Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   WoW czy GW ?! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=39381)

Kaamcio 23-06-2005 22:25

WoW czy GW ?!

Od pewnego czasu myślę którą z tych dwóch, wspanialych gier mam wybrac, ponieważ nie mam zamiaru grac w obie jednocześnie...
W World of Warcraft grałem już trochę na nielegalnych serverach i jest całkiem spox ostatnio mój kumpel znalazł bardzo dobry i sprawdzony serv bez poważniejszych bugów itp. Jeśli serv padnie zawsze mogę zacząc gre na innym.
Natomiast w Guild Wars niegdy jeszcze nie grałem, ale nie jestem całkowitym nOObem, ponieważ trochę już oblookwałem na stronkach itp. W sumie kosztuje to 130 zł, ale jeśli jest to lepsza gra od WoWa to kupię ją bez wahania.
Proszę o szybkie porady i z góry dziękuję :P

Morin 23-06-2005 22:50

Ja tam proponuje ci WoWa bo gra jest nie z tej ziemi xD Obecnie jest chyba najlepszym MMORPGiem... Sa serwy na ktorych sie nie placi wiec musial bys tylko wydac 200 zl ( zalezy gdzie kupisz ;) ) Powiem ze gra jest warta 200 zl !! Ale uwaga dla ciebie jak raz zagrasz to oderwac sie bedzie ci bardzo,bardzo trudno ^^

Baron Kaldrick 23-06-2005 23:09

Guild Wars. Definitywnie. Nie dość że najbardziej innowacyjna gra online ostatnich lat, to jeszcze powala na kolana grafiką, grywalnością, fabułą, różnorodnością...Wszystkim.

Tasior 23-06-2005 23:10

Nie tylko WoWa nie kupuj!! Już lepiej Diablo 2 ;]

@up und up
OMG, koleś ma sobie orginała kupować żeby na privach pograć?? -.-

Avager 23-06-2005 23:19

up ( Morin ):
Mylisz się !
http://img182.echo.cx/img182/8940/wowczygw5ny.png
screen pochodzi z www.mmorpg.com - oficialna strona o grach mmorpg...

Jest to screen zrobiony kilka minut temu, przedstawiający ocenę bodydwóch gier ... i jak widać GW jest w przewadze.
WoW Pierw miało ocenę 8.8 + a jak widać... 8.1 ... spadło gdy GW miało swoją premierę !
Więc jak myślisz..dlaczego ? TAk ! GW było HITEM i jest HITEM a WoW jest przereklamowanym .... niewypałem. Można tam pograć troche... ale sie znudzi, gra głównie (WoW) jest nastawiona na EXP (Czyli tak jak w 70% mmorpg'ach ... które sie nudzą po 2 miesiącach.... ) .
GW otóż ma inny system ,też jest EXP ale gra jest głównie nastawiona na EXP gracza (Tego RL EXP = taktyki) oraz dobrze zorganizowanego teamu / guildii !
System PvP jest jak najbardziej wyrównany w GW , z tego co pamiętam było wiele zażaleń ze strony graczy (chodźby na www.mu.xp.pl) że profesje są nie wyrównane (czyli że jedna profesja jest bardzo dobra przeciwko wszystkim). W gw oczywiście też takie coś jest... ale to trzeba naprawde dobrze grać.
W WoWie masz questy polegające na "Zabij X mobów a dostaniesz X kasy/ przedmiot" , w GW masz natomiast doskonale przygotowane misje z fabułą. PRzytoczę np. tą pierwszą, masz iść zbadać dziwne pogłoski o wojskach nieprzyjaciela (takich jak by wilkołaków) i jak dochodzisz na miejsce to widzisz że armia składająca się z 20++ mobów (lvl prawie 2x większy niż twój). Nagle biegną w twoim kierunku (atakują bramy miasta - znaczy się biegną tam) a ty musisz jak najszybciej dobiec i ostrzec capitana jakiegoś tam by zamknoł bramy bo armia sie zbliża, i tak biegniesz spritnem ze swoją drużyną (innymi graczami) do miasta ... powiem ci... super zabawa, ja jako 2 zginołem ;P (czyli byłem przedostatni ;P ). Potem wszyscy tylko "lol" puszczali (pokolei gineli), te potworki biegną z 1,5 razy szybciej niż ty... ale na szczęście dobiegła taka jedna elementaliska i zaliczyliśmy misje ;) ...

Czyli owiele bardziej jest kupić GW ze względu na fabułe, system oraz abonament... bo to przesada by płacić 50 zł miesięcznie za Knight Online -.- ... (Tak WoW to przeróbka KO).

