![]() |
Parkour
Ja jestem newbie trauseri szukam kolegow trauserów.
proszę o podawanie linków stron o PK-czyli Parkour:) Możę ktoś mieszka we Wrocku i byśmy się spotkali i poćwiczyli |
Rany! Wy tam skaczecie po ścianach???
|
Cytuj:
Parkour to sport ktory polega na pokonywaniu przeszkod laczac to z elegancja i rozniastymi akrobacjami. Kazdy ma w tym swoj styl- jedni klada nacisk glownie na akrobacje, inni na bieg przed siebie i pokonywanie przeszkod. Ja preferuje to wszystko ale najlepiej mi wychodza skoki z wysokosci [3-4m ;p]. Polecam ten sport kazdemu^^. Jesli ktos chce zobaczyc na czym mniej wiecej polega le-parkour proponuje filmiki: ftp://tricks:[email protected]/3run/evolution-ex***** ftp://tricks:[email protected]/3ru..._your_mind***** ftp://tricks:[email protected]/3ru...nt_session***** |
Parkour rzecz fajna. Bardzo poprawia kondycje i wogole. Z kumplami biegamy juz chwile, ale, mowiac prawde, srednio mi to wychodzi. :P Ale ja jestem jeszcze mlody, poza tym najpierw musze zrzucic brzuch i w ogole. :D Ale polecam, polecam..
|
Czy to coś w stylu Freerunningu (czy jak to było) ?
|
Cytuj:
|
Mój kuzyn opowiadał mi o tym :) Całkiem ciekawa sprawa ;) Nawet mam kilka zdjęć w komórce jak to robi ;)
|
To jest za***iste :D Szkoda, że u mnie nie ma warunków + wszyscy uznaliby mnie za małpę albo coś... :/ Może kiedyś...
|
podoba mi sie to nawet;p takie polaczenie Mortal Kombat, Matrixa i Prince of Persia :P
|
Parkour wymiata... Chcesz filmików?? Przydadzą sie na początek... Znajdziesz je TU
|
Jak zobaczylem te zdjecia to pomyslalem, ze to Sambo (odmiana kapujery)8o, ktora cwicze od niedawna. Moi kumple cwicza cos do tego podobne, ale przeksztalcone bardziej w sztuke walki ;)
|
O.o
siema dzięki za wszystko
Spider-Białystok oddaj GG albo cos to pogadamy ok? niewiedziałem że tyle osób tu zajży 8o Ja robie two and one hhanded vaulta tic taca roll spokojni mi wyjdzie z jakichś 2 metrasków ponad cyna!! i próbóuje nowych trickow a i umiem salta i tygrysi skok ok zapędziłem się z tym sry:)) |
Wiecie co zaciekawiliście mnie p.s co mógłbym najpierw zrobić z najłatwiejszego tricku?
|
Wam się chyba nudzi... co moze byc fajnego w skakaniu po balkonach, drzewach, dachach, i bieganiu po miescie?
...moze i cos jest, ale nie dla mnie ;d |
@up
Pokonywanie własnych lęków. Gdy zwykły czlowiek omija przeszkody, ty je pokonujesz. Dajesz z siebie wszystko, żeby pokonać przeszkodę. Ludzie Cię podziwiają. Tutaj podaje link do filmu w którym skacze twórca Le-Parkour - Dawid Bell. |
Jak dla mnie to parkour jest najlepszym sportem jakiego znam.
:cup: Ja jestem newbie i z Stealth Knight i moim bratem trenuje PK. |
Ludzie to jest za***iste na ulicy ja coś takiego :D.
Na chodniku ludzie sie patrzą a ja fiu do tyłu fikołek (chyba filer coś tam) nie no za***isty sport :D. |
Ja kilka dni przed zakonczeniem roku chcialem przebiec 3 kroki po scianie bloku lecz pech chcial zebym przy stawianiu 3 kroku zeslizgnal sie ze sciany i w pieknym stylu zaliczylem glebe ;p Ludzie mieli ze mnie niezla polewke :|.
|
LE parkour fajny sport.trenuje już 1 miesiąc ;] jest trudne fakt :P niewiedzialem że aż tyle ludzi zna ten sport :]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:24. |