Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Komiks sieciowy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=38923)

Ing 19-06-2005 23:25

Komiks sieciowy

Dobra... wiem, że to nie po chrześcijańsku, ale chciałem zareklamować pewien komiks siecowy ;]

http://www.megayelonka.prv.pl

Jest to wypaczony twór, który powołaliśmy z kumplem do życia na drodze przypadku... większość żartów jest wzięta wprost z naszego pogrzanego życia, co też może sprawiać że część z nich będzie hermetyczna i ciężka do zrozumienia dla ludzi z zewnątrz...

Jeżeli ktoś z was myśli, iż jesteśmy jedynie grupą niedorozwiniętych ciołków, którzy podnieceni przez megatokyo wpadli na mało oryginalny pomysł stworzenia komiksu siecowego... to ma rację :P (mimo iż jesteśmy stałymi czytelnikami tego pierwszego od ponad 2 lat, a więc nasz pomysł dojrzewał bardzo długo). Nazwa także nie jest zbyt błyskotliwa, ale mówi się trudno ;] Nazwijmy to pół-polską wersją little-gamers (zbieżność stylów rysowania jest czysto przypadkowa... ale osiągnęliśmy ciekawy efekt). Miłej lektury ;]

Hawk 19-06-2005 23:34

Fajny komiks :). Ładie zrobiliście i wogóle :).

Kele 20-06-2005 08:31

Cool :]:]:]

Gunir 20-06-2005 08:37

Komiks taki drętwy. Bohaterzy mają koszulki a la'Losux - trzeba było coś nowego wymyślić. Jeśli ten komiks ma być on śmieszny, to nie jest. I nie tłumacz, że czegoś nie rozumie, bo tam nie ma nic do zrozumienia, proste teksty - gratis nudnawe. Za to macie u mnie plusa, że wzieliście przykład na obrazki z japońskich mang, bardzo dobrze się takie czyta ;] Ogolem 4/10.

Kele 20-06-2005 08:41

@Kamos

Koszulki a'la losux? Czym te z MegaYelonki Ci je przypominają?

Ing 20-06-2005 10:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kele
@Kamos
Koszulki a'la losux? Czym te z MegaYelonki Ci je przypominają?

Hm... moze tym, że bohaterowie megayeloki ogólnie posiadają koszulki xD Śmiem twierdzić, że w takim razie Kamos nie nosi koszulek uważając je za plagiat komisków sieciowych, filmów, anime, klipów muzycznych, Tibii i wszystkich innych elementów życia codziennego, które owe t-shirty posiadają ;]

Btw Te koszulki są w 100% zgodne z rzeczywistością.

Gunir 20-06-2005 10:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ing
Hm... moze tym, że bohaterowie megayeloki ogólnie posiadają koszulki xD Śmiem twierdzić, że w takim razie Kamos nie nosi koszulek uważając je za plagiat komisków sieciowych, filmów, anime, klipów muzycznych, Tibii i wszystkich innych elementów życia codziennego, które owe t-shirty posiadają ;]

Btw Te koszulki są w 100% zgodne z rzeczywistością.

Chodzilo mi o napisy na koszulkach.

Ashlon 20-06-2005 10:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamos
Chodzilo mi o napisy na koszulkach.

W losuxie sa np "green day" albo vader a tu "rysunek ;)" i "puma"...nie wiem, gdzie tu plagiat ;)

Zagan 20-06-2005 10:45

Mnie się podoba, będę tam czasem wpadał :)

Gunir 20-06-2005 10:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
W losuxie sa np "green day" albo vader a tu "rysunek ;)" i "puma"...nie wiem, gdzie tu plagiat ;)

OMG! Ale wyolbrzymiacie, powiedzialem "coś a la'" a wy od razu o jakimś plagiacie klepiecie... po prostu różne charakterystyczne koszulki, nic wiecej.

Kele 20-06-2005 13:12

@up

Nadal nie rozumiem...

Zagan 20-06-2005 13:16

@up
Chodzi Mu o to, że np. Sven chodzi ciągle w koszulkach z napisem "Zelda", "Green day" itp. A tutaj chodzi z napisem "Puma" itd. Tak przynajmniej mi sie wydaje :p

Kele 20-06-2005 13:22

@up

Jeśli tak jest jak Ci sie wydaje to... bym musiał każdą koszulke tylko RAZ zakładać bo inaczej był by to plagiat...

@Kamos

Więc oświeć nas dokładniej?

Gunir 20-06-2005 13:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kele
@up

Jeśli tak jest jak Ci sie wydaje to... bym musiał każdą koszulke tylko RAZ zakładać bo inaczej był by to plagiat...

@Kamos

Więc oświeć nas dokładniej?

Jaki do ****y nedzy plagiat? Wez sie Kele zamknij, nie wiesz o czym gadasz...

Kele 20-06-2005 13:37

@up

Po pierwsze sie nie zamkne... A po drugie jak to nazwiesz? I nie mowie ze ty to nazwałeś plagiatem więc TY sie zamknij ... x/ I czemu nas nie oświeciłeś?

Dwarf 20-06-2005 13:40

Komiks nie przypadl mi do gustu :P Ale nic do niego nie mam.

Offtop: Eeee Kamos ja również Cię nie rozumiem ;) wytłumacz to, tylko bez nerwów ^^

Gunir 20-06-2005 13:54

O Boze. No dobra, jak nie wiecie co to znaczy "a la'Losux" to wam wytłumacze:

W Losuxie też mieli koszulki z napisami.

Teraz rozumiecie?

Ing 20-06-2005 13:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamos
O Boze. No dobra, jak nie wiecie co to znaczy "a la'Losux" to wam wytłumacze:

W Losuxie też mieli koszulki z napisami.

Teraz rozumiecie?

wiesz... jakby Ci to powiedzieć.. ja też noszę koszulki z napisami... czy to świadczy o tym, że biorę przykład z losuxa?

Btw ani ja ani Yas nie cenimy zbytnio losuxa... po prostu ani nas nie śmieszy ani nie zaurocza wykonaniem :P

Dwarf 20-06-2005 14:00

Cytuj:

wiesz... jakby Ci to powiedzieć.. ja też noszę koszulki z napisami... czy to świadczy o tym, że biorę przykład z losuxa?
O wlasnie popieram :] jak nosze koszulke z napisem suck my dick to to wymyslil losux ? :P lol...

Gunir 20-06-2005 14:05

Gdzie ja napisalem, ze wszystkie koszulki wymyslil losux?

Powiedzialem, ze koszulki z komiksu są podobne do losuxa, podobny pomysł. -> (a la'Losux)

A wy:

"Nosze koszulke z..., biore przyklad z losuxa?"
"Noszę...Suck my dick, to tez wymyslil losux?"

Zalosne -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:00.