![]() |
Nowe profesje!!
Mam do was pytanie, otóż zawsze byłem przekonany, że w tibia są 4 profesje (knight, mag, druid, pall - każdy to zna). Od nie dawna przekonałem się że tych profesji jest dużo więcej :] To że ich się nie wybiera nie znaczy że ich nie ma :P Oto kilka PROFESJI które spotkałem:
- Handlowiec: człowiek stoi w depo i handluje (proste, no nie? :P) Na przykład podam mojego kumpla, który w ciągu 2 miesięcy dobrego handlu swój mainland equip (p-set, FS, dark helmet, dwarfen shield) zamienił na taki pro knight equip :P (knight set, BS, Beholder shield, Warrior helmet). - Thief: złodziej :) niestety popularne, ale są ludzie którzy też się z tego utrzymują. - rune maker: przeznaczenie wielu 11lvl druidów - mimo że ktoś nawet knightem gra, to ma tam w zapasie dwarfa do robienia runek. Znacie jeszcze jakieś "profesje" występujące w tibia? 8o |
Leń
Nie rusza się z depo i non-stop woła:frii itams plx!!!
|
Ja; chodze do strażników mówie fuck i jak mi zostaje 1 hp to się UH'am.Niezły ubaw;
Sprzątacz: Jak ktoś wyrzuca śmieci to on to zbiera; Żebrak: Takich jest wielu,ale pamiętam jednego który się mnie spytał dlaczego w śmietniku nie można grzebać (obecnie ma 78 lvl i sam się z tego śmieje =] ); |
Ja tez znam :
Elite knight Royal Paladin Master Sorcerer Elder Druid -.-' |
Wkurzacz
A ja znam profesje Wkurzacz:
Koleś chodzi w depo i wszystkich wkurza 8o . Proste nie? :D . Miłego dnia 8o |
JA z nam jeszcze jedna, Noob z tibia.pl zgadnijcie co robią?
Proste nie? |
Ja też znam :)
Hunter (czyli myśliwy) - zabija potworki dające jedzenie, które później sprzedaje lub chomikuje na ciężkie czasy :)
|
co za temat ;p
rookgardczyk-człowiek na levelu 1- oo który nie wyszedł z rooka
Skillowiec-człowiek który skilluje prawie cały czas Tibiańczyk-mieszkaniec śiwata Tibi Deythwen-człwoiek namawiający innych ludzi do wymyślania nowych profesji GM-Guild Member-członek gildi :-))))) CIP-owiec-jeden z stwórców tibi Nie chce mi sie już wymyslać. |
Hacker
Hac***e innych graczy.Ci bardziej profesjonalni hackuja przez keyloggery a ci mniej(w w iekszosci polacy) wolaja na trade np.www.pacciitemyzadarmo.pl jesli wlaczysz to strone to staniesz sie posiadaczem mls'a mpa golden helmet blessed shield dsl i golden boots oraz zdobedziezz pacc na 9 mieciecy!!! |
Deythwen - Nie wie co to przycisk szukaj...
Jest temat "wymyślamy nowe profesje" |
Knightopal: Knight używający broni dystansowej(mam jakieś dziwne szczęście do spotykania takich)
Paloknight: Paladyn walczący w zwarciu(miecze itp.)(na tym forum było kilku takich) @Katsumoto Jak miał wyjśc z rooka jak ma 1lvl? |
Forumowicz
Oldschool Elite Player Metal Milita Royal Member Lord Sith Gość Se poszukaj w Panelu Kontrli Użytkownika :) A tak na serio, to Ty chyba nie masz co robić i siedzisz na forum i *******isz jakies farmazony :) |
....
Uh maker -gosc ktory robi uhy
Dedziasz-kolo ktory robi postac zeby ciagle padac i odnawiac straty Afk run makers pk-ziom do pk uh,sd,itp kolesi robiacych runy na suite |
Jest terz Lootbuś, czyli koleś na low lvl ktury ci loot kradnie, niekoniecznie Noob.
Jest też Citizen, wiadomo kto to . |
Looter, Lurer, Spammer, Afker, Power Abuser, Exp Mashine
|
a tez postacie np do donoszenia boltow albo dzwiganie loota z miejsc z kturych go normalnie ie mozna zabravc np hg
|
magazyn -> postac (gł. na rooku), ktora przechowuje przedmioty na maina i ew. chodzi za toba i zbiera pzedmioty (np. bardzo przydatne box/crate)
|
Cytuj:
Nic dodac nic ujac B) |
Rookslayer - koles ktory gra tylko i wylacznie na rooku.
PK Char - glownie na swiatach enforced PvP. char ktorym tylko i wylacznie PKujesz. _____________________ Nie dawajmy krowom mączki kostnej. Tylko trawa! |
Jest też drugi św. Mikołaj (pomoc charytatywna), który rozdaje "fri itens".
Jak mam dobry dzień to chodze po mieście i UH'am rannych ludzi. Znam też: - traper: jak jesteś AFK, przesuwa cię w jakieś miejsce i blokuje dostępnymi przedmiotami - podróżnik: szuka i zwiedza miejsca, w których jeszcze nie był - ryzykant: nagrywa filmiki jak na 10 lvl zabija Dragona, czy Leadera; lub jak próbuje expić na Guardach, czy w HG - rybak - kolekcjoner: zbiera różne przedmioty, jeden jedzenie inny ma kolekcje MPA - hazardzista: przegrywa całe fortuny na "fast hand" i grając w kości - zawodnik sportowy - organizator imprez: zjazdy, spotkania, czy wesela to jego codzienność - celnik: pobiera opłaty od ludzi chcących expić np. w Cyclopolis [Isara za panowania DT] - alkoholik/manaholik - sklepikarz - muzyk - save server looter: zbiera przedmioty pojawiające się raz na SS - loot respawn looter: zbiera przedmioty, które pojawiają się od czasu do czasu np. Blueberries, Fire Mushrooms - budowniczy: buduje zamki, barykady z parceli - aktor: odgrywa znane sztuki dla publiczności - służący: pomaga graczowi; przeważnie o wiele silniejszemu, np. w zamian za protekcje sprzedaje loot w sklepie - dekorator: osoba ze "zmysłem artystycznym" udekuruje ci domek i wiele, wiele innych... Okolicznościowe: - ofiara: poświęca swoje życie podczas wojny, żeby wróg miał "uj" - zdrajca: poświęca swoich przyjaciół podczas wojny; ma nadzieje, że dostanie jakieś profity od nowego "pana serweru" - głupek: kłopoty/alkohol w RL powodują, że niszczy swoją reputację w grze, pakty zawarte z innymi gildiami; niepotrzebne zamieszanie, za które ktoś będzie musiał zapłacić i kilka innych... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:44. |