Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Namelock? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=38804)

Psycho Mantis 18-06-2005 23:54

Namelock?

Czy jest jakiś polak tutor który byłby tak miły , żeby zrobic postac na swiecie JAMERA i zreportować moj niecenzuralny nick?
Bo obcokrajowi tutorzy mowią , że nie mają uprawnien czy czegos tam do zakladania reportow na nicki w innym języku niz angielski , a z resztą na jamerze jest (był) tylko jeden tutor... GM też się za często nie pojawia , a jak już zrobi nam tą przyjemność to tylko po to zeby zbanować jakiegos hakera ktory wysyla freepacc na trade... Bardzo bym prosił o pomoc , co mam zrobic jezeli chce namelocka a moja jamerowa sytuacja na to nie pozwala ^^ :)

Matiq 19-06-2005 07:18

Każdy tutor może dać ci namelocka, tylko przetłumacz mu twoje name na angielski, ja tak zrobilem :P

Hieyan 19-06-2005 08:03

Dividend Bitch from Lantern... Chyba tak to powinno być po angielsku

PS. Dzielna Suka Latarniana to naprawde nick na namelocka:D

Teraram 19-06-2005 08:29

Powiedz im ze twoj nick znaczy to i to (chociaz tak niejest) bo mowisz ze oni nierozumieją nicków z innych języków

Psycho Mantis 19-06-2005 11:14

...

Dobra , dzieki Hiey że mi moj nick przypomniałeś , grałeś na jamerze kiedyś? :P
Nic nie da przetłumaczenie na inny język bo nie mam komu tego przetłumaczyć... Jak juz mowiłęm był tutor - Noble Fear - ale on powiedział że nie może , a pozniej powiedział że odchodzi ze świata na ktorym jest jedynym tutorem i na ktorym gm'ow nie ma prawie w ogóle... Więc miałem nadzieje że jakis tutor strzeli sobie chara i mnie zreportuje... Macie jeszcze jakieś pomysły?

Wilq 19-06-2005 11:33

Ja mialem w nick'u koncowke pl o dostalem tego cholernego namelocka chociaz wcale tego nie chcialem, oni chyba nie maja nic do roboty, za takie cos dawac...

Hegemmon 19-06-2005 12:14

samo przetłumaczenie nie zawsze wystarcza. Najlepiej by yło poać linq do słownika polsko-angielskiego i niech sam przetłumaczy sobie słowa składające się na twój nick.
Jeśli nie ma tutorów na twoim serwerze, to możesz teoretycznie napisać maila ale na pozytywny wynik bym nie liczył.
Wilq:
zgodnie z zasadami gry nic nie możezawierać w sobie skrótów narodowości. Nie pamiętam dokładnych powodów takiego zakazu ale jak na mój gust to chodzi o wymuszenie choć trochę większego RPG i o ochronę samego gracza (może być hunted by swe a to że jest pol).

Psycho Mantis 19-06-2005 12:33

...

A z innego swiata gm by nie zrobil mi namelocka? Bo jestem gotowy na to zeby zreportowac moj nick robiąc nowy char na swiecie na którym jest dużo GM'ow...
Gdyby sie znalazł jakis polak na forum - tutor , to bardzo bym prosił o zreportowanie mnie :( Moj nick - dzielna suka latarniana :P

Hegemmon 19-06-2005 12:38

jest tu gdziś przynajmniej jeden forumowicz-tutor, ale on raczej nie widziałego tematu :P
gm-y mają chary na wielu światac i w razie czego zakładaja nowy, jeśli nie mają postaci na jamimś serwerze. teoretcznie możesz założyć char na innym serwere i tam dogadać sięz gm-em ale pamiętaj, że gm zawsze zawalany jest skargami itp. jak tylko się pojawi na serwerze, więc może ciebie pominąć.
dla ciebie to ważna sprawa; dla niego jedna z kilkuset.
Down:
o właśnie, zapomniałem to sprostować ;) ale pamietaj, że reporty tutorów to co innego niż reporty zwykłych graczy. ih reporty mają coś w rodzaju priorytetu chyba

Klimmek 19-06-2005 12:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matiq
Każdy tutor może dać ci namelocka, tylko przetłumacz mu twoje name na angielski, ja tak zrobilem :P

Tutor nie moze dac namelocka. Od tego jest GM... Tutor moze zraportowac kogos do namelocka, inni gracze takze.

