nie wiem dlaczego tak jest ale biegajac zadaje sie wieksze obrazenia i tym samym wieksze sie dostaje.

Angel of Death 14-06-2005 20:53

Daje i to dużo ostatnio bardzo dobrze mogłem to zobaczyć jak trenowałem na ghoulu w czasie normalnego treningu jak stałem w miejscu i biłem z knife średnio go hitowałem max 10 rzadko wiecej potem jak zaczołem koło niego biegać (z góry na doł) dostawał hity 15+ <knife 73 sworda>

Rilo 14-06-2005 21:08

ja tego nie wiem dlatego jestem paladynem ;p

Royal Drizt 14-06-2005 21:09

To nic nie daje może się wydawać, że może troszkę czasami walniesz więcej. Knighci zwykle biagają bo np. lurują po 1, albo poprostu tak wygodniej i fajniej ;P

pavelek 14-06-2005 23:22

Jeśli wam się wydaje, że jak się biega wokół potwora to jest trudniej w ciebie mu trafić-jesteście w błędzie! Prawdą jest to, że np. gdy staniesz skosem do niego może cie mnie lać gdy np. będziesz stał do niego przodem. Ale bieganie nic nie daje!!!!!!!!!!!!

Deaf Scream 15-06-2005 08:57

a wlasnie ze daje i to duzo. nawet samo obracanie sie wokol wlasnej osi juz cos daje. dostajemy wieksze obrazenia, ale rowniez wieksze zadajemy, czyli stworka zabijemy szybciej. Ja to obserwowalem na roku i na mainie. mam knighta (nie tak jak wiekszosc wypowiadajacych sie :>) i na guardach tez widac roznice kiedy sie "biega" bo szybciej padaja, ale na guardach z regoly tego unikalem bo wolalem zabic wolniej mniejsza koszta uhow..no chyba ze za duzo ich slzo to biegalem/krecilem sie jak szalony i szybciej padaly...o jakies 10% ale szybciej.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:14.