Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Jak trenić włóczniami ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=39139)

petro$ 22-06-2005 09:46

Jak trenić włóczniami ??

Witam!
Mam problem, a mianowicie niewim jak trenić włóczniami ??
Czy mam zrobić na max atak, czy też na balance, a może na def ??
Chce aby szybko mi wzratałł dist.
Poradźcie B)

Raul 22-06-2005 09:56

Proponuję max def, gdyż z włócznie z racji tego, że jak na broń do trenowania mają duży atak, zbyt szybko zabijesz potwora, z którym trenujesz, lub za mocno będziesz trafiał swojego trening partnera i nie będzie nadążał się leczyć.

Spedit 22-06-2005 09:57

proponował bym tobie trenić na full def gdyż lecą mniejsze hity

grzybek 09 22-06-2005 10:40

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby poproszenie kolegi lub o kupienie monka. Stwór ten szybko się leczy, więc będziesz mógł trenić z nim przez dłuższy czas. Zależy to też oczywiście od twoich skilii ;)

petro$ 22-06-2005 11:14

skille są dosyć słabe 55/44 - ale potwory szybko padają
doradźicie na jakich stforkach mam trenić ?

Tyran-ziom 22-06-2005 12:48

Tranić na dwarfach,soldki.
;)

--CaMiLeQ-- 22-06-2005 12:51

Moim zdaniem powinieneś trenować tkz. spearami urzywajac pelnej obrony, co przyczyni sie do tego, ze bedziesz rzadziej trafial a stwork nabije ci raz dwa shielding ;)

petro$ 22-06-2005 12:58

aha, dzięks za opd.

ahcarb 22-06-2005 13:09

z czlowiekiem, czyli z innym graczem pproponuje trenic dopiero wtedy gdy macie wykupione vity bo inaczej niema sensu musicie czesto stopowac i czekac na mane..

Sir Jarema 22-06-2005 17:26

Od shielda 50 i z dobrym eq polecam cyklopy - czasem wejdzie moecniejszy hit, ale generalnie nie padają aż tak strasznie szybko, poza tym zdobywasz przy okazji choć trochę expa.

Opcja druga, ale dla palka z pewnych przyczyn upierdliwa to slime. Wylurowany tak, by atakowały cię naraz tylko 2 (matka + 1 summon) i tluczesz tylko summona. Z reguły nowe summony (max 3) lęgną się wystarczająco szybko. Jedyny, ale dość powazny problem jest taki, że kiedy slime ginie, zostawia poison fielda, spod którego nie można wydobyć włóczni. Dlatego trzeba mieć: spory zapas włóczni LUB zapas runek destroy field (choć to akurat średnio się opłaca) LUB po prostu uważać i wyciągać włócznie tuż po zabiciu slima, co przy odrobienie wprawy zazwyczaj się udaje.

Zomozul 26-06-2005 21:39

porady

45 shielda na cyce powinno wystarczyc lecz tarcza najlepiej crown i kupiony czar exura vita wtedy nie zchodzą uhy i fajnie sie treni mlvl.
Wiem bo sam tak robie :D:D

Dziki Świstak 27-06-2005 22:43

max. def. jak masz skil do 40 to qmpla sorca/druta popros o ghoula a jak wiecej niz 40 to o monka. Najlepiej wziac z 5 spearow bo mozolne jest podnoszenie jednego. Nie afkuj zadlugo bo mozesz biednego summona zabic
:D... zawsze bierz jakies slabe zwierzatka np. wolfy zeby shielding rosl.

(zeby nie bylo txtu w stylu "moi qmple maja za maly lvl" to poradze ci zebys zaplacil jakiemus h-lvlowi za trening a cene to sobie uzgodnicie najlepiej zaplac mu w mana fluidach np. 6 za ghoula).

B)

Beresk 29-06-2005 07:56

a tak wogle to mozna trenic na dist kamieniami??? :baby:

De'sH 29-06-2005 08:35

Ja z racji tego ze gram juz palkiem dosc dlugo to powiem ci, ze kazdy moj trening wyglada tak, przychodzi partner <podobne skille> zaklada najlepsza tarcze full eq <standardowo> convice ratow i walimy sie ze spearow na full def :P

Dawid(Daw) 01-07-2005 11:59

Mam jedno Pytanko dostalem dzis postac palladyna 27 lvl skile 66/50 nie za bardzo sie znam na palladynach bo sam gram magiem.Moglibyscie mi doradzic co najpierw robic cwiczyc skille i do jakich? i co pozniej dziekuje wam :*

Arkamis 02-07-2005 17:34

Powiem jedno... full def.

Heros 02-07-2005 17:46

jak trenisz np z kolegom to proponuje ci bic na balanced

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:06.