![]() |
Pytanie dotyczące slima
Przypuśćmy żę stoje w jednokratkowym korytarzu i z jednej strony atakuje mnie slim(matka) a z drugiej(tuż za sobą) mam położony parcel. Moje pytanie brzmi czy slim może zsummonować slima na tym parcelu? Prosze żeby odpowiedział ktoś kto jest pewien w 100% tego co mówi ponieważ dla mnie jest to bardzo ważne.
|
niemoże. ztymże często zdarza się tak, że gdy masz jusz dość (skoro chesz sie bawić w parcele - sądzę że high lvl-em to ty nie jetses.) i uciekasz - wchodzisz na parcel (odwrót) i chcesz uciekać dalej (musisz bo slime niszczy parel), slime podchodzi i w tym samym momencie summonuje swojego klona po drugiej stronie parcela :)
S - slime ; F - wojownik ; L - parcel ; X - sciana 1.: walka XXXXXXXXXXXXXXXXXXX ----------LFS----S----- XXXXXXXXXXXXXXXXXXX 2.: ucieczka E-wojownik na parcelu XXXXXXXXXXXXXXXXXXX // XXXXXXXXXXXXXXXXX ----------E-S----S----- // -----F-LS---------S-- XXXXXXXXXXXXXXXXXXX // XXXXXXXXXXXXXXXXX komentarz: slime i tak rozwali parcela ale uceikniesz. 3.: nieudana ucieczka XXXXXXXXXXXXXXXXXXX ---------SES-----S----- XXXXXXXXXXXXXXXXXXX komentarz: wojak cofnal sie na parcel (E) i w tym samym momencie slime podlazl i zsummonowal sobie kumpla po drugiej stronie parcela. Niby jest to malo prawdopodobne jednakże prawa Murphy'ego potrafią być zadziwiająco skuteczne. |
Może i jestem low lvlem ale mi chodzi o to żeby trenić ze slimami.
S- slim M-slim matka X-ściana Z-ja P-parcel .-podłoże Jestem tak ustawiony: XXXXXXXXXM .............PZX XXXXXXXXXS I tak trenie i chodzi mi o to czy ten slim może sie zsummonowac na tym parcelu bo jak tak by było to bym dostawał juz trzy ciosy naraz czyli nie natracze a wtedy trening byl by bezsensowny. No ale skoro nie może to fajnie. Wielkie dzięki. |
wiem nawet o jakim miejscu mowisz :P na 100% jestem pewien ze matka nie moze zasummonowac slima za toba tak aby bily cie 3 gdy masz za soba parcel ... sprawdzone na wielu godzinach treningu.
|
Matka nie postawi summona na polu z parcelem.
|
Moim zdaniem matka nie powinna summonować tam slima, naj lepiej jak byś sam sprawdził :p
|
a tak sie spytam z ciekawosci - z jakimi skillami i equipem palek moze trenic ze slime?
bo ja mam p-set, dwarfen shield oraz shielding 45 |
@up
Pallek z slimem? Nie opyla sie. Moze walic duze hity czasami, a mozesz go szybko zabic.. Lepiej kupic monka/ghula lub porpisc innego palka do treningu... |
Cytuj:
|
Dobrze, mądrale, ale to nie jest oidpowiedź na jego pytanie. Ja bardzo często trenuję ze slimem, i jego pfy nie przeszkadzają mi w niczym - jesli mam 20+ spearów ze sobą, to przy red hp wyciągam po 1-2 i więcej nigdy pod nim nie zostanie (a czasem i nic, jak się postarasz) PFy nawarswiają się, ale te spod spodu po pewnym czasie znikają - jesli konczą ci się speary, jedna runka destroy field rozwiązuje sprawę. Co do skilli - głównie shield jest ważny - to ,zależnie od eq, 50-55 shieldingu. Przy założeniu, że jednopcześnie spalasz manę na Vity spokojnie dasz radę. I wbrew niektórym opiniom, jest to jedna z lepszych opcji, zwłaszcza, gdy nie masz pod ręką nikogo, kto mółby ci przyzwać monka.
|
A ja mam pytanie odtyczące skilowania ze slimem jakie eq zalozyć itd obecnie mam skile 73/71 i interesuje mnie jakie eq mam zalozyc jaka bron i jaki tryb :confused:
|
najlepiej full def, weż powiedzmy knife,dagger,rapier i zobacz z czym ci będzie najlepiej szło
|
E...tam! Na slimach lepiej nie trenować bo są kijowe...[list]
_____________________________________________ :flaga_pl: polski :mag: mag :kon: na koniu walczący z :wiking: dzikim wikingiem...Ciekawe! |
Mam jedno pytanie. Gram knightem skille podane obok, cz opłaca mi się trenić ze slimem, czy posiedzieć jescze na rotach?
Było by cholernie miło gdyby ktoś kiedyś odpowiedzial... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:37. |