![]() |
K³opot z zasilaniem.
Niedawno kupi³em GeForce 6600,lecz gdy w³o³o¿y³em ja do komputera przy starcie pojawia mi sie komunikat
"Aby zabezpieczyæ sprzêt przed ewentualnym uszkodzeniem lub doprowadzeniem do zablokowania systemu, procesor graficzny zmniejszy³ swoj± wydajno¶æ do poziomu umo¿liwiaj±cego bezpieczne kontynuowanie wykonywanych operacji."i http://img167.echo.cx/img167/9307/kompnikat2dw.jpg.Mój sprzêt to: AMD Athlon XP, 1800 MHz (13.5 x 133) 2200+ p³yta g³ówna Epox EP-8KRA(I) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio) Mikrouk³ad VIA VT8377 Apollo KT600 512 MB (DDR SDRAM) NVIDIA GeForce 6600 (256 MB). Jaki zasilacz mam kupic zeby wszystko chodzi³o w prz±dku?Cena tak do 180-190 z³.Moj obecn zasilacz ma 350W. |
350W powinien w sumie to wytrzymaæ... ale jak nie to kup sobie jakiego¶ Chiefteca 360W (wiem, ¿e niby liczbowo ma³a ró¿nica, ale zapewniam, ¿e wytrzymuje to lepiej ni¿ niejedna 450W), chocia¿ w sumie... mo¿esz nawet kupiæ Tracera 400W, albo 450W jak chcesz, mimo wszystko one s± do¶æ wytrzyma³e, a je¶li jak padn± to Ci od razu ca³y komp nie pójdzie. A mo¿e najpierw sprawd¼, czy wtyczka od zasilania na karcie jest sprawna? Bo mo¿e po prostu ma jak±¶ wadê i to przez to.
|
Jesli masz jakas osobe w domu, ktora lubi oszczedzac, warto sobie przypomniec, ze takie zasilacze troche pradu ciagna ;) I potrzebuja dosc dobrego chlodzenia.
|
Nie sprawa wygl±da³a tak ja sie przesiada³em z GeForca 2 MX na 6600 a w 2 nie by³o wtyczki na dodatkowe zasilanie i teraz z roztrzepania nie popatrzy³em dobrze i tej wtyczki do 6600 nie pod³aczy³em :cup: Teraz juz jest pod³±czona ale musia³em od³aczyæ nagrywarke bo brakuje mi kabli,wiec i tak bede musia³ kupiæ nowy zasilacz.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:09. |