![]() |
Stanie Afk.
Mam pytanko. Czy stanie Afk jest zabronione i na ile dostanę bana jeśli tak. :baby: plz odp.
|
Nie jest zabronione
Czytaj topic, chyba ze uzywasz programow typu tibia gg albo tibia black ise.
|
"Legalnie" mozna stac afk tylko 15minut.
|
niepolecam afkowania bo moze skovzyc i czesto konczy sie dedem
|
Widze ze jestes z astery :D
0.o jestes z astery tez mam tam chara pojdz sobie nad staw w ab wlacz tv i patrz co chwile na monitor :D
|
Czyli jak pójde AFK np. zjeść obiad i zaraportują to GM-owi to musi om poczekać te ~15 minut?
|
Tak, lecz jesli sie po 15 minutach nie wylogujesz, to znaczy, ze cos jest nie tak i GM moze ci dac bana.
|
Jeśli np. w 14 minucie się poruszysz to ci to 15 min od nowa idzie... połóż coś ciężkiego na strzałce do przodu (/\klawiszu/\) i zastostuj się do rysunku
| ____________|to jest przypuśćmy ściana domu (/\) <-- a to ty z głową obóconą w tą stronę. |
Wylogowuje cie po 15 minutach jesli jestes w bez ruchu [czyli nie uzywasz macro itp].Gm da ci bana jesli zobaczy ze np nie odpowiadasz a po chwili zrobisz uha/inne runko albo bedziesz caly czas lowil rybki.Jezeli jest to twoj pierwszy ban za afkowanie to bedzie trwal 7 dni.Nastepny potrwa miesiąc a dalsze nie wiem.
|
@up. Dalszy to kasacja konta
@topic Afkowanie jest legalne do 15 minut. A na drugi raz używaj przycisku szukaj. |
Cytuj:
@topic Owszem za to jest ban. Gm-owie czasem sie pojawiaja w roznych miejscach i kaza tanczyc(stad slynne "dance";)). Jesli zlapia afkujacego ban. ban za afk nie ma jakies innej procedury, jest banem jak kazdy inny. tu polecam poczytac tibia rules. |
hmmm
@up
A co jeśli nagle mi sie zachce (toilet plx) albo będę musiałą wyjść z psem etc. ? Mam sie wylogować i czekać godzinę na wejście? :confused: |
Wtedy musisz wyrobic sie w 15 min. w innym wypadku za 15 min cie wywali, albo wylogujesz sie sam i bedziesz czekal o 15 min krocej w kolejce jak wrocisz ;]
|
A co to znacyz że ktoś STOI AFK?
|
Cytuj:
@ Topic: Stanie afk jest legalne 15 minut. |
AFK=Away from keyboard co znaczy ze nie jestes przy komputerze
@up Spoznilem sie kilka sekund :P |
co do bana za makro
za pierwszym razem jak Gm zlapie cie ze uzywasz makro to amsz 30 dni bana potem masz deleted;/
Nueslusznie dostalem bana :(:(:(na 30 dni Pierd***eni GM |
NIE TRZEBA SIĘ WYLOGOWYWAĆ.
Po prostu: Każde stanie AFK jest legalne, o ile nie używasz macro / kładziesz coś ciężkiego na klawisze ;). Potworki nic nie dają, bo nawet, jeżeli jesteś AFK i masz battle to po 16 minutach cię samoczynnie wylogowuje. |
Cytuj:
|
Male sprostowanie:
stanie afk dozwolone jest 15 min 59 sek. po 15 min dostajesz wiadomosc "You have been iddle for 15 minutes..." i napiszne jest ze za minute Cie wyloguje. wiec razem daje to prawioe (bez 1 sek w ktorej Cie wylogowuje) 16 min :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:05. |