Mysle ze jezeli ty bedziesz zglaszac sie do namelocka, Consulleror poprostu oleje cie. Popros kolege aby to zglosil i moze zadziala. ;]

Psycho Mantis 19-06-2005 12:49

...

Ok , sproboje na morganie , pozniej na elerze... Jak cos sie uda to dam wam znać :)

Hegemmon 19-06-2005 12:50

ja bym proponował Antice. Jeśli gdzieś jest sporo gm-ów na raz online, o właśnie tam.

Psycho Mantis 19-06-2005 13:12

...

Chyba tak zrobie :) Bo na morganie nic , elera tak samo... Nawet na help chanell nikt sie nie odzywa...

Edit:
Czy mi sie wydaje czy na antice nie mozna juz zakładać charow?
Na eterni tez nie mozna... A tam podobno duzo tutorow... Eh co za kraj... Pomoże mi ktoś? :P Gdzie mam chara zrobic ? :)

Edit:::
tutor na Aldorze mi pomógł , jednak powiedział że " i can report ppl from other worlds " więc musze poczekać aż strzeli sobei chara na jamerze...:):( Mam nadzieje ze bedzie dobrze ;)

Rilo 19-06-2005 14:24

eh na drugi raz zrób se normalny nick :) i nie biedzie problemu
hmm czekaj na gm lub tak jak bylo wyzej przetlumacz swoj nick na angielski

...........................................
Nick: Rilo Quin
Gildia Four Six Nine
Ranga w gildi: Nucleus
Tytuł: Me Rox
level:33
Skils:72/56:/
mlvl:14 (30%)do 15mlvl
Frend:
You know if you are!

Psycho Mantis 19-06-2005 15:11

...

Przetłumaczyłem , wyszło mi coś w stylu BRAVE BITCH (latarniana nie potrafiłęm :P) No i mysle ze tutor ktory mi obiecał reporta coś z tym zrobi...:P
Nick był głupi bo to miał być pk char , a że granie palkiem spodobało mi sie bardziej niż druidem jakoś tak już zostało :P:) Pueć też sobie zmienie :D

dagothar 19-06-2005 19:28

Tak sie niestety sklada, ze jestem tutorem, wiec troche na temat namelocka dopowiem:) Tutorzy skladaja jedynie raporty, ale one nie sa weryfikowane przez GMow, tylko przez dzial obslugi klienta CipSoftu(fakt, faktem ze paru community managerow ma status GMa). Tylko tutor mzoe bezposrednio zaraportowac naruszenie jakiejs zasady dotyczacej imienia(mamy taki sprytny panel 'banishments&namelocks'), zwykli gracze moga jedynie zlozyc 'doniesienie' dla tutora. Raczej nie powinno sie zawracac glowy GMowi namelockiem, oni sa raczej od powazniejszych przestepstw.

Psycho Mantis 19-06-2005 20:53

...

Dago , skoro jesteś tutorem to mógłbyś zreportować mojego nicka?
Baaardzo Cię prooosze... Prosiłem o to 2 tutorów z aldory , ale mnie olali -.-

Hieyan 19-06-2005 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Psycho Mantis
Dobra , dzieki Hiey że mi moj nick przypomniałeś , grałeś na jamerze kiedyś? :P

Grałem, gram i będę grać. Nawet nie wiesz jak jestem blisko Ciebie... Fajne, że płeć zmienisz, bo już mnie wkórza to, że grasz postacią żeńską.

Wysłałem kilka raportów do toturów :p

Jeszcze mi będziesz dziękowała, a nie jak do tej pory noobem nazywała :D :D

Psycho Mantis 19-06-2005 22:06

...

Hiey , dzięx za repoty , płęć zmienie dopiero po nejmloku bo do faceta ten nick troche nie pasuje :P Podaj swoj bo mnie świerzbi aż xD

edit: ok rozszyfrowałem Cię :D:D:D;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:41.