Nightwalker 24-06-2005 08:22

@up ja robilem ta misje 2 razy i zawsze dobiegalem :P

Jesli chcialbys expic na stworkach w GW to powodzenia.....straszne mozolna i bezsensowna robota, a na pewno powyzej 10 levelu. Trzeba siać, siać, siać, czyli robić questy. WoW wygląda mi coś ala Tibia w trzech wymiarach. Expić, expić i jeszcze raz expićna stworkach. Robi się to trochę nudne...po czasie, lecz z chęcia bym sobie pograł przez jakiś czas w WoWa.

Btw nic nie pobije kobiecych postaci z GW ;] jakie ładniutkie ;]

Avager 24-06-2005 10:51

tiaaaa

ten sexy taniec Elementalistki :D , Warriorka ładnie siedzi xD (a w armorkach to jeszcze lepiej wygląda), Mesmerka... troche taka jak nauczycielka ;P (Tanciec Mesmera mnie dobija), Monk kobieta.... taka nijaka , Necromancer -shiat ran ran :) ale nie jest tak źle ... , ranger.... hmmm .... troche jak br? :/ .

Wogule, animacje, detale postaci wszystko piękne... a w WOW rozmazane :) (tak chociaż widze na większości screenach). Wogule GW ma mniejsze detale (nawet 1,5 ghz może grać na max detalach...a w WoW'ie raczej nie :> ).

Co do tej misji, to ja chciałem rzucić ten czar... na zwolnieje ;P tak dla jaj ....ale nie zdąrzyłem :P jak mi po 30 walili ;P ..... więc Hp sie regeneruje, wiadomo, ale to trzeba troche unikac dmg'ów ...

Ojczul1 24-06-2005 10:57

ile kosztuje ta gra? bo dzisaj ja kupie bo podobno spoxik(guild wars)
czy w empiku w krakowie ja dostane?

Nightwalker 24-06-2005 12:02

Ja w mediamarkcie zapłaciolem za GW 120zł ;]

Ja gral wojowniczkom mniam ;] milo popatrzec ;]

Ashlon 24-06-2005 12:09

Za gw nie trzeba placic abonamentu - i dlatego GW rulz!
Btw Night - bede mial chyba tego GW dosc szybko...:>

TehRegent 24-06-2005 12:22

GUILD WARS ROXOR!!

Duzo lepszy od WoW'a :)

Baron Kaldrick 24-06-2005 14:29

A ja już GW mam =D Świeża, pachnąca, cieplutka kopia leży obok mojej klawiatury...

Vanhelsen 24-06-2005 14:43

@Baron or somone else: Można gdzieś zassać demo GW? Ponieważ w wymaganiach napisanych na pudełku mieszczę się dosłownie na styk i niejestem pewien czy mi będzie chodzić tak jak zechcę a wole nie ryzykować 130zł...

Baron Kaldrick 24-06-2005 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
@Baron or somone else: Można gdzieś zassać demo GW? Ponieważ w wymaganiach napisanych na pudełku mieszczę się dosłownie na styk i niejestem pewien czy mi będzie chodzić tak jak zechcę a wole nie ryzykować 130zł...

Chodzić na minimalnych detalach będzie, i mogę Cię zapewnić,że wyglądać i tak będzie ślicznie. A demka nie ma...

Bambuko 24-06-2005 14:52

Gratz BK! Naprawdę Bravo! I w ogóle Congratulations!

Gunir 24-06-2005 14:55

Pod względem przyjemności grania i ogólnie WoW jest lepszy, ale pozostaje przy Guild Wars bo tylko raz się za nie płaci, i jak napisał Nekro nie trzeba płacić abonamentu.

eerion 24-06-2005 15:19

GW jest bez wątpienia lepsze - spasan grafika, dźwięk tez przyjemny, a co najważniejsze - żeby żyć robisz questy a nie siedziesz 5h na potworkach.
Dodatkowo bardzo mądrze zrobiony system deadów, Brak abonamentu, ładna cena no i piękny taniec mojej Elementalistki (MEsmerka jako druga klasa ;P)
Aha - polecam także zobaczyć tańce:
- Nekromanty
- Wojownika
- Łowcy
Totalna polewka ;P
No i interesujący sposób zdobywania skili (za questy mozesz miec skille)
I pasjonujące misje (choć czasem troche trudne ;P)
@Baron:
To teraz możemy grać obaj naraz ;P

Uncle Warrior 24-06-2005 15:29

Wziąłbym GW bez wahania... sam teraz kupiłbym ale brak finansów :/ A WoW... abonament zżerałby mi prawie całe kieszonkowe ;d

Bambuko 24-06-2005 18:16

A co się dzieje w GW jak się umrze?

Nightwalker 24-06-2005 18:51

Za każda smierc tracisz 15% bazowego rzucia i many oraz zostajesz przeniesiony do najblizszej kapliczki.
Kumuluje siędo 60%

Nie tracisz nic po za tym. Jak zmienisz kraine lub miasto to znowu masz max hp i energie mozna sie pozbyc tego takze zabijajc stworki,

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:04.