![]() |
Bieganie wokół potwora
Czy bieganie wokół potwora lub też od niego do niego sprawia, że hity są mocniejsze? Jeśli tak to czemu?
|
To nic nie daje...............
|
Mnie sie wydaje, ze daje, bo podczas ruchu zarówno ja mocniej leje potwora, jak i on mnie. Zresztą jeśli to nic nie daje, to czemu wszystkie knighty na antice tak robią?
|
Cytuj:
Albo jeszcze gosciom sie nudzilo i se biegali, sprawdzajoc czy niema lagów ;p |
Jak sie lejesz z jakimś kolesiem to chyba coś daje.
|
Bieganie wokół ludzi daje to, że ten który się broni ma mniejsze szanse, że Cię trafi z Runy
|
Biegaja po to zby nie dosyac z f wave/exori,po to zeby wiedziec czy sa lagi czy nie oraz z nudow. mam kumpla 120 EK ktory jak stoi pod gh to tez biega bo mu sie nudzi.
|
Cytuj:
|
Nie, to nie ma znaczenia. Ludzie robią tak również gdy walczą z więcej niż dwoma potworami, żeby przyjmowac conajwyżej dwa ciosy, które są przyjmowane na tarcze.
|
potwory biegaja wokol gracza tez dlatego, bo im sie nudzi? dla jaj?
|
kiedyś gdzieś od kogoś słyszałem że zadaje się większe obrażenia...
(może jest w tym ziarno prawdy, jak robimy duele z kumplami to biegamy ;) , tak na wszelki wypadek) |
mam 29 knighta i jak expie na soldkach to zawsze atakuje po skosie
i odchodze po kazdym uderzeniu, jak stoje w linii i nie chodze to ciosy moje sa o wiele slabsze, a na przyklad jak atakuje guarda to juz musze w linni bo po skosie slabsze ciosy ida tak wiec jest cos w tym tylko na rozne potwory roznie to dziala |
Moim zdaniem ruch podczas walki ma znaczenie. Np. jak huntowałem kolege z rl :p to kiedy stał w miejscu nie dostawał hitów a przy ruchy dostawał czesto. Ustawienie podczas walki jest tez ważne szczegulnie z potworami walczącymi na dystans, np:beholder, kiedy bijesz go stojąc na wprost do niego dostajesz zawsze combo, a kiedy zapedzisz go w róg i staniesz na skos wtedy on sie nie rusza i praktycznie wcale nie atakuje z czarów, tak samo zachowuję się fire devil, mino archer itd. wyprubuj to a zobaczysz że to działa :]
|
Cytuj:
A bieganie wokól jednego potwora nic nie daje, no chyba ze przy szkielecie to (r?)zadziej trafia z magicznego ataku ale tego nie jestem pewny. |
Wedlug mnie "bieganie" wokol potworow lub ludzi podczas walki z nimi daje i to calkiem sporo. Doskonale widac to grajac na rooku i wlaczac z minotaurami ewentualnie z trollami ze slabsza bronia. Nie wiem dlaczego tak jest ale biegajac zadaje sie wieksze obrazenia i tym samym wieksze sie dostaje.
|
Daje i to dużo ostatnio bardzo dobrze mogłem to zobaczyć jak trenowałem na ghoulu w czasie normalnego treningu jak stałem w miejscu i biłem z knife średnio go hitowałem max 10 rzadko wiecej potem jak zaczołem koło niego biegać (z góry na doł) dostawał hity 15+ <knife 73 sworda>
|
ja tego nie wiem dlatego jestem paladynem ;p
|
To nic nie daje może się wydawać, że może troszkę czasami walniesz więcej. Knighci zwykle biagają bo np. lurują po 1, albo poprostu tak wygodniej i fajniej ;P
|
Jeśli wam się wydaje, że jak się biega wokół potwora to jest trudniej w ciebie mu trafić-jesteście w błędzie! Prawdą jest to, że np. gdy staniesz skosem do niego może cie mnie lać gdy np. będziesz stał do niego przodem. Ale bieganie nic nie daje!!!!!!!!!!!!
|
a wlasnie ze daje i to duzo. nawet samo obracanie sie wokol wlasnej osi juz cos daje. dostajemy wieksze obrazenia, ale rowniez wieksze zadajemy, czyli stworka zabijemy szybciej. Ja to obserwowalem na roku i na mainie. mam knighta (nie tak jak wiekszosc wypowiadajacych sie :>) i na guardach tez widac roznice kiedy sie "biega" bo szybciej padaja, ale na guardach z regoly tego unikalem bo wolalem zabic wolniej mniejsza koszta uhow..no chyba ze za duzo ich slzo to biegalem/krecilem sie jak szalony i szybciej padaly...o jakies 10% ale szybciej.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:14. |