Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Pytanie dotyczące slima (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=39852)

Gobo 27-06-2005 17:42

Pytanie dotyczące slima

Przypuśćmy żę stoje w jednokratkowym korytarzu i z jednej strony atakuje mnie slim(matka) a z drugiej(tuż za sobą) mam położony parcel. Moje pytanie brzmi czy slim może zsummonować slima na tym parcelu? Prosze żeby odpowiedział ktoś kto jest pewien w 100% tego co mówi ponieważ dla mnie jest to bardzo ważne.

xasistis 27-06-2005 20:56

niemoże. ztymże często zdarza się tak, że gdy masz jusz dość (skoro chesz sie bawić w parcele - sądzę że high lvl-em to ty nie jetses.) i uciekasz - wchodzisz na parcel (odwrót) i chcesz uciekać dalej (musisz bo slime niszczy parel), slime podchodzi i w tym samym momencie summonuje swojego klona po drugiej stronie parcela :)
S - slime ; F - wojownik ; L - parcel ; X - sciana
1.: walka
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
----------LFS----S-----
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX

2.: ucieczka E-wojownik na parcelu
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX // XXXXXXXXXXXXXXXXX
----------E-S----S----- // -----F-LS---------S--
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX // XXXXXXXXXXXXXXXXX
komentarz: slime i tak rozwali parcela ale uceikniesz.

3.: nieudana ucieczka
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
---------SES-----S-----
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
komentarz: wojak cofnal sie na parcel (E) i w tym samym momencie slime podlazl i zsummonowal sobie kumpla po drugiej stronie parcela. Niby jest to malo prawdopodobne jednakże prawa Murphy'ego potrafią być zadziwiająco skuteczne.

Gobo 27-06-2005 22:22

Może i jestem low lvlem ale mi chodzi o to żeby trenić ze slimami.

S- slim M-slim matka X-ściana Z-ja P-parcel .-podłoże
Jestem tak ustawiony:

XXXXXXXXXM
.............PZX
XXXXXXXXXS
I tak trenie i chodzi mi o to czy ten slim może sie zsummonowac na tym parcelu bo jak tak by było to bym dostawał juz trzy ciosy naraz czyli nie natracze a wtedy trening byl by bezsensowny. No ale skoro nie może to fajnie. Wielkie dzięki.

moF 27-06-2005 23:28

wiem nawet o jakim miejscu mowisz :P na 100% jestem pewien ze matka nie moze zasummonowac slima za toba tak aby bily cie 3 gdy masz za soba parcel ... sprawdzone na wielu godzinach treningu.

Sierput 28-06-2005 12:38

Matka nie postawi summona na polu z parcelem.

Demongo 28-06-2005 13:56

Moim zdaniem matka nie powinna summonować tam slima, naj lepiej jak byś sam sprawdził :p

3dsmaxman 28-06-2005 14:11

a tak sie spytam z ciekawosci - z jakimi skillami i equipem palek moze trenic ze slime?
bo ja mam p-set, dwarfen shield oraz shielding 45

Parys 28-06-2005 14:44

@up
Pallek z slimem? Nie opyla sie. Moze walic duze hity czasami, a mozesz go szybko zabic.. Lepiej kupic monka/ghula lub porpisc innego palka do treningu...

Gobo 28-06-2005 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 3dsmaxman
a tak sie spytam z ciekawosci - z jakimi skillami i equipem palek moze trenic ze slime?
bo ja mam p-set, dwarfen shield oraz shielding 45

Nie wiem jak ty niby masz zamiar trenić ze slimem skoro one zostawiają poison fieldy a speary by leżały pod nimi więc to troche bezsensowne. Najlepiej trenić palkiem z summonem(monkiem) wtedy skille nie maja dużego znaczenia i by starczyły takie jakie masz.

Sir Jarema 28-06-2005 19:02

Dobrze, mądrale, ale to nie jest oidpowiedź na jego pytanie. Ja bardzo często trenuję ze slimem, i jego pfy nie przeszkadzają mi w niczym - jesli mam 20+ spearów ze sobą, to przy red hp wyciągam po 1-2 i więcej nigdy pod nim nie zostanie (a czasem i nic, jak się postarasz) PFy nawarswiają się, ale te spod spodu po pewnym czasie znikają - jesli konczą ci się speary, jedna runka destroy field rozwiązuje sprawę. Co do skilli - głównie shield jest ważny - to ,zależnie od eq, 50-55 shieldingu. Przy założeniu, że jednopcześnie spalasz manę na Vity spokojnie dasz radę. I wbrew niektórym opiniom, jest to jedna z lepszych opcji, zwłaszcza, gdy nie masz pod ręką nikogo, kto mółby ci przyzwać monka.

.:Marta:. 11-10-2005 18:21

A ja mam pytanie odtyczące skilowania ze slimem jakie eq zalozyć itd obecnie mam skile 73/71 i interesuje mnie jakie eq mam zalozyc jaka bron i jaki tryb :confused:

Maniack 11-10-2005 19:22

najlepiej full def, weż powiedzmy knife,dagger,rapier i zobacz z czym ci będzie najlepiej szło

Armen Kozak 11-10-2005 19:58

E...tam! Na slimach lepiej nie trenować bo są kijowe...[list]

:flaga_pl: polski :mag: mag :kon: na koniu walczący z :wiking: dzikim wikingiem...Ciekawe!

Cystof 11-10-2005 20:22

Mam jedno pytanie. Gram knightem skille podane obok, cz opłaca mi się trenić ze slimem, czy posiedzieć jescze na rotach?

Było by cholernie miło gdyby ktoś kiedyś odpowiedzial...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:37.