![]() |
Wady wysp
Siema again!!! (;
Mam prosbe czy mozecie wymienic wady roznych wysp?? Np: Senja wedlug mnie jest wyspa posiadajaca spora ilosc domkow ale niestety zadnych potworów znajdujacych sie na powierzchni by poexpic troche albo przypuscmy pozdobywac zarcie. Czekam na wasze posty:) |
jasssne
Cytuj:
Wielki minus ma największa wyspa Tibia, bo z pocha lurują gs`y(nigdy nie odpuszcze i bede to krytykować!) |
Co wy gadacie przeciez to ze na Senji nie mozesz poexpic to nie znaczy ze na zadnej wyspie nie mozesz OMG przeciez nikt ci nie kaze tylko na Senje plywac :]
|
Senja jest jak najbardziej OK (dla posiadaczy odpowiedniego zestawu kluczy).
Vega - nie ma co robic, chyba ze afkowac / trenowac. Folda - dobre miejsce dla poczatkowych graczy. Smialo mozna tam siedziec do 20 lvl'a. Mozna tam spotkac PK. Fibula - dobre miejsce, bardzo dobry resp rotwormow dla 'nowych', tylko czasem luruja DS'y. Lepsi gracze tez tam znajda cos dla siebie. Dracona - wypasione miejsce dla lubiacych samotnosc. Super smocze respy, kolka rotow, praktycznie zero graczy tylko ciezko tam dojsc. Daramy i Edron nie opisuje bo nie widze tam wad. |
Isle of Kings - Potrzeba wykonania quest'a by się tam dostać. Czasem można zapłacić niezłą kase za opuszczenie wyspy.
Wyspa Druidów - Trudno się dostać (teleport znajduje się przy respawnie Orców na Plains of Havoc). Trudno się wydostać (zpowrotem trafiamy na resp Dragonów również na Plains of Havoc). Również wyspa dla samotników, a raczej niestety macro userów. Darama - Trudno powiedzieć czy to wada czy nie, lecz czasem podczas rejsu na Darame można trafić na Ghost Ship. To chyba było by na tyle? |
edron ma wade taka, ze nie mozna tam qpic podstawowych czarow ;/
|
Cytuj:
|
Wszystkie wyspy - pk-erzy, lurerzy, n00by...
|
senja folda vega-można spotkać yeti
|
Cytuj:
|
Najgorsza wada wysp to to ze jak jestes daleko od miasta, więc PKerów bardzo dużo. Trzeba wrócić na górę, po drodze zabić potwory, dobiec do przystani i potem zwiewać do miasta, więc mała szansa na ucieczke.
|
największą wadą wysp jest to że jest do okoła nich woda i trzeba tam pływać statkiem (przynajmniej na większość z nich)
|
Dla mnie największą wadą Foldy są dobre potwory... między innymi Mino Guardy i lepsze GSy FE itp.. nie można by było ograniczyć się do Slimów?? Czemu nie ma nigdzie takiej (pustej) wyspy jak Folda bez takich (dobrych) potworów?? LoLz...
|
Kolejna wada, mianowicie trapy. Widziane czasem na filmach. Dla przykładu Senja, idziemy do portu na Mainland, Hi, Senja, Yes i teleportujemy się na Senji. I stoimy pomiędzy płonącymi parcelami, ktoś może na nas stać blokująć nam działanie UH. Ktoś wcześniej powiedział Hi do NPC więc wyjście z wyspy jest nie możliwe, jeśli nie mamy parcela bądź runy Desintegrate to jesteśmy prawie napewno martwi.
re: UP Mino Guardy są pod zamkiem na Senji. A do Fire Elementala nikt nie każe Ci chodzić. |
Cytuj:
@Topic: Na foldzie na poziomie -1 jest strasznie dużo pk (3 razy tam dedłem X( ) |
Ehehe, jak na 14lvl bylem na foldzie bić mino spotkałem 3 kolesi, gdy wracałem (część z mino jest oddalona), znalazłem ich trupy, wszystkie zabite prez tą samą osobę, ide dalej na prom i patrze - trap, zostałem GORĄCO przywitany (gfb), ale zwiałem :]
Ktoś jeszcze zapomniał o małej wysepce koło Outlaw camp, nie ma z niej wyjścia (chyba że masz parcele/levitate, a i tak po zejściu na dół czeka cię miłe powitanie) |
Cytuj:
|
z 10 lvlem i 9 mlvlem duzo gsowi nie zrobisz -.-
(look na podpis) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:16. |